המטבח מהווה עבורינו את אחד ממרכזי ההוויה והבילוי המשפחתיים וחברתיים ובעיקר עבור עמנואל.

מקום ליצירה, לייצריות, למשחק ולהרפתקאות.

תחת Kitchef, אנחנו חולקים עם הגולשים את היצירה, שלנו ושל חברים, עם הסברים מפורטים וצילומים תומכים.

חלק מהמתכונים נראים ארוכים ומסובכים, אולם לרוב לא כך הוא (אלא אם אנו מציינים זאת במפורש במידע הכללי המפורסם עם כל...

המטבח מהווה עבורינו את אחד ממרכזי ההוויה והבילוי המשפחתיים וחברתיים ובעיקר עבור עמנואל.

מקום ליצירה, לייצריות, למשחק ולהרפתקאות.

תחת Kitchef, אנחנו חולקים עם הגולשים את היצירה, שלנו ושל חברים, עם הסברים מפורטים וצילומים תומכים.

חלק מהמתכונים נראים ארוכים ומסובכים, אולם לרוב לא כך הוא (אלא אם אנו מציינים זאת במפורש במידע הכללי המפורסם עם כל מתכון). ההסברים נראים ארוכים כי בחרנו לפרק את השלבים גם כאשר חלקם מובנים מאליהם. מתגובות רבות של גולשים למדנו שבסופו של דבר כך קל וברור יותר ויש פחות פספוסים.

אנחנו, באופן אישי, עברנו לתזונה על פי כללי הפליאו. יחד עם זאת, אנו לא כופים על אף אחד ולא מטיפים. מתכונים רבים שפרסמנו בעבר לא מתאימים לנו היום ועדיין הם מפורסמים. מידי פעם אנו מבשלים לחברים או לקוחות שלא מוטרדים מהשפעת התזונה ולכן אנו ממשיכים לפרסם גם מתכונים חדשים שלא מתאימים לפליאו. במקביל, תחת תפריט פליאו > בישול קדמוני מודרני אנו מרכזים את המתכונים שמתאימים, על פי תפישתנו, לתזונה הקדמונית.

More

צ'ילי קון קרנה

צ'ילי קון קרנה
מהביל, חריף, פינוק של חורף צילום: עמנואל רוזנצוייג

אני מודה שברוב ימות השנה, שעועית קצת כבדה לי, אבל בחורף - כיף להתפנק עם מנה חריפה, מהבילה ומפנקת של שעועית ובשר שבושלו יחד זמן ארוך.

המשך קריאה
  3779 צפיות

עוגת היער השחור

עוגת היער השחור
היער השחור מושלג צילום: עמנואל רוזנצוייג

חברה טובה הזמינה ליום הולדתה את עוגת היער השחור המפורסמת.

מכל המתכונים המפורסמים, אהבתי במיוחד את של הנס ברטלה הגדול.

המתכון הבסיסי לא מסובך כלל, רק צריך לדייק. את רוב המאמץ השקעתי דווקא בקישוט העוגה, באווירת יער שחור בשלג.

המשך קריאה
  16440 צפיות

מרק ברוקולי ואגוזי קשיו

מרק ברוקולי ואגוזי קשיו
חורפי וטעים צילום: עמנואל רוזנצוייג

מרק עשיר בזכות אגוזי הקשיו ובעל טעם עמוק של הברוקולי אשר מגיע בשתי צורות - מבושל טחון ועם פרחים בבישול מינימלי, שלמים.

כיף כל השנה ובמיוחד בחורף.

המשך קריאה
  4409 צפיות

ריזוטו דלעת וירקות שורש צלויים

ריזוטו דלעת וירקות שורש צלויים
יישום מיידי של סדנת ריזוטו צילום: יואל אוריאל

השבוע, במסגרת יום עידוד לעסקי החקלאות בדרום שלאחר "עמוד ענן", העברתי כמה סבבי הדגמה של הכנת ריזוטו דלעת.
לאור הקריאה של משתתפים רבים לפרסם מתכון, אני מוסיף אותו כאן.

בעצם מדובר במתכון בסיסי של הכנת ריזוטו, עם ווריאציה קלה שאפשר לשחק איתה גם עם ירקות אחרים.

צילום המנה כאן הוא של יואל אוריאל, שצפה בהדגמה וניגש מיד ליישום.

המשך קריאה
  3521 צפיות

משחקים בקוביות

משחקים בקוביות
צבעוני, שונה - וממש טעים צילום: עפרה קיוי

נמאס לי.
בכל מקום מגישים לי את אותו הסלט ואפילו את אותו רוטב. נמאס לי.
מה קרה לדימיון? בואו נחשוב לרגע על אותו סלט, אבל, כקוביות?

רוצים לשחק?

המשך קריאה
  3306 צפיות

פילה בקר ופירה בטארטלט

פילה בקר ופירה בטארטלט
מנת גורמה זריזה צילום: עפרה קיוי

זו בעיקר הצעה להגשת המנה בצורה אחרת, שונה, אולי מפתיעה, אולי לא.

במסעדות בדרך כלל מגישים מנות מפונפנות וכולם עטורי חיוכים, אפשר לחשוב מי יודע מה קיבלו.

אז הנה, בשביל הפוזה ועיטור החיוך מבני המשפחה, חברים, שכנים... החתול וכו'

המשך קריאה
  3101 צפיות

סלט קריספי בניחוח אסייתי

סלט קריספי בניחוח אסייתי

כל כך פשוט, כל כך זמין, כל כך... שבא לבכות לראות אנשים מזמינים במסעדות את הסלט הכי פשוט ומשלמים... ואני קצת כועסת, מה העצלות לאכול גם בבית לא פחות טוב, עם מוצרים זמינים ולא יקרים?

אז אחרי שכעסתי קצת, תראו כמה זה פשוט

המשך קריאה
  4765 צפיות

קציצות טונה

קציצות טונה

זה זול, זה טעים, זה זמין, זה קל, רק מה?
צריך הרבה לחם טרי כדי לנגב את הרוטב המהמם

המשך קריאה
  5101 צפיות

מאפה בצק פריך ובשר טחון - הומאז' לחתונות שנות השבעים

מאפה בצק פריך ובשר טחון - הומאז' לחתונות שנות השבעים

בשנות השבעים-שמונים, לא היה אולם חתונות שלא הגיש "בורקס בשר טחון". הבשר היה יבש, הבורקס מחומם כמה פעמים ורחוק מלהיות פריך וכדי להסתיר את הכל, העמיסו עליו רוטב פטריות שהיה עשוי בעיקר אבקת מרק וקצת פטריות משומרות.

אז זו האסוציאציה, אבל אפשר גם אחרת ובקלות רבה.

בצק פריך מתפצפץ, עמוס בשר טחון רך ועסיסי משובץ צנוברים. סלט קטן ליד ויש חגיגה עם טיפה נוסטלגיה מחוייכת ברקע.

המשך קריאה
  49591 צפיות

מרק בויאבז

מרק בויאבז
חגיגה של פירות ים, דגים וירקות צילום: עמנואל רוזנצוייג

בויאבז הוא מרק דגים אשר נקשר בעיקר עם מרסיי שבדרום צרפת, אולם אני דווקא טעמתי את המרק המשובח ביותר בחבל נורמנדי, בכפר דייגים קטן על חוף האוקיאנוס האטלנטי.

מאז, טעמתי עשרות גרסאות שונות למרק הזה, רובן לא הותיר בי כלום מהזכרון הראשון ההוא.

עקבתי קצת אחרי הגרסאות האהובות בארץ - של אייל שני, של אייל לביא וזה שמוגש במסעדת מנטריי ובסופו של דבר יצאה לי מן גרסה משולבת, עשירה בטעם, עדינה במרקם ובעיקר משרה נחת. עם אוקיאנוס או בלי.

המשך קריאה
  18782 צפיות
בחזרה לראש העמוד