כילד, אני זוכר את כרוב הניצנים רק משקיות קפואות. הוא תמיד נראה מבטיח ובפועל עד היום נשאר לי טעם מר ממנו.
לשמחתי אפשר היום למצוא כרוב ניצנים טרי בשווקי האיכרים ואפילו בחלק מהרשתות הגדולות ואני מבטיח - הכדורים הירוקים הקטנים והטריים האלו הרבה יותר טעימים מאשר הקפואים.
הפעם, פשוט נצלה אותם בתנור עם שמן זית, מלח פלפל וקצת אבקת שום.
טיפול נכון ופשוט ומתקבלת תוספת נפלאה למנה עיקרית.
המתכון מוגש לכל שכניי אשר שואלים אותי בתור לדוכן שבשוק סוף השבוע - "מה עושים עם זה???".
כדאי להקפיד על כרוב טרי, בעל צבע ירוק עמוק ואחיד, ללא כתמים בהירים של שמש ונקודות.
חומרים
- סלסלת כרוב ניצנים טרי.
- 4 כפות שמן זית משובח
- מלח גס, פלפל שחור גרוס
- אבקת שום (לא חובה)
- לימון לסחיטת מיץ לפני ההגשה (מומלץ מאד, אבל לא חובה)
אופן ההכנה
- מחממים תנור אפייה (אפשר גם טוסטר אובן) ל-1800 צלזיוס.
- שוטפים את כרוב הניצנים ומייבשים עם מגבת נייר סופגת
- קוטמים את קצה גזע הכרוב (בדרך כלל הוא חום ויבש), חוצים את הכרובים הקטנים לשניים, לאורך דרך הגזע. אם נפרדים חלק מהעלים החיצוניים, לא לזרוק אותם אלא פשוט להניח בתבנית מתחת לכרובים החתוכים.
- זולפים שמן זית בנדיבות על תבנית אפייה קטנה ומפזרים על השמן מלח גס ופלפל שחור גרוס
- מסדרים את הכרובים החצויים בשכבה אחת עם הצד החתוך כלפי מטה
- זולפים מעל עוד שמן זית ומפזרים עוד מלח גס, פלפל שחור גרוס ואבקת שום
- מכניסים לתנור החם למשך 12 דקות
- מוציאים את התבנית מהתנור, הופכים את כל הכרובים, זולפים עוד מעט שמן זית ומחזירים לתנור לעוד 5-10 דקות, עד שפני הכרובים (הצד החתוך הפעם) מתחילים להשחים. לא להגיע למצב של כרוב שרוף (ומר)!
- סוחטים מעל הכרובים מיץ לימון ומגישים!
תגובות