דלעת ערמונים צלוייה במיץ תפוזים עם סלט ענבים פיקנטי

דלעת ערמונים צלוייה במיץ תפוזים עם סלט ענבים פיקנטי

מידע נוסף

  • קל
  • 35 דקות
  • 20 דקות
  • כן
  • כן
  • תנור אפייה

אחת המנות שבישלתי במהלך תוכנית הטלויזיה "מאסטר שף" נולדה מתוך אילוץ ומשבר.

קיבלנו הוראה לבשל מנה שנייה מתוך מבחר חומרי גלם שקנינו במיוחד לטובת מנה אחרת. כמובן שלא קיבלנו תוספת זמן. עם מעט המוצרים הנוספים שהיו לי ניסיתי במקביל למנה המתוכננת להכין מנה אחרת ותוך 15 דקות היא נישרפה לי לגמרי.
נותרו לי דלעת ערמונים שעד היום אין לי מושג למה אספתי לסל וענבים שרציתי להתפנק בהם תוך כדי הבישול.
משם נולדה מנה נפלאה שרבים מספרים לי עד היום על ביצוע שלה בבית.

חומרים לשש מנות

  • 3 דלעות מוצקות עם קליפה אחידה ויפה
  • 30-40 ענבים מוצקים (אפשר ירוקים ואפשר אדומים)
  • תפוז אחד
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כף סילאן או דבש
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • חצי בצל סגול קצוץ
  • 3 כפות גרגרי רימון (לא חובה. אפשר להחליף גם בחמוציות מיובשות)
  • כף טרגון טרי קצוץ או 2 כפות נענע קצוצה
  • 1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
  • 1 כף סירופ רימונים
  • 1 כף שמן שקדים (או שמן אגוזים כל שהוא או שמן ניטרלי. אני פחות ממליץ על שמן זית)
  • רבע צ'ילי טרי קצוץ
  • מיץ מחצי תפוז
  • קליפה מגוררת מתפוז שלם

אופן ההכנה

  1. חוצים את דלעת הערמונים לשניים לרוחב ואם לא ניתן להעמיד כל מחצית באופן יציב על החלק העגול, "מיישרים" מעט את הקצה עם חיתוך נוסף לרוחב.
  2. עם כף מוציאים את הזרעים לקרש חיתוך וקוצצים אותם גס עם סכין חד
  3. עם סכין חד וקטן חורצים את פנים הדלעות לכל ההיקף, מהמרכז והחוצה (ראו תמונה למטה). נזהרים לא לחתוך את הקליפה
  4. מערבבים מיץ מתפוז שלם, שמן וסילאן או דבש
  5. טובלים כל חצי דלעת ברוטב התפוזים ומניחים בתבנית מרופדת נייר אפייה
  6. זולפים מרוטב התפוזים לתוך שקעי הדלעות
  7. ממלאים את הדלעות שוב בזרעים הקצוצים ומעל הכל שוב מטפטפים מעט רוטב
  8. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס, למשך 40 דקות
  9. מידי 10 דקות מברישים את הדלעות ברוטב
  10. מצננים מעט ובזהירות מוציאים וזורקים את החרצנים
  11. לקראת ההגשה (במידה והצלייה בוצעה מראש), מברישים שוב את הדלעות ברוטב ומכניסים לתנור למשך 10 דקות נוספות.
  12. קולפים את הענבים. יש ענבים שמספיק סכין חד כדי לקלוף אותם, יש כאלו שצריך להשרות דקה במים רותחים ויש כאלו שהכי נח עם הציפורניים לקלוף אותם. הקילוף מאפשר לרוטב להתחבר יותר טוב לענב, אבל אם אין לכם סבלנות, אפשר לוותר.
  13. חותכים את הענבים לשנים
  14. קוצצים את הבצל ומוסיפים לענבים
  15. מוסיפים את שאר החומרים, מערבבים היטב ונותנים לסלט הקטן לעמוד במקרר במשך שעה לפחות

להגשה ממלאים את דלעת הערמונים הצלוייה החמה בסלט הענבים הקר ומגישים כתוספת יפה ומפתיעה בטעמיה.

מנקים ושומרים את זרעי הדלעותחורצים את הדלעות בחלקן הפנימיטבילת הדלעת במיץ תפוזיםסידור הדלעות בתבניתהחזרת זרעי הדלעת לשקעיםקילוף הענביםהגשה עם דגתוספת יפה וטעימה של דלעת ערמונים וסלט ענבים בטרגון

דרג את הרשום בבלוג זה:
ניוקי מדורה בקרם קישואים בגריל
רושטי אישי

פוסטים קשורים

תגובות

עוד אין תגובות לפוסט זה. זה הזמן לתגובה ראשונה שלך
כבר רשום/ה באתר? לוגאין כאן
אורח
חמישי, 23 נובמבר 2017

Captcha Image

אודות המחבר/ת

טייס ברוב שנות חייו ובשלן אפילו הרבה יותר מזה. שותף ב - TOP TWO, מומחה לבניית קונספט מולטימידה. אב ...
בחזרה לראש העמוד

אין כמו לגעת, להפעיל, לראות ולטעום!

אני אבוא אלייך הביתה עם התרמומיקס
להדגמה טעימה ומפתיעה.

חינם, ללא כל התחייבות.

בקישור הזה יש טופס קצרצר למילוי פרטים.
אנו נחזור לתיאום ההדגמה.