מלאי כופתא

מלאי כופתא

מידע נוסף

  • קל
  • שעה
  • שעה
  • כן
  • לא
  • סיר לטיגון עמוק

מן כופתאות תפוחי אדמה וגבינת ריקוטה, משובצות בקשיו וצימוקים.

מאכל הודי צמחוני נפלא, מוגש ברוטב עגבניות וחלב עשיר ומתובל מאד.

המתכון על בסיס מתכון באדיבות שף שלומי פלח והצילומים מסדנת בישול הודי ב"בישולון - המרכז לקולינריה חוויתית".

הכופתאות בסך הכל פשוטות להכנה. צריך להקפיד רק על בישול תפוחי האדמה בקליפה ולמנוע ספיגה שלהם במים. אני מעדיף בכלל להשתמש בתפוחי אדמה שנאפו שעה בתנור על מלח גס, בדומה להכנת ניוקי, אולם גם תפוחי אדמה שבושלו בסיר לחץ או בסיר רגיל יתאימו.

תפוחי האדמה מוכנים כאשר ניתן להחדיר בהם סכין בקלות. לא לבשל אותם עד לכדי התפוררות.

הרוטב שמציע שלומי פלח כולל תבלינים רבים כמסורת הבישול ההודי ואני כמובן ממליץ ללכת איתו עד הסוף, אבל אפשר גם לגוון עם רוטב עגבניות אחר או אפילו להגיש עם איולי מתובל לפי טעמכם או ביוגורט מתובל.

חומרים לשלושים כופתאות:

  • 6 תפוחי אדמה מבושלים עם קליפתם ומקולפים לאחר הבישול
  • 1/2 פלפל ירוק חריף נקי מזרעים (או יותר בהתאם לטעם ולעונה)
  • 50 גרם אגוזי קשיו שבורים
  • 50 גרם צימוקים שחורים
  • 250 גרם גבינת ריקוטה
  • 1/2 כפית מלח
  • 4 כפות קמח לבן

אופן ההכנה:

  1. מכניסים את כל החומרים לקערה רחבה ומערבבים עם הידיים עד לקבלת תערובת אחידה
  2. טועמים ומוסיפים מלח על פי מידת הצורך
  3. מחממים שמן לטיגון עמוק
  4. אוספים מהתערובת כמות דומה לגודל של כדור פינג פונג, מגלגלים בכף היד לכדור ואז מעצבים צורה אליפטית, בדומה לקובה.
  5. מטגנים כופתה אחת לנסיון. אם היא מתפרקת, מוסיפים עוד מעט קמח.
  6. מטגנים את כל הכופתאות עד שהן מזהיבות ומעבירים לצלחת עמוקה עם נייר סופג. מקפידים שלא יהיו בכלי הטיגון יותר כופתאות ממה שניתן להכניס בשכבה אחת.

חומרים לרוטב:

  • 4 כפות שמן
  • 1 כפית זרעי כמון
  • 1 בצל קצוץ לקוביות
  • 1/2 פלפל חריף נקי מזרעים
  • 1/2 מקל קינמון
  • 1/2 כפית כוסברה יבשה טחונה
  • 1 כפית שטוחה כורכום
  • 1/2 כפית גראם מסלה (תערובת תבלינים הודית אשר ניתן להשיג ברוב חנויות התבלינים)
  • 1/4 כפית הל טחון
  • 2 כפיות שום כתוש (4-5 שיניים)
  • 2 כפיות ג'ינג'ר כתוש
  • 400 גרם עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים (לא רסק עגבניות) או 5 עגבניות גדולות בשלות, קלופות ומרוסקות.
  • 50 גרם אגוזי קשיו
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כוס קוקוס יבש מגורר
  • 50 גרם חמאה
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • 1 כוס חלב רגיל

אופן ההכנה:

  1. מחממים את השמן בסיר
  2. מטגנים במשך דקה את זרעי הכמון תוך כדי ערבוב
  3. מוסיפים את הבצל והפלפל החריף והכורכום ומטגנים במשך 2 דקות
  4. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומבשלים במשך כמה דקות עד להסמכה
  5. מוסיפים את כל שאר התבלינים היבשים, הג'ינג'ר והשום ומערבבים במשך דקה
  6. מוסיפים את אגוזי הקשיו, הקוקוס, החמאה, החלב והשמנת, מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך 2-3 דקות
  7. מוציאים את מקל הקינמון ומעבירים את כל הרוטב לבלנדר (או משתמשים בבלנדר מוט). טוחנים לתערובת חלקה ומחזירים לסיר לשמירת החום עד להגשה.

מגישים לכל סועד 2-3 כופתאות עם 3 כפות נדיבות של רוטב ומעטרים בכוסברה טרייה קצוצה גס.

חומרים למלאי כופתאערבוב חומרי המלאי כופתא בידייםעיצוב הכפותאות בידייםטיגון המלאי כופתא

 

הדגמה בוידאו

בשני הסרטונים הבאים ניתן לראות את השף שלומי פלח מלמד את הכנת המלאי כופתא ואת הרוטב

דרג את הרשום בבלוג זה:
קאפקייק ברוקולי ועדשים
תבשיל אסייתי עם עדשים שחורות ואספרגוס

פוסטים קשורים

תגובות

עוד אין תגובות לפוסט זה. זה הזמן לתגובה ראשונה שלך
כבר רשום/ה באתר? לוגאין כאן
אורח
שבת, 16 דצמבר 2017

Captcha Image

אודות המחבר/ת

טייס ברוב שנות חייו ובשלן אפילו הרבה יותר מזה. שותף ב - TOP TWO, מומחה לבניית קונספט מולטימידה. אב ...
בחזרה לראש העמוד

אין כמו לגעת, להפעיל, לראות ולטעום!

אני אבוא אלייך הביתה עם התרמומיקס
להדגמה טעימה ומפתיעה.

חינם, ללא כל התחייבות.

בקישור הזה יש טופס קצרצר למילוי פרטים.
אנו נחזור לתיאום ההדגמה.