המתכון על בסיס מתכון באדיבות שף שלומי פלח והצילומים מסדנת בישול הודי ב"בישולון - המרכז לקולינריה חוויתית".
הכופתאות בסך הכל פשוטות להכנה. צריך להקפיד רק על בישול תפוחי האדמה בקליפה ולמנוע ספיגה שלהם במים. אני מעדיף בכלל להשתמש בתפוחי אדמה שנאפו שעה בתנור על מלח גס, בדומה להכנת ניוקי, אולם גם תפוחי אדמה שבושלו בסיר לחץ או בסיר רגיל יתאימו.
תפוחי האדמה מוכנים כאשר ניתן להחדיר בהם סכין בקלות. לא לבשל אותם עד לכדי התפוררות.
הרוטב שמציע שלומי פלח כולל תבלינים רבים כמסורת הבישול ההודי ואני כמובן ממליץ ללכת איתו עד הסוף, אבל אפשר גם לגוון עם רוטב עגבניות אחר או אפילו להגיש עם איולי מתובל לפי טעמכם או ביוגורט מתובל.
חומרים לשלושים כופתאות:
6 תפוחי אדמה מבושלים עם קליפתם ומקולפים לאחר הבישול
1/2 פלפל ירוק חריף נקי מזרעים (או יותר בהתאם לטעם ולעונה)
50 גרם אגוזי קשיו שבורים
50 גרם צימוקים שחורים
250 גרם גבינת ריקוטה
1/2 כפית מלח
4 כפות קמח לבן
אופן ההכנה:
מכניסים את כל החומרים לקערה רחבה ומערבבים עם הידיים עד לקבלת תערובת אחידה
טועמים ומוסיפים מלח על פי מידת הצורך
מחממים שמן לטיגון עמוק
אוספים מהתערובת כמות דומה לגודל של כדור פינג פונג, מגלגלים בכף היד לכדור ואז מעצבים צורה אליפטית, בדומה לקובה.
מטגנים כופתה אחת לנסיון. אם היא מתפרקת, מוסיפים עוד מעט קמח.
מטגנים את כל הכופתאות עד שהן מזהיבות ומעבירים לצלחת עמוקה עם נייר סופג. מקפידים שלא יהיו בכלי הטיגון יותר כופתאות ממה שניתן להכניס בשכבה אחת.
חומרים לרוטב:
4 כפות שמן
1 כפית זרעי כמון
1 בצל קצוץ לקוביות
1/2 פלפל חריף נקי מזרעים
1/2 מקל קינמון
1/2 כפית כוסברה יבשה טחונה
1 כפית שטוחה כורכום
1/2 כפית גראם מסלה (תערובת תבלינים הודית אשר ניתן להשיג ברוב חנויות התבלינים)
1/4 כפית הל טחון
2 כפיות שום כתוש (4-5 שיניים)
2 כפיות ג'ינג'ר כתוש
400 גרם עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים (לא רסק עגבניות) או 5 עגבניות גדולות בשלות, קלופות ומרוסקות.
50 גרם אגוזי קשיו
1/2 כפית מלח
1 כוס קוקוס יבש מגורר
50 גרם חמאה
250 מ"ל שמנת מתוקה
1 כוס חלב רגיל
אופן ההכנה:
מחממים את השמן בסיר
מטגנים במשך דקה את זרעי הכמון תוך כדי ערבוב
מוסיפים את הבצל והפלפל החריף והכורכום ומטגנים במשך 2 דקות
מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומבשלים במשך כמה דקות עד להסמכה
מוסיפים את כל שאר התבלינים היבשים, הג'ינג'ר והשום ומערבבים במשך דקה
מוסיפים את אגוזי הקשיו, הקוקוס, החמאה, החלב והשמנת, מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך 2-3 דקות
מוציאים את מקל הקינמון ומעבירים את כל הרוטב לבלנדר (או משתמשים בבלנדר מוט). טוחנים לתערובת חלקה ומחזירים לסיר לשמירת החום עד להגשה.
מגישים לכל סועד 2-3 כופתאות עם 3 כפות נדיבות של רוטב ומעטרים בכוסברה טרייה קצוצה גס.
הדגמה בוידאו
בשני הסרטונים הבאים ניתן לראות את השף שלומי פלח מלמד את הכנת המלאי כופתא ואת הרוטב
תגובות