גראטן תפוחי אדמה וברוקולי צילום: עמנואל רוזנצוייג
שכבות דקיקות של תפוחי אדמה, מופרדות עם פרוסות ברוקולי ירוק וכולן יחד סופגות שמנת מתוקה במהלך האפייה.
הסידור בתוך כלי האפייה יוצר תפרחת יפה שמהווה תוספת מפוארת לכל מנה, או אפילו כארוחה קלה עם ביצת עין לידה וסלט קטן.
חומרים:
- 3 תפוחי אדמה
- ראש ברוקולי טרי
- מיכל שמנת מתוקה
- חצי כוס חלב שמן
- תימין
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
- 50 גרם חמאה
אופן ההכנה:
- מרתיחים מים בסיר
- מפרקים את הברוקולי לפרחים ומפרידים את הגזעים מהתפרחות
- מבשלים את הגזעים במשך 3 דקות במים הרותחים, מוסיפים את התפרחות ומבשלים במשך עוד דקה
- מסננים את הברוקולי ומייד מעבירים למי קרח. זה יבטיח מראה ירוק יותר של הברוקולי.
- פורסים את תפוחי האדמה המקולפים דק ככל שניתן, אם אפשר אז רצוי במנדולינה לפריסת ירקות
- מחלקים נייר אפייה לארבע וכל חלק מגלגלים לכדור בין שתי כפות הידיים. הקימוט של הנייר יקל מאד על הכנסתו לכלי האפייה
- מרפדים כלי אפייה אישיים (למשל אלו המתאימים לסופלה) בנייר
- מסדרים שכבות של תפוחי אדמה וגבעולי ברוקולי ודוחסים אותם לכיוון דפנות כלי האפייה. בכל פעם מסדרים 5-10 פרוסות.
- במרכז דוחסים תפרחת ברוקולי
- לחוד מערבבים את השמנת, החלב, התימין, המלח והפלפל
- עם ממלאים את כלי האפייה בתערובת השמנת וחלב עד לקצה הכלים
- מסדרים את כלי האפייה בתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, למשך 50 דקות.
- 10 דקות לפני סיום האפייה, מפזרים מעט חמאה על כל כלי. אם מכינים את המנה כארוחה קלה, אפשר גם לפזר מעט פרמזן.
- מוציאים את התפרחות עם הנייר מכלי האפייה ומקלפים את הנייר בזהירות.
תגובות