כרוב בתוך עצמו - סו-וויד

כרוב בתוך עצמו - סו-וויד

כאשר רק התחלתי לבשל בוואקום, לפני כמה שנים, את הנסיון הראשון שלי עם ירקות ביצעתי עם כרוב.

הכנתי אותו באופן טבעי כתוספת למנה עיקרית כל שהיא וכמובן שהסקרנות הובילה אותנו קודם כל לנסות את הכרוב.

אחרי ביס אחד התבוננו אחד בעיני השנייה ומייד החלטנו יחד שאת המנה העיקרית נשמור למחר. היום "נרד" על כל הכרוב.

כל כך טעים!

 

כמו ירקות אחרים בבישול בוואקום, אנו נהנים כאן מירק שהמינרלים שלו נשארים היות ואין מגע עם מים והתמוססות.
חלק גדול מהויטמינים גם הוא נשאר בטמפרטורת הבישול הנמוכה יחסית לבישול במים ואפילו אידוי.

אפילו הכרוב לא ידע שהוא כל כך טעים...

חומרים

  • כרוב ירוק עגול, יפה ובעל עלים מהודקים
  • חמאה (ניתן גם להשתמש בשמן זית או שמן אחר, לרבות שומן מן החי, אבל הכי מוצלח יוצא עם חמאה)
  • המון פלפל שחור גרוס ומלח גס

אופן ההכנה

  1. מחממים את אמבט המים לטמפרטורה של 82 מעלות צלזיוס.
  2. רוחצים את הכרוב השלם ומייבשים היטב.
  3. חוצים את הכרוב לארבע פרוסות, כמו שפורסים תפוח. אפשר כמובן גם לפרוס ליותר פרוסות. מה שחשוב הוא שהפריסה מבצעת דרך גזע הכרוב כך שכל עלי הפרוסה צמודים לגזע ונותרת פרוסה יפה של עלים מחוברים (ראו תמונות בהמשך).
  4. מורחים כל פאה של פרוסת כרוב בכמות נדיבה של חמאה ומפזרים מלח גס והרבה פלפל שחור גרוס.
  5. אורזים כל פרוסה בשקית וואקום נפרדת. אפשר גם שתיים בשקית אולם חשוב ליצור הפרדה בין הפרוסות כך שלא תהיה חפיפה ביניהן. ניתן גם לבשל בשקיות זיפלוק, אולם בגלל הטמפרטורה הגבוהה יחסית כדאי לעטוף בשתי שקיות וכמובן להשתמש בשיטת ההשקעה כדי להוציא את האוויר מהשקית.
  6. מכניסים את שקיות הכרוב לאמבט המים כאשר הטמפרטורה מתאימה ומבשלים במשך ארבע שעות. אם בוחרים לבשל פרוסות רבות יותר מכל כרוב, אפשר לצמצם את זמן הבישול ל-3 שעות.
  7. לקראת סיום הבישול מחממים מחבת עם חמאה ומעט שמן זית, מוציאים את הכרוב מהשקיות וצורבים כל פאה של כרוב בחמאה שבמחבת במשך דקה לצד.

מגישים כתוספת או כמנה בפני עצמה. נפלא להגיש את הכרוב עם כף שמנת חמוצה.

חיתוך הכרוב מהגזעפרוסות כרובמריחת חמאה ופיזור תבלינים על הכרובאריזת הכרוב בשקיות וואקוםצריבת הכרוב המבושל בחמאהצריבת שתי פיאות פרוסת הכרוב בחמאהכרוב מוגש עם שמנת חמוצה

4
כרוב ניצנים צלוי בשום
פרחי ברוקולי צלויים בשום

פוסטים קשורים

 

תגובות

עוד אין תגובות לפוסט זה. זה הזמן לתגובה ראשונה שלך
כבר רשום/ה באתר? לוגאין כאן
אורח
שישי, 01 דצמבר 2023

Captcha Image

אודות המחבר/ת

טייס ברוב שנות חייו ובשלן אפילו הרבה יותר מזה. שותף ב - TOP TWO, מומחה לבניית קונספט מולטימידה. אב ...
בחזרה לראש העמוד