המטבח מהווה עבורינו את אחד ממרכזי ההוויה והבילוי המשפחתיים וחברתיים ובעיקר עבור עמנואל.

מקום ליצירה, לייצריות, למשחק ולהרפתקאות.

תחת Kitchef, אנחנו חולקים עם הגולשים את היצירה, שלנו ושל חברים, עם הסברים מפורטים וצילומים תומכים.

חלק מהמתכונים נראים ארוכים ומסובכים, אולם לרוב לא כך הוא (אלא אם אנו מציינים זאת במפורש במידע הכללי המפורסם עם כל מתכון). ההסברים נראים ארוכים כי בחרנו לפרק את השלבים גם כאשר חלקם מובנים מאליהם. מתגובות רבות של גולשים למדנו שבסופו של דבר כך קל וברור יותר ויש פחות פספוסים.

אנחנו, באופן אישי, עברנו לתזונה על פי כללי הפליאו. יחד עם זאת, אנו לא כופים על אף אחד ולא מטיפים. מתכונים רבים שפרסמנו בעבר לא מתאימים לנו היום ועדיין הם מפורסמים. מידי פעם אנו מבשלים לחברים או לקוחות שלא מוטרדים מהשפעת התזונה ולכן אנו ממשיכים לפרסם גם מתכונים חדשים שלא מתאימים לפליאו. במקביל, תחת תפריט פליאו > בישול קדמוני מודרני אנו מרכזים את המתכונים שמתאימים, על פי תפישתנו, לתזונה הקדמונית.

חזה עוף צלוי בלימון כבוש

חזה עוף צלוי בלימון כבוש

המתכון המקורי פורסם על ידי ארז קומרובסקי בידיעות אחרונות.
אני מפרסם אותו כאן בעיקר לטובת הבשלנים שמשתמשים בשיטת הבישול בוואקום, אם כי כמובן זו הזדמנות גם לכל אחד אחר לבשל את המתכון המצויין הזה גם בשיטת הצלייה הרגילה.

בשיטת הבישול בוואקום (Sous Vide) החזות מתקבלים עסיסיים, רכים מצד אחד ונגיסים מצד שני. מושלמים!

המשך קריאה

מידע נוסף

  • קל
  • 15 דקות
  • שעה ורבע
  • כן
  • כן
  • סו-וויד
2920 צפיות
0 תגובות

סלמון מושחר במיסו

סלמון מושחר במיסו

מישרה פשוט המבוסס על מיסו, מעניק לדג טעם עמוק ומרתק.

טיגון קל לאחר האפייה (או בישול בוואקום) מעניק לדג מעטה מושחר יפה וקריספי.

המשך קריאה

מידע נוסף

  • קל
  • 30 דקות
  • שעתיים וחצי
  • כן
  • לא
  • סו-וויד - מומלץ
1460 צפיות
0 תגובות

לימון כבוש

לימון כבוש

אני מודה שיש לי משיכה עזה לטעם חמוץ.
כנראה משם גם האהבה ללימון הכבוש.

הבעייה היא שהלימון הכבוש הקנוי מלווה בטעם תעשייתי חזק או עודף מליחות וברוב המקרים גם בתוספת פפריקה שמקלקלת את הטעם הטבעי של הלימון.

לשמחתי, גיליתי אצל עזרא ורחל ממאפיית הטאבון שבשוהם את הלימון הכבוש שהם מכינים ישר מהעץ. טבעי, בלי תוספות טעם. כל כך טעים שכיף לאכול אותו ישירות עם כפית.

אני משתף אתכם בשמחה בגרסה הנפלאה הזו.

המשך קריאה

מידע נוסף

  • קל
  • שעה
  • שבועיים
  • כן
  • כן
  • סטנדרטי
2306 צפיות
0 תגובות

ריבת קומקווט (תפוז סיני)

ריבת קומקווט (תפוז סיני)

אני זוכר את עצמי כילד מתלהב מעצי התפוז הסיני שצבעו בכתום עז חצרות בודדים, רטובים מגשם הלילה ומדיפים ריח הדרים עז ומיוחד. אהבתי כבר אז את המרירות ופשוט נגסתי בכל הפרי, כפי שהוא, מהעץ הקטן.

היום אפשר למצוא את העצים האלו בכל פינה, בעיקר כעצי נוי. אולם הפרי נשאר נפלא כשהיה (להבדיל משאר ההדרים שעם הזמן הונדס ונס טעמם).

רגע לפני סוף עונת התפוזים הסיניים, הקומקווט, נכין ריבה נפלאה מהם.

המשך קריאה

מידע נוסף

  • בינוני
  • שעה וחצי
  • שעה וחצי
  • כן
  • לא
  • סיר
    סכין קטן
    תרמומיקס - יתרון
2744 צפיות
0 תגובות

עוף מאודה על מצע שומר ורוטב תפוזים

עוף מאודה על מצע שומר ורוטב תפוזים

מיץ תפוזים שמצתמצם עד לכדי סירופ מהווה רוטב נפלא לדג ובשר. שילוב של מתיקות ומרירות.

עכשיו משרים חזה עוף בקליפת תפוז מגוררת ועוד כמה חומרי טעם, מאדים ובסוף מגישים עם המיץ המצומצם. פשוט, בריא וטעים כל כך.
אם כבר מאדים, אז מנצלים בכלי אידוי כפול את האנרגייה וקומה השנייה מפזרים טבעות שומר שמתרכך לו יחד עם העוף ומהווה תוספת מושלמת!

המשך קריאה

מידע נוסף

  • קל
  • 35-40 דקות
  • 35-40 דקות
  • כן
  • כן
  • סיר אידוי
    מומלץ אבל לא חובה: תרמומיקס
1191 צפיות
0 תגובות

לחם פריקה בירה סטאוט

לחם פריקה בירה סטאוט

בעודי מרכיב מתכונים לסדנת בירה, התגלגלו לפתחי כמה בקבוקים ממבשלת הבוטיק Lela.

אחת מהן, בירה סטאוט עדינה, בתור חובב בירה גינס משכה את תשומת ליבי כבר בהתחלה.

חיברתי אותה ללחם כפרי פשוט, בשילוב פריקה טחונה והתוצאה - עונג!

המשך קריאה

מידע נוסף

  • קל
  • 10-15 דקות
  • שעה וחצי עד שעתיים וחצי
  • כן
  • לא
  • מיקסר/תרמומיקס
    אבן שמוט / משטח פלדה
2365 צפיות
0 תגובות

גיוזה טלה

גיוזה טלה

אחד המאכלים מהמטבח היפני אשר יותר מוכרים לנו, במערב, הוא הגיוזה.

כיסוני בצק, לרוב ממולאים בשר או ירקות, מעוצבים בסגנון גלי אופייני ומוגשים אחרי טיגון קל בצד אחד אשר יוצר מעטה קריספי.

טבילה ברוטב חמצמץ פשוט וכבר מרגישים רחוק.

המשך קריאה

מידע נוסף

  • בינוני
  • שעה
  • שעה וחצי
  • כן
  • לא
1446 צפיות
0 תגובות

מאפה בצל, אנשובי וגבינת עיזים

מאפה בצל, אנשובי וגבינת עיזים

בצל מטוגן, אנשובי, גבינת עיזים, זיתים שחורים - כל אלו פזורים על בצק שמרים דק פריך ומתפצפץ.

מה עוד אפשר לבקש?

המשך קריאה

מידע נוסף

  • קל
  • שעתיים
  • שעה
  • כן
  • לא
  • מיקסר/תרמומיקס
    תנור אפייה
1478 צפיות
0 תגובות

ריזוטו טרפש

ריזוטו טרפש

במשך שנים אני אוכל את פטריות הטרפש - הכמהין הלבן המרוקני, כחלק ממנת כבש חגיגית שמכינה חמתי. ביראת כבוד היא מניחה 3-4 פטריות לסועד יחד עם הבשר שבושל ארוכות עד להתפוררות תחת המזלג.

אמנם לא מדובר בכמהין השחור המפורסם שמחירו שקול לזהב, אולם עדיין הפטרייה הזו מיוחדת, בעלת מרקם נפלא ובבישול מוקפד - מפיקה טעמים מסקרנים ועמוקים.

הפעם נשלב את הטרפש בריזוטו, בשתי טכניקות אשר יחד עם הקלאסיקה הקרמית האיטלקית, יוצרות מנה מופלאה שפשוט אי-אפשר להפסיק לאכול. לא צריך כלום ליד זה, חוץ מאולי יין לבן צונן.

 

המשך קריאה

מידע נוסף

  • בינוני
  • 40 דקות
  • 40 דקות
  • כן
  • כן
4547 צפיות
0 תגובות

עוגת "גבינה" לימונית טבעונית ברוטב פירות יער

עוגת "גבינה" לימונית טבעונית ברוטב פירות יער

חברים טובים איתגרו אותי לא מזמן עם ארוחה טיבעונית.

לקחתי את זה עד הסוף ולקינוח הכנתי עוגת "גבינה" לימונית עם רוטב פירות יער. קשה להאמין עד כמה הטעם מזכיר עוגת גבינה, אם כי קצת יותר כבדה בגלל השימוש באגוזי קשיו. רוטב פירות היער החמצמץ מאזן את הכבדות של האגוזים.

המשך קריאה

מידע נוסף

  • קל
  • 40 דקות
  • שעתיים לוחצי
  • כן
  • כן
  • מעבד מזון
2001 צפיות
0 תגובות
בחזרה לראש העמוד

אין כמו לגעת, להפעיל, לראות ולטעום!

אני אבוא אלייך הביתה עם התרמומיקס
להדגמה טעימה ומפתיעה.

חינם, ללא כל התחייבות.

בקישור הזה יש טופס קצרצר למילוי פרטים.
אנו נחזור לתיאום ההדגמה.