מגדל קישואים וגבינת צאן - תוספת מהודרת צילום: עמנואל רוזנצוייג
שילוב נפלא ופשוט של פרוסות קישואים עם גבינת צאן.
המנה המרהיבה משמשת גם כתוספת לדגים וגם כחלק מארוחת ערב קלה, עם לחם כפרי טוב ליד וסלט קטן.
הכי נח ויפה לסדר את המגדל בתוך רינג. אין צורך לאפות בתוך הרינג אלא רק לסדר, להדק, להסיר את הרינג ולאפות על נייר אפייה. המגדלים יציבים בגלל הגבינה הנמסה וקל להעביר אותם לצלחת הגשה.
אם אין רינגים, אפשר לוותר על הסידור "המקצועי" ולמלא בשכבות ספל אשר בתחתיתו מונח עיגול נייר פרגמנט. אחרי הסידור הופכים את הספל ונותנים למגדל להחליק על תבנית האפייה. גם אם טיפה מתפרק, זה לא נורא.
חומרים לארבע מנות:
- 4 קישואים (רצוי זוקיני), לא קלופים
- 1/2 קילו גבינת עזים שמנה. אפשר גם בולגרית שמנה כל שהיא
- 4 גבעולי בזיליקום (רק העלים)
- 10 זיתים שחורים מגולענים קצוצים
- 2 כפות צנוברים קלויים (לא חובה)
- מלח (בעדינות, תלוי במליחות הגבינה) ופלפל שחור גרוס בנדיבות
- 12 עגבניות שרי פרוסות דק
- עלי אורגנו טריים (או תימין) ומלח גס, לפיזור על מגדלי הקישואים
- שמן זית
אופן ההכנה:
- פורסים את הקישואים, על קליפתם, לפרוסות בעובי חצי סנטימטר.
- מטגנים במחבת בשמן זית 2-3 דקות מכל צד, עד לתחילת השחמה ומוציאים לנייר סופג.
- מערבבים את הגבינה המפוררת עם הבזיליקום, המלח, הפלפל השחור הגרוס, הזיתים השחורים והצנוברים.
- פורסים נייר אפייה על תבנית.
- מסדרים בתוך רינג שכבת קישואים עם חפיפה קלה בין הפרוסות.
- מסדרים מעל שכבה בעובי סנטימטר של גבינה ומהדקים.
- מוסיפים עוד שכבת קישואים ושכבת גבינה באותו אופן ושוב מהדקים.
- מסיימים עם פרוסות עגבניות שרי מסודרות בחפיפה יפה, מפזרים מעט עלי אורגנו או תימין וזולפים שמן זית. מפזרים מעט מלח גס.
- מסירים בעדינות את הרינג וממשיכים להכין את שאר המנות. הגבינה והקישואים המהודקים נדבקים יפה והמגדלים לא יתפרקו.
- כחצי שעה לפני ההגשה אופים בתנור בחום של 180 מעלות, בערך 30 דקות עד שהגבינה מתחילה להנמס.
- מעבירים עם מרית, בעדינות, לצלחות ההגשה האישיות.
תגובות