המטבח מהווה עבורינו את אחד ממרכזי ההוויה והבילוי המשפחתיים וחברתיים ובעיקר עבור עמנואל.
מקום ליצירה, לייצריות, למשחק ולהרפתקאות.
תחת Kitchef, אנחנו חולקים עם הגולשים את היצירה, שלנו ושל חברים, עם הסברים מפורטים וצילומים תומכים.
חלק מהמתכונים נראים ארוכים ומסובכים, אולם לרוב לא כך הוא (אלא אם אנו מציינים זאת במפורש במידע הכללי ה...מפורסם עם כל מתכון). ההסברים נראים ארוכים כי בחרנו לפרק את השלבים גם כאשר חלקם מובנים מאליהם. מתגובות רבות של גולשים למדנו שבסופו של דבר כך קל וברור יותר ויש פחות פספוסים.
אנחנו, באופן אישי, עברנו לתזונה על פי כללי הפליאו. יחד עם זאת, אנו לא כופים על אף אחד ולא מטיפים. מתכונים רבים שפרסמנו בעבר לא מתאימים לנו היום ועדיין הם מפורסמים. מידי פעם אנו מבשלים לחברים או לקוחות שלא מוטרדים מהשפעת התזונה ולכן אנו ממשיכים לפרסם גם מתכונים חדשים שלא מתאימים לפליאו. במקביל, תחת תפריט פליאו > בישול קדמוני מודרני אנו מרכזים את המתכונים שמתאימים, על פי תפישתנו, לתזונה הקדמונית.
More

חזה עוף צלוי במשרה ליים וצ'ילי

חזה עוף צלוי במשרה ליים וצ'ילי
כמה פשוט, ככה טעים צילום: עמנואל רוזנצוייג

מרענן, פיקנטי, סופר-מהיר. 20 דקות ויש ארוחה קייצית.

התלבטתי אם להעלות מתכון כל כך בסיסי ופשוט.

אבל להפתעתי השוק (לפחות בשוק רמלה ואפילו בסופר מרקט שלנו) מוצף ליים, סוף סוף. אני מניח שלא לזמן רב. אז בואו ננצל אותו עכשיו!

המשך קריאה
  2542 צפיות

חטיפי פיצה זוקיני

חטיפי פיצה זוקיני
אירוח זריז, טעים וקליל צילום: עמנואל רוזנצוייג

טבעות זוקיני פריכות, רוטב עגבניות זריז, קצת גבינה משובחת ותוספות כיד הדמיון - והנה לנו חטיפים בטעם פיצה, קלילים וטעימים.

לא צריך לחכות להתפחה, לא צריך גלוטן. מחליטים להכין, משתמשים במה שיש בבית (אצלי כמעט תמיד יש גם זוקיני) ותוך פחות מחצי שעה מגישים.

המשך קריאה
  3062 צפיות

חטיף אגוזים תמרים ושוקולד

חטיף אגוזים תמרים ושוקולד
רק בריאות צילום: עמנואל רוזנצוייג

חטיף אנרגייה נפלא, להתחלה של בוקר, לפני או אחרי פעילות ספורטיבית או סתם ליד קפה חזק של אחרי הצהריים.

בסך הכל ארבעה מרכיבים, הכנה פשוטה ועונג גדול

המשך קריאה
  5044 צפיות

עוגיות טחינה ושוקולד צ'יפס {פליאו}

עוגיות טחינה ושוקולד צ'יפס {פליאו}
מתוק, עמוק, מושלם צילום: עמנואל רוזנצוייג

בסך הכל ארבעה מרכיבים והתוצאה - נגיסות רכה, טעם עמוק.
מושלם עם קפה חזק של אחרי הצהריים.

מי שלא חי פליאו - אולי ירצה אחרי הביס הראשון... עוגיות נפלאות לכל המשפחה.

המשך קריאה
  5657 צפיות

"חומוס" כרובית צלויה

"חומוס" כרובית צלויה

אנשי הפליאו ממעיטים וחלק אפילו נמנעים מקטניות לחלוטין. אחד ההפסדים הוא החומוס.
על אף שאני לא מהנמנעים ואני כן צורך חומוס שאני מקפיד להנביט, יש אלטרנטיבה נפלאה - הן כתחליף והן כמימרח קליל בפני עצמו.

"חומוס" כרובית.
את הכרובית צולים בתנור, מה שמוסיף עומק וגם טיפה מתיקות מסתורית. טחינה משובחת, תיבול חומוס קלאסי שכולל כמון שום (אם רוצים) ולימון - ותוך זמן קצר מתקבל מימרח שקשה לעמוד בפניו.
על גלדי בצל או ירק קריספי אחר, עם לחם פליאו או כל לחם אחר אהוב עליכם, סלט קטן ליד וזהו.
אפשר להתענג ללא כל ייסורי מצפון והאמת - בלי תחושת הכבדות המלווה ארוחת חומוס קלאסית.

המשך קריאה
  4304 צפיות

טארטלט תאנים אישי ללא אפייה

טארטלט תאנים אישי ללא אפייה
פיתוי קייצי צילום: עמנואל רוזנצוייג
 

המראה - לא חוקי...
הטעם - לגמרי חוקי, גם לאנשי הפליאו, גם לטבעוניים, גם לחובבי ה-Raw Food.

פאי תאנים אישי, ללא אפייה, ללא סוכר מעובד, ללא גלוטן - ויחד עם זאת עשיר, טעים, סופר בריא.

מכינים, מקפיאים, מוציאים מהמקפיא כמה דקות לפני ההגשה ומרגשים את האורחים.

 

המשך קריאה
  4581 צפיות

גלילות זוקיני במילוי כרשה וגבינת עיזים ברוטב פלפל קלוי

גלילות זוקיני במילוי כרשה וגבינת עיזים ברוטב פלפל קלוי
גלילה מהודרת ורעננה במילוי מתקתק צילום: עמנואל רוזנצוייג
 
פרוסות דקות של קישואים מוצקים, מעוטרות בפסים ירוקים כהים עדינים, יוצרות מעטפת מושכת ומהודרת למלית מתקתקה של גבינת עיזים וכרישה מאודה.
המנה הנפלאה הזו טובלת ברוטב פלפלים קלויים, מתוקים וחריפים שמשלימים את המנה בצבע וטעם עמוקים ומסקרנים.
 
המשך קריאה
  3428 צפיות

עוגיות שוקולד צ'יפס {פליאו}

עוגיות שוקולד צ'יפס {פליאו}

עוגיות נימוחות בעלות טעם קראמל - שוקולד על בסיס חמאת אגוזים / שקדים / קשיו

מאד קלות להכנה, ללא ייסורי מצפון באכילה

המשך קריאה
  8609 צפיות

גרנולת גן-עדן מאגוזים וחמוציות

גרנולת גן-עדן מאגוזים וחמוציות

אני חייב לפתוח באזהרה. כפית אחת מהגרנ(ד)ולה המופלאה הזו ואתם מתמכרים!

שילוב גמיש של אגוזים וזרעים, קצת שמן קוקוס ודבש, פירות יבשים לבחירתכם, אפייה זהירה - והנה לכם מעדן שצריך משמעת ברזל לעמוד בפניו.
גרנולה שקל לשאת כחטיף אנרגיה זמין בטיול או עבודה והכי נפלא לשלב כארוחת בוקר עם שמנת חמוצה וקצת פרי העונה. המלצות מטריפות בסוף המתכון.

הגרנולה העשירה והפריכה הזו היא מתכון חובה שאחת שתנסו, לא תוכלו ללכת אחורה למוצר קנוי.
כל כך פשוטה להכנה ויחד עם זאת מכילה רק טוב.
גם אם אתם לא נמנעים מגלוטן או דגנים בכלל, הגרסה הזו שקל מאד לגוון, תשמח אתכם. כל שכן אם שיבולת השועל ושאר הדגנים שבגרנולה הסטנדרטית הם מחוץ לתחום עבורכם.

המשך קריאה
  2688 צפיות

כבדי עוף עם תמרים, צ'ילי ומרווה

כבדי עוף עם תמרים, צ'ילי ומרווה

שילוב כבד עוף ותמרים מושלם בעיני. גם במרקם, גם בטעם.
כבר פרסמנו בעבר מתכון לכבדי עוף עם חבושים ותמרים, אולם הפעם אנו משחקים עם ניגוד בין מתיקות וחריפות, מוסיפים קצת מסתורין שיוצרת המרווה ו-מתענגים.

המשך קריאה
  3266 צפיות
בחזרה לראש העמוד