תירס שלם צלוי על גריל

תירס שלם צלוי על גריל

מידע נוסף

  • קל
  • חצי שעה
  • חצי שעה
  • כן
  • לא
  • גריל
תירס, תירס חם צילום: עמנואל רוזנצוייג

בדוכני רחוב רבים בדרום אמריקה ואפילו בניו יורק, אפשר למצוא קלחי תירס אשר נצלו על גחלים. כל אזור והסגנון שלו. הריח תמיד משגע, אבל לטעמי לרוב התירס יוצא יבש מידי.

אני מעדיף לבשל קודם את קלחי התירס השלמים במים, במשך 25-20 דקות ואז אני צולה אותם על הגריל במשך 5-10 דקות, תוך כדי גלגול שלהם כל דקה והברשה במרינדה עדינה שמוסיפה לחות, טעם וצבע משגע.

בסוף אני מעביר לאורך הקלחים סכין חד ואוסף את גרגי התירס השחומים ועסיסיים.
לא משנה כמה קלחים אני צולה, תמיד הצלחת מתרוקנת. אפילו לפני הבשר המשובח שנצלה ליד התירס.


הברשת תירס במרידה על הגרילאם התירס מתלווה לבשר שנצלה על הגריל, כדאי להתחיל קודם עם התירס שבדרך כלל דורש קצת יותר זמן מהבשר. אם התירס כבר מוכן והבשר עדיין לא, כדאי לשים רדיד אלומיניום מתחת לתירס, כדי שלא יהיה במגע ישיר עם האש (למי שיש גריל עם רשתות בקומות, שיעביר את התירס לקומה העליונה).

אפשר באופן דומה, לצלות את התירס גם על פלנ'צה או מחבת פסים, אבל אז לא יתווסף הטעם המעושן הנפלא.

מידת הבישול המוקדם, קובעת את רכות התירס בהגשה. אפשר לאכול אותו קראנצ'י (תירס טוב, דרך אגב, אפשר לאכול טרי לגמרי. בלי בישול) ואפשר לרכך אותו. הצלייה על הגריל מעניקה את הגוון, טיפה פריכות חיצונית וכמובן הטעם המעושן.

חומרים (לארבע מנות):

  • 4 קלחי תירס טרי ובשרני, נקיים מעלים ושערות
  • 3 כפות רוטב וורצ'סטר
  • כף סויה
  • שתי כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • 2 כפות תרכיז רימונים (לא חובה, אבל מעניק חמצמצות וצבע משגעים)
  • אופציות לגיוון: שום כתוש, כף דבש, פלפל חריף קצוץ דק

אופן ההכנה

  1. מרתיחים סיר גדול עם מים וכפית מלח ומבשלים את התירס במשך 20 דקות.
  2. מערבבים את כל שאר החומרים
  3. מברישים את התירס המבושל במרינדה ומניחים על גריל בחום בינוני
  4. כל דקה (בהתאם לחום הגריל והשליטה בו), מסובבים מעט את הקלחים ומברישים במרידנה. משתדלים שהתירס לא יחרך. אם משתמשים בדבש במרידנה, צריך להזהר אפילו יותר כי יש לו נטייה להשרף מהר מאד.
  5. כאשר התירס שחום מכל צדדיו, מסירים מהאש ומגישים. אני אוהב להסיר את הגרעינים באמצעות סכין חד ולהגיש קערה מלאה בחתיכות גדולות של גרעיני תירס צמודים.

 

דרג את הרשום בבלוג זה:
מגדל קישואים וגבינות צאן
כרובית שחומה בטחינת שקדים

פוסטים קשורים

תגובות

עוד אין תגובות לפוסט זה. זה הזמן לתגובה ראשונה שלך
כבר רשום/ה באתר? לוגאין כאן
אורח
ראשון, 17 דצמבר 2017

Captcha Image

אודות המחבר/ת

טייס ברוב שנות חייו ובשלן אפילו הרבה יותר מזה. שותף ב - TOP TWO, מומחה לבניית קונספט מולטימידה. אב ...
בחזרה לראש העמוד

אין כמו לגעת, להפעיל, לראות ולטעום!

אני אבוא אלייך הביתה עם התרמומיקס
להדגמה טעימה ומפתיעה.

חינם, ללא כל התחייבות.

בקישור הזה יש טופס קצרצר למילוי פרטים.
אנו נחזור לתיאום ההדגמה.