המטבח מהווה עבורינו את אחד ממרכזי ההוויה והבילוי המשפחתיים וחברתיים ובעיקר עבור עמנואל.
מקום ליצירה, לייצריות, למשחק ולהרפתקאות.
תחת Kitchef, אנחנו חולקים עם הגולשים את היצירה, שלנו ושל חברים, עם הסברים מפורטים וצילומים תומכים.
חלק מהמתכונים נראים ארוכים ומסובכים, אולם לרוב לא כך הוא (אלא אם אנו מציינים זאת במפורש במידע הכללי ה...מפורסם עם כל מתכון). ההסברים נראים ארוכים כי בחרנו לפרק את השלבים גם כאשר חלקם מובנים מאליהם. מתגובות רבות של גולשים למדנו שבסופו של דבר כך קל וברור יותר ויש פחות פספוסים.
אנחנו, באופן אישי, עברנו לתזונה על פי כללי הפליאו. יחד עם זאת, אנו לא כופים על אף אחד ולא מטיפים. מתכונים רבים שפרסמנו בעבר לא מתאימים לנו היום ועדיין הם מפורסמים. מידי פעם אנו מבשלים לחברים או לקוחות שלא מוטרדים מהשפעת התזונה ולכן אנו ממשיכים לפרסם גם מתכונים חדשים שלא מתאימים לפליאו. במקביל, תחת תפריט פליאו > בישול קדמוני מודרני אנו מרכזים את המתכונים שמתאימים, על פי תפישתנו, לתזונה הקדמונית.
More

רוטב "שמנת" טבעוני - זכרונות מבית סבתא

רוטב "שמנת" טבעוני - זכרונות מבית סבתא

לפני שלוש שנים סבתא שלי האהובה עליי מאוד הלכה לעולמה.
זה היה לא צפוי והכל קרה מהר מאוד ואף אחד לא הספיק לתעד ולהנציח את מה שייצג אותה יותר מכל:
האוכל.

אם היה לי עוד קצת זמן איתה הייתי מחבקת אותה, אומרת לה שאני אוהבת אותה הכי בעולם ומתגעגעת מאוד ומבקשת ממנה שתכתיב לי מתכון מתכון. שתלמד אותי להכין אוכל כמו שרק היא יודעת.
כי גם הדברים הפשוטים ביותר כמו אורז ואפונה היא ידעה להכין יותר טעים מכולם.
והיה להם את הטעם הזה המיוחד שלה. טעם של בית, של ילדות ושל אהבה.

סבתא שלי היא מאמא איטליאנו אמיתית שהתחתנה עם סבא שלי המרוקאי ובישלה את שני המטבחים בצורה הכי טעימה שיש.
ככה על השולחן תמיד היתה פסטה עם דג מרוקאי או פיצה עם אנשובי לצד סלט סלק, או סלט גזר מרוקאי וכן הלאה.
שני המטבחים הכי טעימים שיש על שולחן אחד. אתם לא יודעים מה זה טעים עד שלא טעמתם מרק פול ירוק עם פוקצ'ה דקה וחמה!

אבל ככה ביום יום המנה העיקרית היתה לרוב פסטה והיו שתי אופציות: או פסטה אדומה או פסטה לבנה.
האדומה היתה עם רוטב עגבניות שתהרגו אותי מה היא שמה שם אבל אף אחד עוד לא הצליח להגיע לטעם המושלם של הרוטב הזה. כולה עגבניות אבל הכי טעים שיש.
והפסטה הלבנה היא פסטה על טהרת החמאה והפרמז'ן.
פעם אחת עשיתי טעות ושאלתי אותה כמה חמאה היא שמה... בואו נסכם את זה בהמון יותר מדי!!! והפרמז'ן גם היא בכמות נכבדת. פרמז'ן אמיתי מאיטליה שהמשפחה היתה שולחת.

הפסטה האהובה עליי היתה הלבנה. היום כבר אין לי סיכוי לאכול אחת כזו שכל כולה גבינה וחמאה.

אז החלטתי לעשות רוטב לבן משלי שלא יהיה עוד רוטב שמנת אלא ממש רוטב גבינה. כזה שהפסטה ממש נדבק אליו וכשמערבבים הכל יש רעש של דביק!
אז נכון הטעם הוא לא כמו של סבתא והאמת... כנראה שגם אם הייתי מכינה בדיוק לפי המתכון שלה זה בחיים לא היה יוצא אותו דבר... אבל לפחות יש לי את המתכון שלי לפסטה לבנה :)
בתיאבון

המשך קריאה
  3010 צפיות
  0 תגובות

שומן בקר לטיגון

שומן בקר לטיגון

שמן לטיגון מהווה אתגר לכל בשלן.

עם השנים התחזקה בציבור המודעות לרגישות שמנים לחימום והמושג "נקודת עישון" נעשה מוכר ושכיח,
אך יחד עם זאת - אנו עדיין מוצפים בשמנים שאולי ניתן לטגן בהם בטמפרטורה גבוהה מבלי לשנות יותר מידי את הרכבם הכימי, אבל אותם שמנים, צמחיים לרוב (תירס, חמניות, קנולה רחמנא ליצלן) - נושאים עימם בעיות קשות אחרות כמו יחס בעייתי של אומה 6 וכימיקלים רעים המעורבים בתהליך האלים המתועש של ייצור שמנים אלו.

פתרון יחסית זמין לטיגון בשמן איכותי בטמפרטורה גבוהה, הוא שימוש בחמאה מזוקקת. ניתן למצוא אותה במרכולים רבים וכמובן קל מאד להכין אותה לבד. יחד עם זאת, הפתרון לא זול וגם מגביל את מי שמקפיד על כשרות.

פתרון אחר המתאים גם למאכלים בשריים ואף מעשיר מאד את טעמם - הוא שימוש בשומן מן החי. בקר, עוף וגם של חיות אחרות. שמנים אלו, בעיקר שומן בקר, אפשר לחמם לטמפרטורות גבוהות (אני לא נכנס כאן למספרים) וגם ליהנות מהטעם שהם מוסיפים בזמן הטיגון.

השומן מן החי לא זמין בחנויות וצריך להכין אותו לבד.
סיפור לא מסובך ובשורה התחתונה - גם מאד זול. רוב הקצבים ישמחו לספק לכם את השומן במחיר זול מאד או אפילו בחינם אם אתם לקוחות "טובים".

המשך קריאה
  3479 צפיות
  0 תגובות

לחם נאן {פליאו}

לחם נאן {פליאו}

כבר תקופה ארוכה אני מנסה כל מיני גרסאות של נאן / טורטייה / איזה שהוא לחם שניתן לגלגל בו דברים טובים.
יש גרסאות שונות, על בסיס עמילן או תערובת קמחים. חלק מהנסיונות שלי נעשים פריכים, חלק גמישים.

את הגרסה שאני מביא כאן, אני הכי אוהב.
הנאן טוב כשהוא חם וגם אחרי יומיים במקרר כאשר הוא קר, מה גם שתמיד ניתן לזרוק על מחבת יבשה חמה נאן שנשאר ולחמם אותו דקה מכל צד.

המשך קריאה
  5045 צפיות
  0 תגובות

עוגת שקדבש {פליאו}

עוגת שקדבש {פליאו}
לקראת שקיעה, עם קפה טוב צילום: עמנואל רוזנצוייג

קפה של אחרי הצהריים. אולי אחת ההפסקות האהובות עלי במשך היום.
שמש נמוכה, לרוב גם איזו בריזה נעימה. לגימות נינוחות של אספרסו חזק.

לרגע הזה אני שומר את המתוק הניכסף והפעם - עוגה עם ניחוחות וטעם דבש עדינים, שקדים קריספיים.
לא מתוק מידי, לא מושחת.
פרוסה של כיף בלי ייסורי מצפון. ככה שווה לקבל את פני הערב המשפחתי.

המשך קריאה
  4336 צפיות
  0 תגובות

פאי קראמבל תפוחים טבעוני

פאי קראמבל תפוחים טבעוני
זה זמן התפוח צילום: אלה רוזנצוייג

יש לי קטע כזה מוזר... אני לא ממש אוהבת תפוחים.
זאת אומרת אני כן אוהבת תפוחים אבל בצורות ממש ספציפיות.
רק ירוקים אלא אם מישהו טועם קודם מאדום ומבטיח לי שהוא לא קמחי כי אם הוא קמחי זה עושה לי צמרמורות ליום שלם.
רק חתוכים כי אם הם שלמים אני לא אנגוס בהם לעולם.
בחיים לא צהובים!!! כי למה?!! הם לא טעימים בשום צורה!!
ואם אפשר אז בכלל עדיף שהם מבושלים בדרך זו או אחרת.

ואחרי כל זה אני יכולה להגיד בלב שלם שהעוגה שאני הכי, אבל הכי אוהבת מכל העוגות בעולם זו עוגת תפוחים.
אז אם הייתי צריכה להגדיר את המערכת יחסים שלי עם תפוחים הייתי אומרת איטס קומפליקייטד!

עוגת תפוחים חמה מבחינתי זה החיים עצמם.
הבצק המתוק והפריך, התפוחים החצי חמוצים חצי מתוקים והקראמבל למעלה שמוסיף מתיקות נוספת ופריכות מול רכות... והריח, אוי אלוהי הריח של כל זה נאפה ומבעבע בתנור. ריח שמתאים באופן הזוי גם לשיא הקיץ וגם לשיא החורף.
כאילו הוא מתאים את עצמו לסיטואציה. מחבק ומלטף. ואם במקרה יש גם גלידת וניל טובה באיזור אז מה טוב!

אז עבדתי קשה למצוא ולהמציא מחדש מתכונים לעוגת תפוחים טבעונית ראויה.
ועדיין אני חשה צורך להמשיך ולשפר. אבל בינתיים אתן לכם את המתכון המנחם מאוד הבא.
ממליצה לכם בחום להכין את זה כשיש מלא אנשים מסביבכם אחרת אתם עלולים למצוא את עצמכם מנסים "ליישר" את התבנית עד הסוף לבד!
בתיאבון :)

המשך קריאה
  1986 צפיות
  0 תגובות

לחמניות המבורגר {פליאו}

מממ... הכי טוב בבית
נוטף כל טוב צילום: עמנואל רוזנצוייג

רבים מאנשי הפליאו למדו לאכול המבורגר עסיסי ונוטף כל טוב עם ירקות בצד.
ובכל זאת, בשר וירק לא מסכמים את מהות ההמבורגר.

לפעמים עולה געגוע לאחיזה הרעבתנית בלחמנייה רכה, אשר שומן הקציצה המשובחת נספג בה וכל ביס עם הירקות והרוטב מורכב מחוויה של מרקמים שונים, טעמים עמוקים של צלייה יחד עם רעננות ופריכות עלי חסה, נשכנות הבצל והחמוצים עם ליטוף איולי מפנק.

המתכון הפשוט והמהיר הבא מאפשר שוב את כל הטוב הזה למי שעד היום נמנע מלחמניות הדגנים למיניהם. אנשי פליאו וכל שאר הנמנעים מגלוטן.

על הדרך, אני משתף אתכם גם בהמבורגר המושלם שלי (:

המשך קריאה
  3354 צפיות
  0 תגובות

כדורי שוקולד טבעוניים תחרותיים

צבעוניים... של ילדים... וכל כך טעימים
מנצחים בתחרות של מי הכי טעים צילום: אלה רוזנצוייג

האדם מטבע היותו הוא חיה תחרותית.
כך התחלנו מתחרות מי יגיע ראשון אל הביצית... ומשם זה רק מדרדר...

גם אנשים שאינם חוטאים בתחרותיות יתר חוו פעם פעמיים בחייהם את הרצון העז "לנצח" בתחרות כזו או אחרת שהמציאות מנחיתה עלינו. גם אם התחרות היא בכלל עם עצמנו...
ואני מתוקף היותי שחקנית... אני כמובן שייכת לאותה קבוצה שתחרות היא דרך חיים עבורם.

אצלנו זה חלק מהמקצוע ומהחיים. אך לפעמים זה גולש למקומות הזויים.
אצלנו בתאטרון יש מנהג שבכל יום הולדת של מישהו מהקאסט מביאים עוגות או ממתקים וכו' וחוגגים בהפסקה בין המערכות...
בדרך כלל יש דברים קנויים אבל מדי פעם יש מי שמביא דברים שהוא הכין.
לרוב אלו עוגות ועוגיות ממש לא טבעוניות ככה שאני אף פעם לא יכולה לטעום מהן...
אז מדי פעם אני פשוט מביאה דברים שאני מכינה.

עכשיו אני מודה. כשאני מכינה משהו מתוק אני אוטומטית נכנסת למצב של תחרות עם הקולינריה הקונבנציונאלית שבסיומה מכריזים על המנצח בקטגוריית "שלי יותר טעים!"

לא רק שמה שאני מכינה צריך להיות יותר טעים מכל מה שהביאו באותו יום, זה גם צריך לתת נוקאווט טבעוני לכל המוצרי חלב והביצים למניהם.

והנה עוד דבר שאני מודה בו... בבושת פנים... אני לא אוהבת עוגות שוקולד! הנה אמרתי את זה!
הן חונקות אותי, עושות לי בחילה ודי משעממות אותי!
כל העניין הזה משונה ביותר כי אני הרי אוהבת שוקולד ואוהבת פחמימות, אז מצחיק שדווקא את זה אני לא אוהבת...

לכן הבחירה הראשונה שלי תמיד תהיה כדורי שוקולד!
יש בזה משהו שישר זורק אותי לזיכרונות ילדות מתוקים, זה קטן ולא חונק, זה צבעוני ומחבק. זה מושלם.

אחרי שנים שהכנתי מתכונים מכל העולם של מיני וסוגי כדורי שוקולד ואף אחד מהם לא היה בדיוק זה, חזרתי למקורות.
אלו עם הפתי-בר הפשוטים ואז הוספתי להם את הטוויסט הטבעוני שלי :)

בכל פעם שאני מביאה אותם למסיבה כלשהי אני שומעת : "וואו זה הדבר הכי טוב שאכלתי בחיים שלי!"
"איך יכול להיות שזה טבעוני?!"
"אמאל'ההה איזה טעים זה"
ואז אני יודעת... אני ניצחתי!!! שלי יותר טעים!! :)

 

המשך קריאה
  2742 צפיות
  0 תגובות

שום קונפי

שום קונפי
רך, מתקתק, משדרג כל כריך, בשר קר, ירק קלוי ורוטב צילום: עמנואל רוזנצוייג

המשמעות המעשית של "קונפי" היא טכניקה של בישול איטי בחום נמוך בנוזל כל שהוא, לרוב שמן או סירופ סוכר. מושג שהתגלגל מהמילה הצרפתית Confire שתרגומה: שימור.

שום המתבשל כך בשמן עמוק הופך רך, כמעט משחתי וטעמו נעשה מתקתק.

את שיני השום, אשר נשמרות בשמן שבועות ובמקרר אפילו חודשים, ניתן למרוח כפי שהן על בשר קר או פרוסת לחם, על ירקות צלויים וכמובן לתבל רטבים.

אצלינו בבית באופן קבוע, אחת לחודשיים בערך, אנו מכינים צנצנות של המעדן הזה מחצי קילו שום טרי, רצוי מתוצרת ישראלית.את שארית שמן הבישול שהופך ארומטי ונפלא, אנו שומרים בצנצנת נפרדת ומתבלים בה סלטים, עוף ודג מאודים ומרקי ירקות קרמיים.

יש אין סוף הסברים ברחבי רשת האינטרנט להכנת שום קונפי. אנו מביאים כאן את המתכון לנוחות הגולשים שלנו כהרחבה למתכונים אחרים בהם נעשה שימוש במעדן הפשוט והנפלא הזה.

המשך קריאה
  2358 צפיות
  0 תגובות

דייסת בוקר בננה ואגוזים ללא שיבולת שועל

דייסת בוקר בננה ואגוזים ללא שיבולת שועל

במשך שנים ארוחת הבוקר שלי היתה דייסת שיבולת שועל בחיתוך פלדה - כזו שצריך לבשל לפחות חמש דקות. עם קצת פירות, קינמון ודבש.

אבל מאז החלה תקופת הפליאו שלי, שיבולת השועל, כמו יתר הדגנים, כבר לא זמינה לבוקר מפנק (ולפעמים מנחם).

עכשיו, כשהבקרים כבר קרירים יותר ותיכף חורף, אני משתף אתכם בגרסה נפלאה מחלב קוקוס, בננות, תבלינים ארומטיים ושילוב מסמיכים בעלי ערך תזונתי עשיר.

המשך קריאה
  3575 צפיות
  0 תגובות

פנקייקס פליאו נפלאים

פנקייקס פליאו נפלאים

לא מזמן פרסמנו מתכון לפנקייקס טבעוניים מכוסמת ובננה.

הפעם פנקייקס פליאו נהדרים, אוריריים, ללא גלוטן, דגנים וסוכר מעובד, אשר לא נופלים במאומה מהרגילים ולעומת זאת - בעלי ערך תזונתי גבוה יותר.

פינוק נפלא לבוקר של שבת.

המשך קריאה
  8549 צפיות
  0 תגובות
בחזרה לראש העמוד
any_module

אין כמו לגעת, להפעיל, לראות ולטעום!

אני אבוא אלייך הביתה עם התרמומיקס
להדגמה טעימה ומפתיעה.

חינם, ללא כל התחייבות.

בקישור הזה יש טופס קצרצר למילוי פרטים.
אנו נחזור לתיאום ההדגמה.