המטבח מהווה עבורינו את אחד ממרכזי ההוויה והבילוי המשפחתיים וחברתיים ובעיקר עבור עמנואל.

מקום ליצירה, לייצריות, למשחק ולהרפתקאות.

תחת Kitchef, אנחנו חולקים עם הגולשים את היצירה, שלנו ושל חברים, עם הסברים מפורטים וצילומים תומכים.

חלק מהמתכונים נראים ארוכים ומסובכים, אולם לרוב לא כך הוא (אלא אם אנו מציינים זאת במפורש במידע הכללי המפורסם עם כל מתכון). ההסברים נראים ארוכים כי בחרנו לפרק את השלבים גם כאשר חלקם מובנים מאליהם. מתגובות רבות של גולשים למדנו שבסופו של דבר כך קל וברור יותר ויש פחות פספוסים.

אנחנו, באופן אישי, עברנו לתזונה על פי כללי הפליאו. יחד עם זאת, אנו לא כופים על אף אחד ולא מטיפים. מתכונים רבים שפרסמנו בעבר לא מתאימים לנו היום ועדיין הם מפורסמים. מידי פעם אנו מבשלים לחברים או לקוחות שלא מוטרדים מהשפעת התזונה ולכן אנו ממשיכים לפרסם גם מתכונים חדשים שלא מתאימים לפליאו. במקביל, תחת תפריט פליאו > בישול קדמוני מודרני אנו מרכזים את המתכונים שמתאימים, על פי תפישתנו, לתזונה הקדמונית.

שום קונפי

שום קונפי
רך, מתקתק, משדרג כל כריך, בשר קר, ירק קלוי ורוטב צילום: עמנואל רוזנצוייג

המשמעות המעשית של "קונפי" היא טכניקה של בישול איטי בחום נמוך בנוזל כל שהוא, לרוב שמן או סירופ סוכר. מושג שהתגלגל מהמילה הצרפתית Confire שתרגומה: שימור.

שום המתבשל כך בשמן עמוק הופך רך, כמעט משחתי וטעמו נעשה מתקתק.

את שיני השום, אשר נשמרות בשמן שבועות ובמקרר אפילו חודשים, ניתן למרוח כפי שהן על בשר קר או פרוסת לחם, על ירקות צלויים וכמובן לתבל רטבים.

אצלינו בבית באופן קבוע, אחת לחודשיים בערך, אנו מכינים צנצנות של המעדן הזה מחצי קילו שום טרי, רצוי מתוצרת ישראלית.את שארית שמן הבישול שהופך ארומטי ונפלא, אנו שומרים בצנצנת נפרדת ומתבלים בה סלטים, עוף ודג מאודים ומרקי ירקות קרמיים.

יש אין סוף הסברים ברחבי רשת האינטרנט להכנת שום קונפי. אנו מביאים כאן את המתכון לנוחות הגולשים שלנו כהרחבה למתכונים אחרים בהם נעשה שימוש במעדן הפשוט והנפלא הזה.

המשך קריאה

מידע נוסף

  • קל
  • שעה
  • שעה
  • כן
  • כן
1295 צפיות
0 תגובות

דייסת בוקר בננה ואגוזים ללא שיבולת שועל

דייסת בוקר בננה ואגוזים ללא שיבולת שועל

במשך שנים ארוחת הבוקר שלי היתה דייסת שיבולת שועל בחיתוך פלדה - כזו שצריך לבשל לפחות חמש דקות. עם קצת פירות, קינמון ודבש.

אבל מאז החלה תקופת הפליאו שלי, שיבולת השועל, כמו יתר הדגנים, כבר לא זמינה לבוקר מפנק (ולפעמים מנחם).

עכשיו, כשהבקרים כבר קרירים יותר ותיכף חורף, אני משתף אתכם בגרסה נפלאה מחלב קוקוס, בננות, תבלינים ארומטיים ושילוב מסמיכים בעלי ערך תזונתי עשיר.

המשך קריאה

מידע נוסף

  • קל
  • 7 דקות
  • 12 דקות
  • כן
  • כן
2601 צפיות
0 תגובות

פנקייקס פליאו נפלאים

פנקייקס פליאו נפלאים

לא מזמן פרסמנו מתכון לפנקייקס טבעוניים מכוסמת ובננה.

הפעם פנקייקס פליאו נהדרים, אוריריים, ללא גלוטן, דגנים וסוכר מעובד, אשר לא נופלים במאומה מהרגילים ולעומת זאת - בעלי ערך תזונתי גבוה יותר.

פינוק נפלא לבוקר של שבת.

המשך קריאה

מידע נוסף

  • קל
  • 15 דקות
  • 15 דקות
  • כן
  • כן
  • מחבת עם ציפוי מונע הדבקה
5339 צפיות
0 תגובות

פטוצ'יני גזר זוקיני טבעוני

פטוצ'יני גזר זוקיני טבעוני
צבעוני, קליל ומפנק צילום: אלה רוזנצוייג

ממחר דיאטה

זאת השנה האחרונה בה הגיל שלי מתחיל ב 20 ומשהו. וכבר אני יכולה לחגוג 17 שנים ליום הראשון שבו אמרתי ממחר דיאטה....
אולי לחגוג לא תהיה המילה המתאימה בעצם....

בתחילת גיל ההתבגרות הייתי ילדה עגולה פלוס....פלוס... ומהר מאוד הבנתי שזה לא מתאים לי...
וכך התחיל המסע.
ספרתי נקודות. ספרתי קלוריות. ניסיתי בלי פחמימות. ניסיתי בלי סוכר. אפילו תקופה מסוימת ניסיתי בלי אוכל בכלל.... אל תנסו את זה בבית!

עברתי כל שיטת דיאטה אפשרית מהבריאה ביותר ועד לגרועה שבהפרעות האכילה.
ומה אני אגיד לכם... לא שווה את זה. לא עובד.
אז את רזה לכמה חודשים ורעבה ממש (ממממש), ואז כמה חודשים אחרי עולה שוב הכל.
עולה ויורדת בקצב של מעלית בקניון עזריאלי. זה לא טוב לבריאות וגרוע לעור הפנים!

היום, נכון לשעות אלו ממש, לכל הדעות ואפילו לדעתי אני בחורה רזה!
אבל רזה זה עניין מאוד סובייקטיבי במקצוע בו בחרתי.
הכל טוב ויפה כשאת הולכת לך יפה ונינוחה ברחובות העיר הגדולה. אבל תשימו מולי מצלמה והתמונה משתנה לגמרי!
נראה אתכם מרגישים רזים יפים ונינוחים כשאתם חולקים מסך עם רותם סלע הכה מדהימה!

בכל אופן. לפני שלוש שנים כשעברתי לטבעונות הייתה לי מין פנטזיה מצחיקה שכזאת.
בפנטזיה שלי כל בוקר הייתי פוקחת עיניים ומיד מכינה לי שייק ירוק מתרד וקייל ועוד כל מני עלים, בפנטזיה שלי הוא היה ממש טעים! בפנטזיה שלי רצתי כל בוקר על הים!
בפנטזיה שלי התזונה שלי הייתה מבוססת על ירקות ופירות וקטניות!
הפנטזיה הטבעונית המושלמת.
ממש ראיתי בעיני רוחי איך אני הופכת להיות דקה כמו אטריית אורז מהלכת לי ברחוב עם מזרן יוגה אוכלת רק אוכל אורגני ומברכת את העוברים והשבים בנאמסטה.

אך המציאות... כהרגלה אינה דומה לפנטזיות שלנו...

במציאות אני קמה ב-6 בבוקר, אוכלת מה שיש במקרר שזה לרוב יוגורט סויה או פרוסת לחם עם גבינה טבעונית כלשהי.
לוקחת חטיפי אנרגיה פירות יבשים וכל מה שלא צריך להכין, רצה מאודישן לחזרות להצגות ובדרך אם יש לי זמן בין לבין אני אוכלת בשוארמה הטבעונית ואם יש לי הצגות מחוץ לתל אביב אז אני אוכלת סנדוויץ' טבעוני בארומה באם הדרך...
חוזרת הביתה בסביבות חצות מתה מרעב ואוכלת כל מה שהכי מהר להכין בדרך כלל פסטה.

וכך קורה שאחת לכמה זמן, גם היום, אני צריכה להגיד לעצמי ממחר דיאטה.
כן כן לפעמים צריך לשים גבולות.
מזל שדקה לפני גיל שלושים אני כבר חכמה יותר! אני יודעת שתזונה מאוזנת זה המתכון לחיים בריאים.
הכל בחיים זה ענין של איזון.

אז כשממש יתחשק לי לטבוע בתוך סיר של פסטה אני אוציא את המתכון הזה ואכין אותו במקום. :) בתיאבון.

המשך קריאה

מידע נוסף

  • קל
  • 25
  • 25
  • כן
  • כן
1615 צפיות
0 תגובות

ממרח חבושים פליאו

ממרח חבושים פליאו

לפורטוגזים (ויחד איתם מושפעים גם הספרדים), יש מן מרמלדת חבושים (Membrillo) אשר משתלבת נפלא עם גבינת המנצ'גו הנהדרת וגם עם גבינות אחרות כמו ברי וכדומה.

אהבתי לפרי הסתווי הנהדר הזה כבר קיבלה ביטוי בכמה מתכונים בבלוג שלנו. הפעם אני מביא גרסה נהדרת לממרח הפורטוגזי, המבוססת על דבש ותבלינים.

הדבש משמר את הממרח ומאפשר אכסון במקרר במשך ששה חודשים לפחות.

נפלא על לחם וחמאה, נהדר כתוספת לגבינה חריפה ודומיננתית וגם על פנקייקס עם קצת שמנת חמוצה.

המשך קריאה

מידע נוסף

  • בינוני
  • 20 דקות עם תרמומיקס, שעתיים וחצי בסיר רגיל
  • עד שעתיים וחצי
  • כן
  • כן
  • רצוי תרמומיקס
    משקל
    מסננת מתכת
1908 צפיות
0 תגובות

פאי אגוזי פקאן ומייפל ללא גלוטן וסוכר מעובד

פאי אגוזי פקאן ומייפל ללא גלוטן וסוכר מעובד

פאי נפלא לאוהבי האגוזים.

קראסט העוגה מכיל קמח אורז שמעניק מרקם קריספי, יחד עם חמאת פקאן שנותנת טעם עמוק ואגוזי.

עקב השימוש בקמח אורז, אני לא מגדיר את המתכון כ"פליאו". כל אחד ושיקולו.

המתכון טבעוני וכמובן פרווה ומתאים לכל אירוח, כל עוד אין רגישות לאגוזים.

המשך קריאה

מידע נוסף

  • בינוני
  • 20 דקות
  • שעה ועשר דקות
  • כן
  • לא
  • תבנית פאי עם תחתית מתפרקת 30 על 10 ס"מ
5183 צפיות
0 תגובות

חמאת פקאן

חמאת פקאן

קשה יחסית למצוא חמאת פקאן, אבל קל מאד להכין אם יש תרמומיקס או וטימיקס.

החמאה משמשת לבצקים בטעם אגוזי עמוק, כרוטב על ירקות צלויים, למריחה על עוגות ועוגיות וכממרח נהדר. מתכון לדוגמא אפשר למצוא בדף "פאי פקאן ללא גלוטן וסוכר מעובד".

המשך קריאה

מידע נוסף

  • קל
  • 10 דקות
  • 20 דקות
  • כן
  • כן
  • תרמומיקס או ויטמיקס
1611 צפיות
0 תגובות

פנקייק כוסמין ובננה

פנקייק כוסמין ובננה
שבת בבוקר יום יפה צילום: אלה רוזנצוייג

 

אני זוכרת את הפעם הראשונה שבישלתי במטבח.
השנה הייתה 1989 או אולי תחילת 1990... אני הייתי בת שלוש.
היום היה שבת השעה הייתה מוקדמת וברקע התנגן הדיסק, הייתי פעם ילד, של אריק איינשטיין.

אני עמדתי על כיסא כדי שאוכל להגיע לגובה השיש ואבא עמד לידי.
"בואי נכין פנקייקס" אבא אמר ואני כמובן קפצתי מיד משמחה.

לא הייתי ילדה אכלנית במיוחד אבל פנקייקס היה ונשאר המאכל האהוב והמנחם ביותר במבחינתי.
אני זוכרת שעמדתי ליד אבא והוא הראה לי כל שלב והסביר לאט לאט ככה שגם ילדה בת שלוש תבין.
אז עוד הכנו אותם בעזרת ספר בישול... בטח של רות סירקס אבל אולי של מישהו אחר...

אז במתכון היו ביצים וריויון, התמצית וניל והמייפל היו בכאילו ואני בכלל העדפתי סירופ מייפל שוקולד....
לקח לי שנים להבין שסירופ שוקולד הוא סירופ שוקולד וסירופ מייפל הוא סירופ מייפל ושאין דבר כזה סירופ מייפל שוקולד או סירופ מייפל תות...
אבל אני התעקשתי! סירופ מייפל זה השם המקדים לכל סוגי הסירופים בעולם ואחר כך יש להוסיף את הטעם הצוי.

מאז עברו הרבה שנים... שני עשורים וחצי ושנה!
מאז אנחנו מכינים פנקייקים בעיניים עצומות מבלי לחשב כמויות ומבלי לבדוק מצרכים.
המצרכים שבמתכון המקורי עברו שינוי גם הם.

מזה שלוש שנים אני טבעונית.
אז לרגל יום הולדת שלוש לטבעונות ולרגל הפינה החדשה שלי החלטתי להכין לכם פניקייקים.
פנקייקים טבעוניים ואולי מעט בריאים יותר מאלו שהכנו אי שם בסוף שנות ה80...

המשך קריאה

מידע נוסף

  • קל
  • 30 דקות
  • 30 דקות
  • כן
  • לא
  • מחבת עם ציפוי מונע הדבקה
    רינג מתכת
3518 צפיות
0 תגובות

צלי לחי בקר בחבושים, רימונים ושזיפים

צלי לחי בקר בחבושים, רימונים ושזיפים

לחי בקר הוא אחד הנתחים האהובים עלי כאשר מדובר בצלי.
בישול ארוך בסיר כבד, על הכיריים או בתנור, בחום נמוך, מפיק בשר רך מאד ומתפרק, המתמזג עם טעמי פירות ויין.

מיץ (או סירופ) הרימון החמצמץ מתאזן עם שזיפים ותמרים. החבושים מוסיפים מרקם נגיס עדין שמאזן את הרכות של נתחי הבשר.

אם לא מוצאים את הנתח הזה (שגם נקרא "בשר ראש"), אפשר להשתמש בשפונדרה.
לא אותו הדבר, אבל בהחלט נפלא.

המשך קריאה

מידע נוסף

  • קל
  • חצי שעה
  • 4 שעות
  • כן
  • כן
  • סיר כבד שניתן להכניס לתנור
1258 צפיות
0 תגובות

אוסובוקו בבישול בוואקום

אוסובוקו בבישול בוואקום

נתח העצם והבשר העדין הזה יחסית נדיר ויקר בארץ עקב תנאי השוק ומדיניות משק הבשר.
קל "לקלקל" את הנתח הזה בבישול סטנדרטי ולאבד את האיזון הנפלא בין הבשר, מח העצם וכמובן הטעם שהעצם עצמה מעניקה בזמן הבישול.

בשיטת הבישול בוואקום הסיפור נעשה מאד פשוט והתוצאות מובטחות!

 

המשך קריאה

מידע נוסף

  • קל
  • 20 דקות
  • 49 שעות
  • כן
  • כן
  • אמבט סווויד
1355 צפיות
0 תגובות
בחזרה לראש העמוד

אין כמו לגעת, להפעיל, לראות ולטעום!

אני אבוא אלייך הביתה עם התרמומיקס
להדגמה טעימה ומפתיעה.

חינם, ללא כל התחייבות.

בקישור הזה יש טופס קצרצר למילוי פרטים.
אנו נחזור לתיאום ההדגמה.