המטבח מהווה עבורינו את אחד ממרכזי ההוויה והבילוי המשפחתיים וחברתיים ובעיקר עבור עמנואל.
מקום ליצירה, לייצריות, למשחק ולהרפתקאות.
תחת Kitchef, אנחנו חולקים עם הגולשים את היצירה, שלנו ושל חברים, עם הסברים מפורטים וצילומים תומכים.
חלק מהמתכונים נראים ארוכים ומסובכים, אולם לרוב לא כך הוא (אלא אם אנו מציינים זאת במפורש במידע הכללי ה...מפורסם עם כל מתכון). ההסברים נראים ארוכים כי בחרנו לפרק את השלבים גם כאשר חלקם מובנים מאליהם. מתגובות רבות של גולשים למדנו שבסופו של דבר כך קל וברור יותר ויש פחות פספוסים.
אנחנו, באופן אישי, עברנו לתזונה על פי כללי הפליאו. יחד עם זאת, אנו לא כופים על אף אחד ולא מטיפים. מתכונים רבים שפרסמנו בעבר לא מתאימים לנו היום ועדיין הם מפורסמים. מידי פעם אנו מבשלים לחברים או לקוחות שלא מוטרדים מהשפעת התזונה ולכן אנו ממשיכים לפרסם גם מתכונים חדשים שלא מתאימים לפליאו. במקביל, תחת תפריט פליאו > בישול קדמוני מודרני אנו מרכזים את המתכונים שמתאימים, על פי תפישתנו, לתזונה הקדמונית.
More

נתחי אנטריקוט מוקפצים עם ירקות שורש

נתחי אנטריקוט מוקפצים עם ירקות שורש
נתחי אנטריקוט רכים עם ירקות שורש מתקתקים צילום: עמנואל רוזנצוייג

החורף אהוב עליי במיוחד. ריח האדמה הרטובה, הירוק המיוחד שלנו, השונה מכל הירוקים המפורסמים בעולם, פרי ההדר שכולו עסיס וריח עז וירקות השורש שנערמים סוף סוף על הדוכנים.

הלפת, הקולרבי, הסלרי. כל כך הרבה מאכלים מפנקים אפשר ליצור מהם - ממרקים, דרך ממרחים ומחיות ועד נזידים עשירים. מכולם יוצאת איזו מתיקות עדינה, שמשתלבת עם רטבים חמצמצים וגם עם רוטבי בשר עשירים. אפשר לבשל אותם כמנות בפני עצמן או כתוספת מעשירה.

הפעם בחרתי לשלב את ירקות השורש עם נתחי אנטרקוט שהוקפצו כמה שניות במחבת חמה ונעטפו יחד ברוטב מתקתק וקליל. מנה יחסית מהירה, המשלבת גם בשר איכותי בטיגון קל, גם ירקות שורש וגם ניחוח הדרים חורפי.

פורסם לראשונה באתר "אוכל טוב"

ירקות השורש דורשים בישול של 15-20 דקות. במתכון הזה אני מאדה אותם, כדי לשמור את מרב הטעם שאפשר, ורק בסוף מקפיץ את השורשים המאודים עם הבשר ועם הרוטב. המנה נפלאה עם פירה תפוחי אדמה ובטטה.

המשך קריאה

מידע נוסף

  • קל
  • 30 דקות
  • 30 דקות
  • כן
  • כן
  3561 צפיות
  0 תגובות

קוויקי

קוויקי

 

פשוט צילום: עפרה קיוי

מה כבר ביקשנו מנשנוש? שיהיה טעים, מהיר, זמין ו..משביע.
שנוכל לרבוץ איתו מול הטלוויזיה או המחשב ונטפח לעצמנו על השכם ששיחקנו אותה עם הברקה של "ארוחה קלה".
אז קדימה, תפרגנו לעצמכם חפוז במטבח...

 

המשך קריאה

מידע נוסף

  • קל
  • דקה
  • הזמן שלוקח למצוא את המצרכים בארון
  • כן
  • לא
  2427 צפיות
  0 תגובות

איולי צלפים

איולי צלפים
מיונז משובח תוצרת בית בתיבול עוקצני צילום: עמנואל רוזנצוייג

איולי צלפים - גיוון על רוטב מיונז ביתי שמשמש ליווי למאכלים רבים. למשל לקציצות מטוגנות או על הגריל, ירקות מאודים ומאפים מלוחים.

ההכנה יחסית פשוטה ודורשת רק תשומת לב בהוספת השמן באיטיות תוך כדי ערבוב מתמיד במעבד מזון.

רשימת החומרים:

1חלמון1 פילה אנשובי2 כפות לימוןכפית חרדלחצי כוס שמן קנולה ורבע כוס שמן זיתמלח פלפל צ'ילי, מלח, פלפלכף עלי כוסברה וכף עלי פטרוזילה4 צלפים גדולים או 6 קטנים

אופן ההכנה

מכניסים למעבד מזון (רצוי עם קערה קטנה) את החלמון, האנשובי, מיץ הלימון, החרדל, שני צלפים, מלח, צ'ילי ופלפל שחורמפעילים את מעבד המזון ומוסיפים בזרם דק ואיטי את תערובת השמניםכאשר מתקבל מרקם מיונז, מפסיקים את פעולת המעבד ומוסיפים את שארית הצלפים ואת עשבי התיבולמפעילים בשניים - שלושה פולסים קצרים את מעבד המזון עד שהתערובת אחידה.

טיפ: אם מוסיפים את השמן מהר מידי, המיונז "נשבר". במקרה כזה, מוסיפים חלמון נוסף, מעבדים כמה שניות ושוב מוסיפים שמן, באיטיות רבה!

מידע נוסף

  • קל
  • 10 דקות
  • 10 דקות
  • כן
  • לא
  6648 צפיות
  0 תגובות

רביולי חצילים וגבינת עיזים

רביולי חצילים וגבינת עיזים
סיבה טובה למאמץ הקטן בהכנת רביולי ביתי - שילוב מושלם של חצילים, עדינים, גבינה ובצק צילום: עמנואל רוזנצוייג

רביולי עשוי מבצק רבוך. הבצק מאד עדין וגמיש וקל לרדד אותו עם מערוך. אין צורך במכונת פסטה. אפשר להגיע לרידוד של מילימטר או שניים ובסופו של דבר, הבצק יוצא בבישול חצי שקוף, עד שניתן להבחין במילוי.

אין סוף לאפשרויות המילוי ושילוב הרטבים, על בסיס הבצק הזה. גם מנות מתוקות מתקבלות נפלא. רק צריך להקפיד על רידוד דק.

הפעם אנו ממלאים את הרביולי בחציל אפוי וגבינות צאן ואת הכל מתבלים בזעתר, גם את המילוי וגם את החמאה המשמשת כרוטב. נקבל רביולי עשיר בטעם ים-תיכוני, מתוחכם ומיוחד. הרביולי יכול להוות ארוחה בפני עצמה עם סלט עגבניות מתובל וקצת חריף ליד, או תוספת לדג או חזה עוף (למי שלא מוטרד מהכשרות).

אפשר להקפיא את הרביולי, לפני הבישול, בשכבה אחת ולהפשיר במשך 10 דקות לפני הבישול ולבשל ממצב חצי קפוא.

 

פורסם לראשונה באתר "אוכל טוב"

המשך קריאה

מידע נוסף

  • בינוני
  • 40 דקות
  • שעה וחצי
  • כן
  • לא
  2590 צפיות
  0 תגובות

פילה לברק על דואט חצילים

פילה לברק על דואט חצילים
מנת גורמה ים תיכונית צילום: עמנואל רוזנצוייג

פילה לברק עדין, צלוי תוך שמירת העסיסיות, על דואט חצילים. שני רטבים צבעוניים ומיוחדים, האחד אדמדם וחמצמץ, השני שחור, טיפה חריף ומסתורי.

מנת גורמה, לא מסובכת אבל כן כוללת לא מעט שלבים.

משני רטבי החצילים נשאר בסוף די הרבה ואפשר למחרת להשתמש בהם על סנדבי'צים איכותיים עם גבינת צאן או ירקות קלויים. על רעיון רוטב החצילים השחור אני חייב תודה גדולה לשף יונתן רושפלד!

במתכון נוסיף גם עגבניות צלויות, לא הכרחיות ואבל משתלבות נפלא במתכון הים תיכוני הזה. אני גם מוסיף מגדל קישואים וגבינות צאן שניתן למצוא בקישור הזה.

פורסם לראשונה באתר אוכל טוב

המשך קריאה

מידע נוסף

  • בינוני
  • שעה ועשרים דקות
  • שעה ועשרים דקות
  • כן
  • כן
  2055 צפיות
  0 תגובות

ריזוטו לימון וירקות שורש צלויים

ריזוטו לימון וירקות שורש צלויים

ריזוטו בהיר חמצמץ וקרמי משובץ ירקות שורש נוצצים ופריכים

מנה שעומדת כמנה עיקרית בפני עצמה עם סלט ירוק לידה, או כתוספת עשירה למנה עיקרית.

המשך קריאה

מידע נוסף

  • קל
  • 50 דקות
  • 50 דקות
  • כן
  • לא
  • סטנדרטי
  3124 צפיות
  0 תגובות

תפרחת גראטן תפוחי אדמה וברוקולי

תפרחת גראטן תפוחי אדמה וברוקולי
גראטן תפוחי אדמה וברוקולי צילום: עמנואל רוזנצוייג

שכבות דקיקות של תפוחי אדמה, מופרדות עם פרוסות ברוקולי ירוק וכולן יחד סופגות שמנת מתוקה במהלך האפייה.

הסידור בתוך כלי האפייה יוצר תפרחת יפה שמהווה תוספת מפוארת לכל מנה, או אפילו כארוחה קלה עם ביצת עין לידה וסלט קטן.

המשך קריאה

מידע נוסף

  • קל
  • חצי שעה
  • שעה
  • כן
  • לא
  • כלי אפייה אישיים חסיני אש
  3595 צפיות
  0 תגובות

מוסר ים חובק רוקפור ורוקט, במעטפת בצק עלים

מוסר ים חובק רוקפור ורוקט, במעטפת בצק עלים
מאפה בצק עלים במילוי דג, רוקפור ורוקט צילום: עמנואל רוזנצוייג

מנה מהודרת של פרוסות פילה מוסר ים, עוטפות גבינת רוקפור מפוררת, המון עלי רוקט ואגוזי מלך, כאשר כל אלו נעטפים בבצק עלים על בסיס חמאה ונאפים עד לצבע זהוב מפתה. מעט רוטב יין לבן ליד וקצת סלט ירוק ולא נותר אלא להאנח בהנאה.

אותה מנה בדיוק, כאשר מתקררת לילה במקרר, יכולה להוות מנת מזנון נפלאה או לפיקניק מפנק במיוחד. פורסים את המאפה לפרוסות אלכסוניות עבות ומגישים עם מעט טרטר צלפים בצד.

המשך קריאה

מידע נוסף

  • בינוני
  • שעה ועשר דקות
  • שעה ועשר דקות
  • כן
  • לא
  2651 צפיות
  0 תגובות
בחזרה לראש העמוד
any_module

אין כמו לגעת, להפעיל, לראות ולטעום!

אני אבוא אלייך הביתה עם התרמומיקס
להדגמה טעימה ומפתיעה.

חינם, ללא כל התחייבות.

בקישור הזה יש טופס קצרצר למילוי פרטים.
אנו נחזור לתיאום ההדגמה.