קאפקייק ברוקולי ועדשים

קאפקייק ברוקולי ועדשים

מידע נוסף

  • קל
  • 50 דקות
  • שעה וחצי
  • כן
  • לא
  • תבנית מאפינס או קאפקייקס
צמחוני, מקורי, כיף צילום: עמנואל רוזנצוייג

דרך מפתיעה לניצול עדשים ושאר ירקות, שמובילה בסוף למאפים קטנים שנחטפים מהמגש.
בביסים הראשונים אפשר להשבע שיש בשר במאפים, אבל מדובר במנה צמחונית עשירה אשר בהחלט יכולה לשמש כארוחה מזינה, יחד עם סלט ירוק קטן בצד.

תודה לאורי שי על המתכון היצירתי. אנחנו מצילים כאן אחד מיני רבים שבדרך כלל נשארים אצלו בראש...

משתמשים במתכון רק בפרחי הברוקולי העדינים. את הגזעים אפשר לחתוך לטבעות בעובי חצי סנטימטר, לבשל 5 דקות במי מלח רותחים, לסנן ולהקפיץ כמה דקות בחמאה עם מלח גס ופלפל שחור. מקבלים תוספת ירקות נהדרת שמתאימה לחזה עוף צלוי או דג בתנור.

חומרים לתבנית שקעים של 12 קאפקייקס:

  • 1/2 קילו עדשים ירוקות
  • 2 בצלים לבנים קצוצים
  • 1 ברוקולי שלם טרי - רק הפרחים. ללא הגזעים.
  • 2 עגבניות קצוצות
  • 2 גזרים קלופים חתוכים לקוביות קטנות
  • 1 כף ג'ינג'ר טרי מגורר
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 1/2 כוס פרורי לחם
  • 3 ביצים טרופות
  • 1 כף מלח ים
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית פפריקה מתוקה (ואפשר להוסיף קמצוץ פפריקה חריפה אם רוצים)
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/2 חבילה בצק עלים מופשר
  • 50 גרם גבינת פטה
  • 1 חלמון להברשת בצק העלים
  • קצח

חומרים לרוטב היוגורט

  • 2 מיכלי יוגורט
  • 1 כוס תרד טרי קצוץ דק
  • 1/2 כוס עירית קצוצה
  • 1 פלפלון צ'ילי אדום קצוץ דק

אופן ההכנה:

  1. חותכים את הברוקולי לפרחים ומבשלים במים רותחים כ-10 דקות, מסננים ומצננים.
  2. מטגנים את הבצל בשמן הזית, מוסיפים שום, ג'ינג'ר, גזר ועגבניה, פפריקה, מלח ופלפל ומטגנים כ-5 דקות.
  3. מוסיפים את העדשים ומים רותחים לכיסוי העדשים, מנמיכים את האש ומבשלים כ-30 דקות עד לריכוך. מצננים בקערה.
  4. קוצצים את הברוקולי גס ומוסיפים לקערה עם העדשים, מערבבים קלות ומוסיפים את הביצים הטרופות ומערבבים לאיחוד
  5. מוסיפים את פירורי הלחם, מערבבים היטב.
  6. מעבירים את התערובת לשקעים של תבניות קאפקייק (אפשר גם תבנית מאפינס).
  7. חותכים פרוסות פטה כגודל הקאפקייק ומניחים על כל אחד
  8. קורצים עיגולי בצק בגודל הקאפקייק ומניחים על כל אחד
  9. מברישים במעט חלמון כל פיסת בצק, מפזרים קצח ואופים כ-30 דקות ב-170 מעלות.
  10. להכנת הרוטב מערבבים את היוגורט, התרד, העירית, הצ'ילי, המלח והפלפל
  11. מניחים על צלחת רוטב יוגורט וקאפקייק במרכז ומגישים.
דרג את הרשום בבלוג זה:
קייל בתיבול אסייתי
מלאי כופתא

פוסטים קשורים

תגובות

עוד אין תגובות לפוסט זה. זה הזמן לתגובה ראשונה שלך
כבר רשום/ה באתר? לוגאין כאן
אורח
שישי, 20 אוקטובר 2017

Captcha Image

אודות המחבר/ת

טייס ברוב שנות חייו ובשלן אפילו הרבה יותר מזה. שותף ב - TOP TWO, מומחה לבניית קונספט מולטימידה. אב ...
בחזרה לראש העמוד

אין כמו לגעת, להפעיל, לראות ולטעום!

אני אבוא אלייך הביתה עם התרמומיקס
להדגמה טעימה ומפתיעה.

חינם, ללא כל התחייבות.

בקישור הזה יש טופס קצרצר למילוי פרטים.
אנו נחזור לתיאום ההדגמה.