אני רואה עצמי מוותר על מאכלים רבים בלית-ברירה, אבל לא יכול לדמיין עולם בלי ירקות.
טריים, מבושלים, צבעוניים, בעלי מרקמים אין סופיים.
טכניקות בישול מגוונות ומקום ליצירתייות אין קץ.

אני משתדל לבחור ירקות אורגניים, מתאימים לעונה ואם אפשר - אפילו מגדל חלק באדניות על המרפסת (ובקטע הזה קצת מקנא בעלי החצר הפרטית). יש קסם רב והגיון בבחירת חומרי גלם עונתיים ועליהם לבסס מנות. ירקות שורש בחורף, עגבניות שגדלו תחת שמש הקיץ (לא נדבר כאן על חממות...). איזה כיף!

תפרחת גראטן תפוחי אדמה וברוקולי

תפרחת גראטן תפוחי אדמה וברוקולי
גראטן תפוחי אדמה וברוקולי צילום: עמנואל רוזנצוייג

שכבות דקיקות של תפוחי אדמה, מופרדות עם פרוסות ברוקולי ירוק וכולן יחד סופגות שמנת מתוקה במהלך האפייה.

הסידור בתוך כלי האפייה יוצר תפרחת יפה שמהווה תוספת מפוארת לכל מנה, או אפילו כארוחה קלה עם ביצת עין לידה וסלט קטן.

המשך קריאה
4349 צפיות
0 תגובות
בחזרה לראש העמוד