אני רואה עצמי מוותר על מאכלים רבים בלית-ברירה, אבל לא יכול לדמיין עולם בלי ירקות.
טריים, מבושלים, צבעוניים, בעלי מרקמים אין סופיים.
טכניקות בישול מגוונות ומקום ליצירתייות אין קץ.

אני משתדל לבחור ירקות אורגניים, מתאימים לעונה ואם אפשר - אפילו מגדל חלק באדניות על המרפסת (ובקטע הזה קצת מקנא בעלי החצר הפרטית). יש קסם רב והגיון בבחירת חומרי גלם עונתיים ועליהם לבסס מנות. ירקות שורש בחורף, עגבניות שגדלו תחת שמש הקיץ (לא נדבר כאן על חממות...). איזה כיף!

כרוב בתוך עצמו - סו-וויד

כרוב בתוך עצמו - סו-וויד

כאשר רק התחלתי לבשל בוואקום, לפני כמה שנים, את הנסיון הראשון שלי עם ירקות ביצעתי עם כרוב.

הכנתי אותו באופן טבעי כתוספת למנה עיקרית כל שהיא וכמובן שהסקרנות הובילה אותנו קודם כל לנסות את הכרוב.

אחרי ביס אחד התבוננו אחד בעיני השנייה ומייד החלטנו יחד שאת המנה העיקרית נשמור למחר. היום "נרד" על כל הכרוב.

כל כך טעים!

המשך קריאה
9265 צפיות
0 תגובות

פרחי ברוקולי צלויים בשום

פרחי ברוקולי צלויים בשום

ברוקולי אהוב אצלינו מאד, על מגוון צורות בישול וגם חי לגמרי בסלט.

הפעם, תוספת קלילה וכייפית שמתחברת גם לארוחות קלות כמו ביצת עין או חביתה של ערב וגם ליד סטייק וכמובן - ככה סתם.

המשך קריאה
6916 צפיות
0 תגובות

חטיפי פיצה זוקיני

חטיפי פיצה זוקיני
אירוח זריז, טעים וקליל צילום: עמנואל רוזנצוייג

טבעות זוקיני פריכות, רוטב עגבניות זריז, קצת גבינה משובחת ותוספות כיד הדמיון - והנה לנו חטיפים בטעם פיצה, קלילים וטעימים.

לא צריך לחכות להתפחה, לא צריך גלוטן. מחליטים להכין, משתמשים במה שיש בבית (אצלי כמעט תמיד יש גם זוקיני) ותוך פחות מחצי שעה מגישים.

המשך קריאה
4792 צפיות
0 תגובות

גלילות זוקיני במילוי כרשה וגבינת עיזים ברוטב פלפל קלוי

גלילות זוקיני במילוי כרשה וגבינת עיזים ברוטב פלפל קלוי
גלילה מהודרת ורעננה במילוי מתקתק צילום: עמנואל רוזנצוייג
 
פרוסות דקות של קישואים מוצקים, מעוטרות בפסים ירוקים כהים עדינים, יוצרות מעטפת מושכת ומהודרת למלית מתקתקה של גבינת עיזים וכרישה מאודה.
המנה הנפלאה הזו טובלת ברוטב פלפלים קלויים, מתוקים וחריפים שמשלימים את המנה בצבע וטעם עמוקים ומסקרנים.
 
המשך קריאה
5385 צפיות
0 תגובות

רושטי אישי

רושטי אישי

הלביבה השוויצרית האוליטימטיבית, הפעם בהגשה אישית.

פריכה מאד בחוץ, רכה בפנים וספוגה בחמאה מזוקקת. אפשר כמובן לטגן עם שמן זית לגרסת פרווה או להתאמת הטעם למנה עיקרית.

לארוחה קלה אפשר להוסיף בהגשה כף שמנת חמוצה, מעט עירית, סלט קטן ליד ולהתענג על חטאים קטנים.

המשך קריאה
4146 צפיות
0 תגובות

דלעת ערמונים צלוייה במיץ תפוזים עם סלט ענבים פיקנטי

דלעת ערמונים צלוייה במיץ תפוזים עם סלט ענבים פיקנטי

אחת המנות שבישלתי במהלך תוכנית הטלויזיה "מאסטר שף" נולדה מתוך אילוץ ומשבר.

קיבלנו הוראה לבשל מנה שנייה מתוך מבחר חומרי גלם שקנינו במיוחד לטובת מנה אחרת. כמובן שלא קיבלנו תוספת זמן. עם מעט המוצרים הנוספים שהיו לי ניסיתי במקביל למנה המתוכננת להכין מנה אחרת ותוך 15 דקות היא נישרפה לי לגמרי.
נותרו לי דלעת ערמונים שעד היום אין לי מושג למה אספתי לסל וענבים שרציתי להתפנק בהם תוך כדי הבישול.
משם נולדה מנה נפלאה שרבים מספרים לי עד היום על ביצוע שלה בבית.

המשך קריאה
3948 צפיות
0 תגובות

ניוקי מדורה בקרם קישואים בגריל

ניוקי מדורה בקרם קישואים בגריל

אל השימוש בקליפה שרופה של ירקות נחשפתי אצל יונתן רושפלד. פעם ראשונה טעמתי קרם חצילים שרופים.

הפעם החלטתי לנסות טכניקה דומה, באופן מעודן משהו, עם ניוקי. להעמקת טעמי כל המנה, יצרתי קרם זוקיני בגריל שהשתלב באופן נפלא בטעמי האש ומדורה.

המשך קריאה
5878 צפיות
0 תגובות

תבשיל אסייתי עם עדשים שחורות ואספרגוס

תבשיל אסייתי עם עדשים שחורות ואספרגוס

מבין כל העדשים, את השחורות אני הכי אוהב.

קריספיות, טעם אדמה עדין מאד יחסית לשאר זני העדשים ולכן משתלב נפלא עם תיבולים שונים ותוספות בעלות מרקם משלים או מנוגד שיחד יוצרים אין סוף שילובים נפלאים.

כאן אני משלב את העדשים עם אספרגוס ומתבל בסגנון תאילנדי.

כיף של מנת תוספת ואם מוסיפים חתיכות עוף צלוי או שרימפס כפי שמוסבר בסוף המתכון, מקבלים ארוחת ערב קלה ונהדרת.

המשך קריאה
5776 צפיות
0 תגובות

מלאי כופתא

מלאי כופתא

מן כופתאות תפוחי אדמה וגבינת ריקוטה, משובצות בקשיו וצימוקים.

מאכל הודי צמחוני נפלא, מוגש ברוטב עגבניות וחלב עשיר ומתובל מאד.

המתכון על בסיס מתכון באדיבות שף שלומי פלח והצילומים מסדנת בישול הודי ב"בישולון - המרכז לקולינריה חוויתית".

המשך קריאה
6525 צפיות
0 תגובות

קאפקייק ברוקולי ועדשים

קאפקייק ברוקולי ועדשים
צמחוני, מקורי, כיף צילום: עמנואל רוזנצוייג

דרך מפתיעה לניצול עדשים ושאר ירקות, שמובילה בסוף למאפים קטנים שנחטפים מהמגש.
בביסים הראשונים אפשר להשבע שיש בשר במאפים, אבל מדובר במנה צמחונית עשירה אשר בהחלט יכולה לשמש כארוחה מזינה, יחד עם סלט ירוק קטן בצד.

תודה לאורי שי על המתכון היצירתי. אנחנו מצילים כאן אחד מיני רבים שבדרך כלל נשארים אצלו בראש...

המשך קריאה
4589 צפיות
0 תגובות
בחזרה לראש העמוד