המטבח מהווה עבורינו את אחד ממרכזי ההוויה והבילוי המשפחתיים וחברתיים ובעיקר עבור עמנואל.
מקום ליצירה, לייצריות, למשחק ולהרפתקאות.
תחת Kitchef, אנחנו חולקים עם הגולשים את היצירה, שלנו ושל חברים, עם הסברים מפורטים וצילומים תומכים.
חלק מהמתכונים נראים ארוכים ומסובכים, אולם לרוב לא כך הוא (אלא אם אנו מציינים זאת במפורש במידע הכללי ה...מפורסם עם כל מתכון). ההסברים נראים ארוכים כי בחרנו לפרק את השלבים גם כאשר חלקם מובנים מאליהם. מתגובות רבות של גולשים למדנו שבסופו של דבר כך קל וברור יותר ויש פחות פספוסים.
אנחנו, באופן אישי, עברנו לתזונה על פי כללי הפליאו. יחד עם זאת, אנו לא כופים על אף אחד ולא מטיפים. מתכונים רבים שפרסמנו בעבר לא מתאימים לנו היום ועדיין הם מפורסמים. מידי פעם אנו מבשלים לחברים או לקוחות שלא מוטרדים מהשפעת התזונה ולכן אנו ממשיכים לפרסם גם מתכונים חדשים שלא מתאימים לפליאו. במקביל, תחת תפריט פליאו > בישול קדמוני מודרני אנו מרכזים את המתכונים שמתאימים, על פי תפישתנו, לתזונה הקדמונית.
More

מרק רגל

מרק רגל
פינוק של חורף צילום: עמנואל רוזנצוייג

במשך שנים, הבחירה הטבעית שלי לחורף במסעדות פועלים, היתה מרק רגל.
טעם בשר עשיר, עונג של מח עצם וליווי חריף של סחוג וטחינה על פיתה עבה.

הגיע הזמן שסוף סוף אכין את המרק הנפלא הזה בבית.

המשך קריאה
  13335 צפיות

פרנה מרוקאית

פרנה מרוקאית
הכי טעים - חם מהתנור צילום: עמנואל רוזנצוייג

לא מזמן, יצא לי לטעום פרנה שאפתה סמדר ועקנין (סמדי בומבה מתחרות מאסטר שף עונה ראשונה). תוך שעה וחצי היא הצליחה להגיש מנת בשר זנב שור מופלאה עם לחם שנראה כאילו יצא מאיזה טאבון אימתני.

מיד נגשתי לתרגל, על פי הוראות כלליות שקיבלתי מסמדי.

המשך קריאה
  13742 צפיות

סינטה צרובה על הפלנצ'ה עם רוטב ערמונים על ריזוטו קלמנטינות

סינטה צרובה על הפלנצ'ה עם רוטב ערמונים על ריזוטו קלמנטינות
בשר, ערמונים, קלמנטינות - שילוב חורפי קליל צילום: עמנואל רוזנצוייג

החורף כאן.
מצד אחד מתחשק לנו טעם ערמונים וריח קלמנטינות ומצד שני, הזמן קצר הערב וארוחה קלה הכי מתאימה לנו.

פרוסות סינטה שנצרבו שניות בודדות על הפלנצ'ה, עם רוטב ערמונים חורפי, אבל רק בכמות שיוצרת סקרנות, כאשר את אלו מלווה ריזוטו בניחוח קלמנטינות - אלו בדיוק עונים על הדרישות לערב חורפי זה.

המשך קריאה
  9263 צפיות

סברינה מרנן

סברינה מרנן
אך, איזו נוסטלגיה צילום: עפרה קיוי

שנות ה-70, שנות ה-80 נתנו במתוקים של הבוואריה האגדית, וגם בסברינה המתוקה.
זוכרת שכבר אז הערצתי את מי שהכין אותן, את הסברינות, איך מערבוב של זה עם זה יוצא משהו כזה מתוק עם המון קצפת? פלא פלאים.

השנים חלפו והסברינה נשכחה מעט..... עד שנתקלתי במתכון של דנית סלומון לסוורינות,
כן כן, עם הרבה: וו....... "תמות נפשי עם סברינה" קראתי באושר, נכנסתי לקונדיטוריה מסוימת וקראתי בקול "איך מכינים סברינה של פעם ?" וכרגיל אמרו לי תערבבי את זה עם זה ואת זה עם זה

המשך קריאה
  3285 צפיות

למי קראתם "יא תות"?

למי קראתם "יא תות"?
תנו לי מהאדום האדום הזה צילום: עפרה קיוי

כולם אוהבים אותם, רובנו קונים אותם, שמים אותם בכל מקום אפשרי, בעוגות, במוסים, בסלטים קרים, ריבות וכו'......

אני הכנתי מחית תותים, אבל רעיון ההגשה הינו שונה, כי אתם כבר יודעים שאני לא אוהבת "שיגרה", אוהבת לפנק את עצמי

המשך קריאה
  2810 צפיות

חטיף קוקוס בפנקו

חטיף קוקוס בפנקו
איך לא חשבו על זה קודם צילום: עפרה קיוי

השתגעתי? אז מה?

אנשים "נורמליים" אוכלים בד"כ ממתק לאחר הוצאתו מהעטיפה, אני לא.
למה? ככה!

המשך קריאה
  2661 צפיות

חצילו! זה טעים...

חצילו! זה טעים...
פשוט וטעים צילום: עפרה קיוי

חציל בנוסח אסייתי

את האהבה למטבח האסייתי בישראל שטופת המטבוחה, הסביח ומרק עוף אני משייכת לשני אנשים חשובים בקולינריה המקומית.
הראשון: ישראל אהרוני והשניה: רות סירקיס.
כל מילה מיותרת על תרומתם החשובה להתפתחות החיך הישראלי, היציאה מהפלאפל אל המטבח האסייתי לאחר 40 שנה הליכה במדבר שמרני ועדתי.

אז הפעם חציל מאודה ברוטב אסייאתי:

המשך קריאה
  3397 צפיות

צ'ילי קון קרנה

צ'ילי קון קרנה
מהביל, חריף, פינוק של חורף צילום: עמנואל רוזנצוייג

אני מודה שברוב ימות השנה, שעועית קצת כבדה לי, אבל בחורף - כיף להתפנק עם מנה חריפה, מהבילה ומפנקת של שעועית ובשר שבושלו יחד זמן ארוך.

המשך קריאה
  3506 צפיות

עוגת היער השחור

עוגת היער השחור
היער השחור מושלג צילום: עמנואל רוזנצוייג

חברה טובה הזמינה ליום הולדתה את עוגת היער השחור המפורסמת.

מכל המתכונים המפורסמים, אהבתי במיוחד את של הנס ברטלה הגדול.

המתכון הבסיסי לא מסובך כלל, רק צריך לדייק. את רוב המאמץ השקעתי דווקא בקישוט העוגה, באווירת יער שחור בשלג.

המשך קריאה
  15040 צפיות

מרק ברוקולי ואגוזי קשיו

מרק ברוקולי ואגוזי קשיו
חורפי וטעים צילום: עמנואל רוזנצוייג

מרק עשיר בזכות אגוזי הקשיו ובעל טעם עמוק של הברוקולי אשר מגיע בשתי צורות - מבושל טחון ועם פרחים בבישול מינימלי, שלמים.

כיף כל השנה ובמיוחד בחורף.

המשך קריאה
  3980 צפיות
בחזרה לראש העמוד