אלוטה תירס

אלוטה תירס

מידע נוסף

  • קל
  • 20 דקות
  • 20 דקות
  • כן
  • לא
  • פלנצ'ה או גריל

מי שלא אוהב/ת תירס שתקום/יקום !

ידעתי שאתם אוהבים אז הנה סלט/קלח תירס בנוסח מקסיקני

 

ניתן להכין ולהגיש את המנה כקלחים שלמים (או חצויים לרוחב לשניים) או לגרד את גרעיני התירס עם סכין, לערבב עם המיונז ולהמשיך עם שאר שלבי המתכון.

ברור שאם מעדיפים את המנה כגרגירי תירס נפרדים, אם רוצים להשתמש בגריל אז יש צורך בקערת מתכת מחוררת המיועדת לירקות בגריל או שמשתמשים בפלאנצ'ה או מחבת ברזל כבדה

חומרים

  • 2-4 קלחי תירס שלמים או חצויים (או רק הגרגירים אותם מפרידים מהקלח עם סכין)
  • מיונז איכותי (הלמנס) או הכי טוב - להכין לבד
  • מלח, פלפל
  • שביבי צ'יילי
  • פרמזן מגורד
  • גבינה לבנה קשה מלוחה עדינה מגורדת (צפתית למשל)
  • ליים / לימון

אופן ההכנה

  1. חליטה קצרה לריכוך גרעיני התירס, לייבש היטב ולשים על מנגל / פלנצ'ה ולחרוך מעט.
  2. למרוח מיונז (לא להגזים) על הקלחים
  3. לתבל במלח ופלפל
  4. לפזר בנדיבות צפתית או גבינה אחרת על כל קלח ומעל לפזר את הפרמזן המגורד ומעל את שביבי הצי'לי
  5. לטפטף מעט מיץ מהליים או הלימון

בתיאבון

דרג את הרשום בבלוג זה:
גלילי צ'יפס בחלמון מושלם

פוסטים קשורים

תגובות

עוד אין תגובות לפוסט זה. זה הזמן לתגובה ראשונה שלך
כבר רשום/ה באתר? לוגאין כאן
אורח
חמישי, 14 דצמבר 2017

Captcha Image

אודות המחבר/ת

עפרה קיוי היא אושייה קולינרית נחשבת במחוזותינו. חיה ונושמת מטבח 24/7.  לפרנסתה ולגם לשמחתה, הי ...
בחזרה לראש העמוד

אין כמו לגעת, להפעיל, לראות ולטעום!

אני אבוא אלייך הביתה עם התרמומיקס
להדגמה טעימה ומפתיעה.

חינם, ללא כל התחייבות.

בקישור הזה יש טופס קצרצר למילוי פרטים.
אנו נחזור לתיאום ההדגמה.