פרחי ברוקולי צלויים בשום

פרחי ברוקולי צלויים בשום

מידע נוסף

  • קל
  • 5 דקות
  • 20 דקות
  • כן
  • כן

ברוקולי אהוב אצלינו מאד, על מגוון צורות בישול וגם חי לגמרי בסלט.

הפעם, תוספת קלילה וכייפית שמתחברת גם לארוחות קלות כמו ביצת עין או חביתה של ערב וגם ליד סטייק וכמובן - ככה סתם.

 

הצלייה מהירה, בחום יחסית גבוה. הברוקולי נשאר מעט קריספי והפרחים מקבלים צריבה קלה והכל בניחוח שום.

לא לוותר על זילוף הלימון בסוף הצלייה!

לא צריך לדקדק יותר מידי בכמות החומרים. את המתכון אני מבסס על חופן פירחי ברוקולי לכל סועד.

חומרים

  • חופן פרחי ברוקולי לכל סועד (את הגבעולים פורסים דק ומוסיפים לפרחים)
  • 2 שיני שום לכל חופן ברוקולי, קצוצות דק
  • כף שמן זית לכל חופן ברוקולי
  • חצי כפית מלח עדין
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • צ'ילי גרוס לפי הטעם
  • לימון לסחיטה לפני ההגשה

אופן ההכנה

  1. מחממים את תנור האפייה לטמפרטורה 2000C
  2. מערבבים את כל החומרים למעט הלימון ומפזרים בתבנית בשכבה אחת
  3. צולים בתנור החם במשך רבע שעה. מערבבים פעם אחת לאחר 7 דקות. כדאי לשים לב שהברוקולי רק ישחים, טיפה, ולא ישרף
  4. עם סיום הצלייה זולפים מיץ לימון סחוט טרי ומגישים מיד חם.

כל החומרים בתבנית לפני הצלייה

דרג את הרשום בבלוג זה:
חטיפי פיצה זוקיני
כרוב בתוך עצמו - סו-וויד

פוסטים קשורים

תגובות

עוד אין תגובות לפוסט זה. זה הזמן לתגובה ראשונה שלך
כבר רשום/ה באתר? לוגאין כאן
אורח
ראשון, 17 דצמבר 2017

Captcha Image

אודות המחבר/ת

טייס ברוב שנות חייו ובשלן אפילו הרבה יותר מזה. שותף ב - TOP TWO, מומחה לבניית קונספט מולטימידה. אב ...
בחזרה לראש העמוד

אין כמו לגעת, להפעיל, לראות ולטעום!

אני אבוא אלייך הביתה עם התרמומיקס
להדגמה טעימה ומפתיעה.

חינם, ללא כל התחייבות.

בקישור הזה יש טופס קצרצר למילוי פרטים.
אנו נחזור לתיאום ההדגמה.