המטבח מהווה עבורינו את אחד ממרכזי ההוויה והבילוי המשפחתיים וחברתיים ובעיקר עבור עמנואל.

מקום ליצירה, לייצריות, למשחק ולהרפתקאות.

תחת Kitchef, אנחנו חולקים עם הגולשים את היצירה, שלנו ושל חברים, עם הסברים מפורטים וצילומים תומכים.

חלק מהמתכונים נראים ארוכים ומסובכים, אולם לרוב לא כך הוא (אלא אם אנו מציינים זאת במפורש במידע הכללי המפורסם עם כל מתכון). ההסברים נראים ארוכים כי בחרנו לפרק את השלבים גם כאשר חלקם מובנים מאליהם. מתגובות רבות של גולשים למדנו שבסופו של דבר כך קל וברור יותר ויש פחות פספוסים.

אנחנו, באופן אישי, עברנו לתזונה על פי כללי הפליאו. יחד עם זאת, אנו לא כופים על אף אחד ולא מטיפים. מתכונים רבים שפרסמנו בעבר לא מתאימים לנו היום ועדיין הם מפורסמים. מידי פעם אנו מבשלים לחברים או לקוחות שלא מוטרדים מהשפעת התזונה ולכן אנו ממשיכים לפרסם גם מתכונים חדשים שלא מתאימים לפליאו. במקביל, תחת תפריט פליאו > בישול קדמוני מודרני אנו מרכזים את המתכונים שמתאימים, על פי תפישתנו, לתזונה הקדמונית.

רושטי אישי

רושטי אישי

הלביבה השוויצרית האוליטימטיבית, הפעם בהגשה אישית.

פריכה מאד בחוץ, רכה בפנים וספוגה בחמאה מזוקקת. אפשר כמובן לטגן עם שמן זית לגרסת פרווה או להתאמת הטעם למנה עיקרית.

לארוחה קלה אפשר להוסיף בהגשה כף שמנת חמוצה, מעט עירית, סלט קטן ליד ולהתענג על חטאים קטנים.

המשך קריאה

מידע נוסף

  • בינוני
  • 40 דקות
  • 40 דקות
  • כן
  • לא
  • רינג
    מחבת
1561 צפיות
0 תגובות

עוגת שטרוייזל תפוחים וחמוציות

עוגת שטרוייזל תפוחים וחמוציות

באחד הפורומים העלה מישהו תמונת תפוחי עץ ושאל מה לעשות איתם...

החלטתי לשחק עם מרקמים וטעמים והתוצאה: עוגה נפלאה, ריחנית אשר בכל ביס בה נפגשים בטקסטורות שונות ובסופו של ביס - טעם של עוד.

העוגה פשוטה להכנה ואם משתמשים בתרמומיקס - אפילו מביך עד כמה היא מהירה וקלה.

המשך קריאה

מידע נוסף

  • קל
  • 30 דקות
  • שעה
  • כן
  • לא
  • מעבד מזון
1708 צפיות
0 תגובות

דלעת ערמונים צלוייה במיץ תפוזים עם סלט ענבים פיקנטי

דלעת ערמונים צלוייה במיץ תפוזים עם סלט ענבים פיקנטי

אחת המנות שבישלתי במהלך תוכנית הטלויזיה "מאסטר שף" נולדה מתוך אילוץ ומשבר.

קיבלנו הוראה לבשל מנה שנייה מתוך מבחר חומרי גלם שקנינו במיוחד לטובת מנה אחרת. כמובן שלא קיבלנו תוספת זמן. עם מעט המוצרים הנוספים שהיו לי ניסיתי במקביל למנה המתוכננת להכין מנה אחרת ותוך 15 דקות היא נישרפה לי לגמרי.
נותרו לי דלעת ערמונים שעד היום אין לי מושג למה אספתי לסל וענבים שרציתי להתפנק בהם תוך כדי הבישול.
משם נולדה מנה נפלאה שרבים מספרים לי עד היום על ביצוע שלה בבית.

המשך קריאה

מידע נוסף

  • קל
  • 35 דקות
  • 20 דקות
  • כן
  • כן
  • תנור אפייה
1579 צפיות
0 תגובות

איך התאהבתי

איך התאהבתי

מגירות "חדר המשחקים" שלי עמוסות בצעצועים מדליקים שבחלקם לא השתמשתי מעולם וחלקם נוסו פעם אחת או שתיים ומאז נשכחו מתחת פטנטים חדשים שנאספו בשווקי העולם.

כן, אני מדבר על המטבח הקטן שלי...

אבל בחודשים האחרונים הגיע שחקן חדש לממלכה וכבש אותה ואותי בסערה. התאהבתי!

המשך קריאה
3228 צפיות
0 תגובות

גספצ'ו קייצי עם סורבה סלרי

גספצ'ו קייצי עם סורבה סלרי

אין סוף גרסאות לגספ'צו הספרדי, במיוחד בין המחוזות השונים שם.
אבל המכנה המשותף, לרוב, הוא טחינה של עגבניות וירקות שונים. לעיתים כפרית, לעיתים מעודנת.

הפעם ניקח את המרק הזה לכיוון קצת יותר מעודן ומודרני, אפשר לומר גורמה.
מפגש מרענן בין מרק קר ופיקנטי לכדור סורבה קפוא ומתקתק וכמובן בין טעמי העגבניות ופלפלים לבין טעם הסלרי.

המשך קריאה

מידע נוסף

  • קל
  • 15 דקות
  • 3 שעות
  • כן
  • כן
  • מעבד מזון או בלנדר או תרמומיקס
3242 צפיות
0 תגובות

מרק שורשים חורפי

מרק שורשים חורפי

אחד מיתרונות החורף (הרבים בעיני), הוא ירקות השורש המפותחים ומגוונים שעולים על דוכני השוק.

דרך נפלאה ליהנות מהם, היא לבשלם כמרק סמיך ועשיר טעם.
לא צריך שום ציר (הרי ציר ירקות מכינים במילא מהשורשים האלו) וממש לא חייבים שמנת להקרמה.

המשך קריאה

מידע נוסף

  • קל
  • 40 דקות
  • 55 דקות
  • כן
  • כן
1132 צפיות
0 תגובות

שוקרוט בון בון

שוקרוט בון בון

אחד ממתכוני האיכרים המאפיינים ביותר את חבל אלזאס הוא השוקרוט גארני.

בסך הכל מתכון פשוט וזול, המבוסס על נקניקיות שמנות, לרוב מבשר חזיר או ברווז, המבושלות עם כרוב, כרוב כבוש ובירה. שילוב שומן הבשר עם חמיצות הכרוב והאלכוהול שעוטף הכל, יוצרים מאכל נפלא, משביע ומאד פשוט להכנה.

הפעם, ניצור דווקא מנה ראשונה מעודנת מהמאכל הכפרי והגס הזה.

המשך קריאה

מידע נוסף

  • בינוני
  • שעה
  • שעתיים
  • כן
  • לא
  • סיר רחב ועמוק
2047 צפיות
0 תגובות

כבד עוף בחבושים ותמרים על מצע פירה תפוחי אדמה וחבוש

כבד עוף בחבושים ותמרים על מצע פירה תפוחי אדמה וחבוש

כבר תחילת החורף. עדיין מצאתי בשוק רמלה חבושים נפלאים.
פרי קשה, קליפה לא נעימה, לב גרגירי ומחוספס. אבל כמו גם עם חלק מחברי הגברים, כאשר מוצאים את הדרך - מגלים נשמה מופלאה.

נצרף לפרי המיוחד הזה תמרים למתיקות וכבד עוף למרקם הרך וכמו במתכונים רבים אחרים שלי בהם אני משתדל לשלב חומר גלם אחד בצורות הכנה שונות - נערום את כל הטוב הזה על פירה תפוחי אדמה (או בטטה) וחבושים.
מובטחת לכם ארוחה עשירה במרקמים ומפגש בשכבות טעם שונות ומרתקות.

המשך קריאה

מידע נוסף

  • בינוני
  • שעה
  • שעה וחצי
  • בהתאמה
  • כן
  • מומלץ סיר לחץ
    מחבת עמוקה
2157 צפיות
0 תגובות

ריבועי בצק עלים עם בצל ואנשובי

ריבועי בצק עלים עם בצל ואנשובי

פעם התאמנתי בהכנת בצק עלים בבית, על בסיס חמאה. לא היו אז אלטרנטיבות לבצק המוכן על בסיס מרגרינה. עם הבצק שיחקתי אחרי זה בכל מיני אופנים כדי לנצל אותו.

אחד המתכונים האהובים עלי, בהשפעה צרפתית ישירה, היה ריבועים של בצק מתפצפץ, בצל מקורמל ומתקתק עליו ואנשובי מלוח ששובר את המתיקות. הפעם גם נוסיף גבינה צפתית או בולגרית לשכבת טעם נוספת.

אין בריאות במתכון הזה. רק אושר והתמכרות... תוסיפו יין קליל ליד ומובטח לכם שלרגע, החיים יראו הרבה יותר טובים ואני... לפעמים אוהב לחיות את הרגע (:

המשך קריאה

מידע נוסף

  • בינוני
  • 50 דקות
  • שעה ורבע
  • לא
  • לא
  • תנור אפייה
2360 צפיות
0 תגובות

לזניית ירקות צלויים וגבינות

לזניית ירקות צלויים וגבינות

בעקבות הצלחה גדולה של מתכון הלזנייה הבשרית באתר ובקשות חוזרות ונשנות של חברינו, אני מפרסם את הגרסה החלבית ללזנייה.

כדאי להכין את הלזנייה יום מראש, לקרר, לחתוך, לעטוף בנייר אלומיניום ואז לאפות שוב במשך רבע שעה לפני ההגשה. כל השכבות מתהדקות מצד אחד, והטעמים מתחברים מצד שני.

קצת פרמז'ן טרי מעל, עגבניות חתוכות בצד ולא צריך יותר כלום. קשה להפסיק "ליישר" את מה שנשאר בתבנית.

המשך קריאה

מידע נוסף

  • בינוני
  • שעה וחצי
  • שעתיים וחצי
  • כן
  • לא
  • סטנדרטי
2178 צפיות
0 תגובות
בחזרה לראש העמוד

אין כמו לגעת, להפעיל, לראות ולטעום!

אני אבוא אלייך הביתה עם התרמומיקס
להדגמה טעימה ומפתיעה.

חינם, ללא כל התחייבות.

בקישור הזה יש טופס קצרצר למילוי פרטים.
אנו נחזור לתיאום ההדגמה.