תוספת תירס מקסיקנית

תוספת תירס מקסיקנית

למה מקסיקנית? סתם נשמע לי מתאים ומושך...

האמת, מדובר במנת תוספת קלה ומהירה להכנה, שמתאימה גם לארוחה קלה בפני עצמה וגם כתוספת טבעונית/צמחונית ובוודאי גם בשרית.

התלבטתי אם בכלל יש הצדקה להעלות את המתכון הפשוט לבלוג שלנו כי בסך הכל הכנתי משהו זריז בבית "ממה שהיה", אבל בפועל - למרות שהתירס ליווה סטייק משובח (יסלחו לי הטבעונים והצמחונים שקוראים את הפוסט. המתכון עדיין שווה ביותר גם עבורכם), מצאנו את עצמנו מתענגים דווקא על התוספת יותר מאשר על עיקר המנה.

 

אפשר להשתמש בתירס קפוא, אבל אם אתם בקיץ - כדאי מאד דווקא להשתמש בקלחי תירס טריים כי אז אפשר להגיע לקאנצ'יות עדינה של התירס שנותנת ברקע תחושת טריות נעימה, מעבר לטעם.

חומרים לארבע מנות תוספת:

  • 6 קלחי תירס טרי גדולים או 3 כוסות תירס קפוא
  • בצל גדול קלוף, חתוך לקוביות 1 על 1 ס"מ
  • 3 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום קצוצות דק
  • פלפל אדום או גמבה חתוכים לקוביות 1/2 על 1/2 ס"מ
  • פלפל ירוק חריף לפי הטעם (תלוי בעונה. בקיץ הפלפל הירוק בדרך כלל חריף יותר... כדאי פשוט לטעום חתיכה קטנטונת). 1/2 פלפל או פחות בדרך כלל יספיק כי יש עוד מרכיבים חריפים במנה. לקצוץ דק
  • 1/4 כפית פלפל קאיין (קצת קשה להשיג אבל כדאי להתאמץ, לא רק עבור המתכון הזה. לקאיין יש אפקט של חריפות אשר מורגשת בהשהייה מסויימת עם טעם מיוחד). אם אין - אפשר להשתמש גם במעט צ'ילי טחון.
  • 1/4 כפית פלפל צ'יפוטלה מעושן
  • 1/2 כפית פפריקה מעושנת (אפשר גם רגילה מתוקה, אבל ה"עישון" מוסיף הרבה לטעם המנה)
  • 2 כפיות רוטב וורצ'סטר
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כוס מים
  • חופן עלי כוסברה טריים קצוצים גס (אפשר גם פטרוזיליה למי שלא סובל כוסברה)
  • 3 בצלים ירוקים טריים, חתוכים לרוחב 1/2 ס"מ

אופן ההכנה

  1. אם משתמשים בתירס טרי, עם סכין חד מסירים את גרגרי התירס מהקלח לתוך קערה.
  2. מחממים מעט שמן זית במחבת עמוקה
  3. מטגנים את הבצל בחום בינוני, תוך ערבוב אחת לדקה, עד שמתחיל להשחים. אנו רוצים גוון חום בהיר ושקיפות. לא להשחים מאד ובטח לא לשרוף.
  4. מוסיפים את השום ואת הפלפלים הטריים - האדום והחריף) ואת התבלינים היבשים. מטגנים במשך 2 דקות תוך ערבוב
  5. מוסיפים את גרגרי הטירס ורוטב הוורצס'טר ומטגנים במשך 2 דקות
  6. ממוסיפים את המים, מכסים את המחבת ומבשלים במשך 5 דקות. אם משתמשים בתירס טרי, זה הזמן לבדוק שן תירס אחת. אני אוהב מרקם מעט נגיס. אם עבורכם התירס עדיין נוקשה מידי, מבשלים עוד 2 דקות ובודקים שוב.

מסירים מהאש, מערבבים פנימה את עשבי התיבול ומגישים מיד.

 

תוספת בטטה-דלורית-כרוב ניצנים צלויים

פוסטים קשורים

תגובות

עוד אין תגובות לפוסט זה. זה הזמן לתגובה ראשונה שלך
כבר רשום/ה באתר? לוגאין כאן
אורח
רביעי, 19 דצמבר 2018

Captcha Image

אודות המחבר/ת

טייס ברוב שנות חייו ובשלן אפילו הרבה יותר מזה. שותף ב - TOP TWO, מומחה לבניית קונספט מולטימידה. אב ...
בחזרה לראש העמוד
any_module

אין כמו לגעת, להפעיל, לראות ולטעום!

אני אבוא אלייך הביתה עם התרמומיקס
להדגמה טעימה ומפתיעה.

חינם, ללא כל התחייבות.

בקישור הזה יש טופס קצרצר למילוי פרטים.
אנו נחזור לתיאום ההדגמה.