המטבח מהווה עבורינו את אחד ממרכזי ההוויה והבילוי המשפחתיים וחברתיים ובעיקר עבור עמנואל.
מקום ליצירה, לייצריות, למשחק ולהרפתקאות.
תחת Kitchef, אנחנו חולקים עם הגולשים את היצירה, שלנו ושל חברים, עם הסברים מפורטים וצילומים תומכים.
חלק מהמתכונים נראים ארוכים ומסובכים, אולם לרוב לא כך הוא (אלא אם אנו מציינים זאת במפורש במידע הכללי ה...מפורסם עם כל מתכון). ההסברים נראים ארוכים כי בחרנו לפרק את השלבים גם כאשר חלקם מובנים מאליהם. מתגובות רבות של גולשים למדנו שבסופו של דבר כך קל וברור יותר ויש פחות פספוסים.
אנחנו, באופן אישי, עברנו לתזונה על פי כללי הפליאו. יחד עם זאת, אנו לא כופים על אף אחד ולא מטיפים. מתכונים רבים שפרסמנו בעבר לא מתאימים לנו היום ועדיין הם מפורסמים. מידי פעם אנו מבשלים לחברים או לקוחות שלא מוטרדים מהשפעת התזונה ולכן אנו ממשיכים לפרסם גם מתכונים חדשים שלא מתאימים לפליאו. במקביל, תחת תפריט פליאו > בישול קדמוני מודרני אנו מרכזים את המתכונים שמתאימים, על פי תפישתנו, לתזונה הקדמונית.
More

מרק שורשים חורפי

מרק שורשים חורפי

אחד מיתרונות החורף (הרבים בעיני), הוא ירקות השורש המפותחים ומגוונים שעולים על דוכני השוק.

דרך נפלאה ליהנות מהם, היא לבשלם כמרק סמיך ועשיר טעם.
לא צריך שום ציר (הרי ציר ירקות מכינים במילא מהשורשים האלו) וממש לא חייבים שמנת להקרמה.

המשך קריאה
  1768 צפיות
  0 תגובות

שוקרוט בון בון

שוקרוט בון בון

אחד ממתכוני האיכרים המאפיינים ביותר את חבל אלזאס הוא השוקרוט גארני.

בסך הכל מתכון פשוט וזול, המבוסס על נקניקיות שמנות, לרוב מבשר חזיר או ברווז, המבושלות עם כרוב, כרוב כבוש ובירה. שילוב שומן הבשר עם חמיצות הכרוב והאלכוהול שעוטף הכל, יוצרים מאכל נפלא, משביע ומאד פשוט להכנה.

הפעם, ניצור דווקא מנה ראשונה מעודנת מהמאכל הכפרי והגס הזה.

המשך קריאה
  2572 צפיות
  0 תגובות

כבד עוף בחבושים ותמרים על מצע פירה תפוחי אדמה וחבוש

כבד עוף בחבושים ותמרים על מצע פירה תפוחי אדמה וחבוש

כבר תחילת החורף. עדיין מצאתי בשוק רמלה חבושים נפלאים.
פרי קשה, קליפה לא נעימה, לב גרגירי ומחוספס. אבל כמו גם עם חלק מחברי הגברים, כאשר מוצאים את הדרך - מגלים נשמה מופלאה.

נצרף לפרי המיוחד הזה תמרים למתיקות וכבד עוף למרקם הרך וכמו במתכונים רבים אחרים שלי בהם אני משתדל לשלב חומר גלם אחד בצורות הכנה שונות - נערום את כל הטוב הזה על פירה תפוחי אדמה (או בטטה) וחבושים.
מובטחת לכם ארוחה עשירה במרקמים ומפגש בשכבות טעם שונות ומרתקות.

המשך קריאה
  2665 צפיות
  0 תגובות

ריבועי בצק עלים עם בצל ואנשובי

ריבועי בצק עלים עם בצל ואנשובי

פעם התאמנתי בהכנת בצק עלים בבית, על בסיס חמאה. לא היו אז אלטרנטיבות לבצק המוכן על בסיס מרגרינה. עם הבצק שיחקתי אחרי זה בכל מיני אופנים כדי לנצל אותו.

אחד המתכונים האהובים עלי, בהשפעה צרפתית ישירה, היה ריבועים של בצק מתפצפץ, בצל מקורמל ומתקתק עליו ואנשובי מלוח ששובר את המתיקות. הפעם גם נוסיף גבינה צפתית או בולגרית לשכבת טעם נוספת.

אין בריאות במתכון הזה. רק אושר והתמכרות... תוסיפו יין קליל ליד ומובטח לכם שלרגע, החיים יראו הרבה יותר טובים ואני... לפעמים אוהב לחיות את הרגע (:

המשך קריאה
  2948 צפיות
  0 תגובות

לזניית ירקות צלויים וגבינות

לזניית ירקות צלויים וגבינות

בעקבות הצלחה גדולה של מתכון הלזנייה הבשרית באתר ובקשות חוזרות ונשנות של חברינו, אני מפרסם את הגרסה החלבית ללזנייה.

כדאי להכין את הלזנייה יום מראש, לקרר, לחתוך, לעטוף בנייר אלומיניום ואז לאפות שוב במשך רבע שעה לפני ההגשה. כל השכבות מתהדקות מצד אחד, והטעמים מתחברים מצד שני.

קצת פרמז'ן טרי מעל, עגבניות חתוכות בצד ולא צריך יותר כלום. קשה להפסיק "ליישר" את מה שנשאר בתבנית.

המשך קריאה
  2679 צפיות
  0 תגובות

קולרבי במילוי צלי לחי בקר

קולרבי במילוי צלי לחי בקר

מתקרב לו החורף ואיתו השמחה לקראת ירקות העונה, בינהם הקולרבי הנפלא.

נמלא אותו בצלי בשר לחי בקר וביחד נאפה בתוך ציר שלקראת הגשה נעשיר עם מעט חלב קוקוס.

תודה לידידי ושותפי לבישול במסגרת "TOP TWO", צביקה ובר, על הרעיון והביצוע המשותף.

המשך קריאה
  2341 צפיות
  0 תגובות

ניוקי מדורה בקרם קישואים בגריל

ניוקי מדורה בקרם קישואים בגריל

אל השימוש בקליפה שרופה של ירקות נחשפתי אצל יונתן רושפלד. פעם ראשונה טעמתי קרם חצילים שרופים.

הפעם החלטתי לנסות טכניקה דומה, באופן מעודן משהו, עם ניוקי. להעמקת טעמי כל המנה, יצרתי קרם זוקיני בגריל שהשתלב באופן נפלא בטעמי האש ומדורה.

המשך קריאה
  3649 צפיות
  0 תגובות

טארט תאנים וקרם שקדים בפילו עם קרם לבנה מוקצף ופירות יער

טארט תאנים וקרם שקדים בפילו עם קרם לבנה מוקצף ופירות יער

לקראת ארוחה עם חברים טובים, ישבנו אפרת ואני ופינטזנו קינוח.

התוצאה היא קונכייה מתפצפצת של פילו בחמאה, בתוכה שוכנת תאנה עסיסית על כרית רכה של קרם שקדים. את כל המתוק-רך-קראנצ'י הזה אוספים עם קרם לבנה מוקצף, טיפה מלוח טיפה חמוץ, משורג ברוטב פטל אדום.

אושר גדול.
היות והמעמד היה מחייב, ניסינו מראש ותוך כדי המשחקים החלפנו את התאנה באגס קטן שבו זרענו כמה גרגרי אוכמניות' קפואים כמו שהם יוצאים מהמקפיא. קשה להחליט מה יותר טעים או יפה... תבחרו לפי העונה (תמונות בסוף המתכון).

המשך קריאה
  3248 צפיות
  0 תגובות

תבשיל אסייתי עם עדשים שחורות ואספרגוס

תבשיל אסייתי עם עדשים שחורות ואספרגוס

מבין כל העדשים, את השחורות אני הכי אוהב.

קריספיות, טעם אדמה עדין מאד יחסית לשאר זני העדשים ולכן משתלב נפלא עם תיבולים שונים ותוספות בעלות מרקם משלים או מנוגד שיחד יוצרים אין סוף שילובים נפלאים.

כאן אני משלב את העדשים עם אספרגוס ומתבל בסגנון תאילנדי.

כיף של מנת תוספת ואם מוסיפים חתיכות עוף צלוי או שרימפס כפי שמוסבר בסוף המתכון, מקבלים ארוחת ערב קלה ונהדרת.

המשך קריאה
  3691 צפיות
  0 תגובות

חגיגה של פיצה דקה

חגיגה של פיצה דקה

בפאתי רומא, בשכונת מגורים משעממת ואפרורית (אבל מה לעשות, צמודה לאחד המלונות בהם אני שוהה לפעמים), בתוך צריפון שמזכיר את הפחונים של פעם, מפוזרים כמה שולחנות וכסאות פלסטיק לא הכי נקיים. פיצרייה שכונתית לגמרי.
על הדלפק מונחים מגשים עם פיצות ענקיות טריות, מהן חותכת במהירות איטלקייה עצבנית מלבנים ארוכים, לא נותנת צ'אנס בכלל להגיד שזה יותר מידי. שמה על המשקל, מעבירה לצלחת פלסטיק חד פעמית – ומגישה.

מהרגע הזה, אפשר להתעלם לחלוטין מהפשטות, מהפלסטיק ומהאווירה הלא כל כך מזמינה.
בצק דק ומתפצפץ, עליו כמו בציור סוראליסטי מתערבבים בשרים, ירקות, מוצרלה טרייה ושבבי צ'ילי עוקצניים. לפעמים עם רוטב עגבניות ולפעמים בלי.

שום דבר לא יותר מידי. בכל ביס מרגישים גם את הבצק, גם את הגבינה וגם את המרכיבים האחרים. עונג צרוף.
עוד שני יורו ומקבלים בקבוק קטן של יין אדום פשוט, מהמקרר – בדיוק מה שמתאים בסיטואציה הלא מהודרת הזו.

אחרי הפיצה הנפלאה הזו, איך בכלל אפשר להתקרב לפיצות העבות, הטובעות בשכבה עבה של גבינה צהובה צמיגית שהמרחק בינה ובין גבינה אמיתית רחוק יותר מאשר איטליה מישראל.

לא מזמן למדתי מגיסי, אורי, להכין בדיוק את אותו בצק דק ומאז – אנו מתענגים על שבתות עם פיצה מופלאה, מורכבת עבור כל סועד בהתאם להעדפותיו – ובצד הרבה בירה קרה.

המשך קריאה
  25109 צפיות
  0 תגובות
בחזרה לראש העמוד
any_module

אין כמו לגעת, להפעיל, לראות ולטעום!

אני אבוא אלייך הביתה עם התרמומיקס
להדגמה טעימה ומפתיעה.

חינם, ללא כל התחייבות.

בקישור הזה יש טופס קצרצר למילוי פרטים.
אנו נחזור לתיאום ההדגמה.