המטבח מהווה עבורינו את אחד ממרכזי ההוויה והבילוי המשפחתיים וחברתיים ובעיקר עבור עמנואל.

מקום ליצירה, לייצריות, למשחק ולהרפתקאות.

תחת Kitchef, אנחנו חולקים עם הגולשים את היצירה, שלנו ושל חברים, עם הסברים מפורטים וצילומים תומכים.

חלק מהמתכונים נראים ארוכים ומסובכים, אולם לרוב לא כך הוא (אלא אם אנו מציינים זאת במפורש במידע הכללי המפורסם עם כל מתכון). ההסברים נראים ארוכים כי בחרנו לפרק את השלבים גם כאשר חלקם מובנים מאליהם. מתגובות רבות של גולשים למדנו שבסופו של דבר כך קל וברור יותר ויש פחות פספוסים.

אנחנו, באופן אישי, עברנו לתזונה על פי כללי הפליאו. יחד עם זאת, אנו לא כופים על אף אחד ולא מטיפים. מתכונים רבים שפרסמנו בעבר לא מתאימים לנו היום ועדיין הם מפורסמים. מידי פעם אנו מבשלים לחברים או לקוחות שלא מוטרדים מהשפעת התזונה ולכן אנו ממשיכים לפרסם גם מתכונים חדשים שלא מתאימים לפליאו. במקביל, תחת תפריט פליאו > בישול קדמוני מודרני אנו מרכזים את המתכונים שמתאימים, על פי תפישתנו, לתזונה הקדמונית.

קולרבי במילוי צלי לחי בקר

קולרבי במילוי צלי לחי בקר

מתקרב לו החורף ואיתו השמחה לקראת ירקות העונה, בינהם הקולרבי הנפלא.

נמלא אותו בצלי בשר לחי בקר וביחד נאפה בתוך ציר שלקראת הגשה נעשיר עם מעט חלב קוקוס.

תודה לידידי ושותפי לבישול במסגרת "TOP TWO", צביקה ובר, על הרעיון והביצוע המשותף.

המשך קריאה

מידע נוסף

  • בינוני
  • שעה וחצי
  • שלוש שעות וחצי
  • כן
  • כן
  • סטנדרטי
1905 צפיות
0 תגובות

ניוקי מדורה בקרם קישואים בגריל

ניוקי מדורה בקרם קישואים בגריל

אל השימוש בקליפה שרופה של ירקות נחשפתי אצל יונתן רושפלד. פעם ראשונה טעמתי קרם חצילים שרופים.

הפעם החלטתי לנסות טכניקה דומה, באופן מעודן משהו, עם ניוקי. להעמקת טעמי כל המנה, יצרתי קרם זוקיני בגריל שהשתלב באופן נפלא בטעמי האש ומדורה.

המשך קריאה

מידע נוסף

  • בינוני
  • שעה
  • שעתיים
  • כן
  • לא
  • מומלץ מועך תפוחי אדמה (מזכיר כותש שום ענק)
3091 צפיות
0 תגובות

טארט תאנים וקרם שקדים בפילו עם קרם לבנה מוקצף ופירות יער

טארט תאנים וקרם שקדים בפילו עם קרם לבנה מוקצף ופירות יער

לקראת ארוחה עם חברים טובים, ישבנו אפרת ואני ופינטזנו קינוח.

התוצאה היא קונכייה מתפצפצת של פילו בחמאה, בתוכה שוכנת תאנה עסיסית על כרית רכה של קרם שקדים. את כל המתוק-רך-קראנצ'י הזה אוספים עם קרם לבנה מוקצף, טיפה מלוח טיפה חמוץ, משורג ברוטב פטל אדום.

אושר גדול.
היות והמעמד היה מחייב, ניסינו מראש ותוך כדי המשחקים החלפנו את התאנה באגס קטן שבו זרענו כמה גרגרי אוכמניות' קפואים כמו שהם יוצאים מהמקפיא. קשה להחליט מה יותר טעים או יפה... תבחרו לפי העונה (תמונות בסוף המתכון).

המשך קריאה

מידע נוסף

  • בינוני
  • 40 דקות
  • שעה
  • כן
  • לא
  • תבנית מאפינס
    מעבד מזון
2729 צפיות
0 תגובות

תבשיל אסייתי עם עדשים שחורות ואספרגוס

תבשיל אסייתי עם עדשים שחורות ואספרגוס

מבין כל העדשים, את השחורות אני הכי אוהב.

קריספיות, טעם אדמה עדין מאד יחסית לשאר זני העדשים ולכן משתלב נפלא עם תיבולים שונים ותוספות בעלות מרקם משלים או מנוגד שיחד יוצרים אין סוף שילובים נפלאים.

כאן אני משלב את העדשים עם אספרגוס ומתבל בסגנון תאילנדי.

כיף של מנת תוספת ואם מוסיפים חתיכות עוף צלוי או שרימפס כפי שמוסבר בסוף המתכון, מקבלים ארוחת ערב קלה ונהדרת.

המשך קריאה

מידע נוסף

  • קל
  • 20 דקות
  • 50 דקות
  • כן
  • לא
3074 צפיות
0 תגובות

חגיגה של פיצה דקה

חגיגה של פיצה דקה

בפאתי רומא, בשכונת מגורים משעממת ואפרורית (אבל מה לעשות, צמודה לאחד המלונות בהם אני שוהה לפעמים), בתוך צריפון שמזכיר את הפחונים של פעם, מפוזרים כמה שולחנות וכסאות פלסטיק לא הכי נקיים. פיצרייה שכונתית לגמרי.
על הדלפק מונחים מגשים עם פיצות ענקיות טריות, מהן חותכת במהירות איטלקייה עצבנית מלבנים ארוכים, לא נותנת צ'אנס בכלל להגיד שזה יותר מידי. שמה על המשקל, מעבירה לצלחת פלסטיק חד פעמית – ומגישה.

מהרגע הזה, אפשר להתעלם לחלוטין מהפשטות, מהפלסטיק ומהאווירה הלא כל כך מזמינה.
בצק דק ומתפצפץ, עליו כמו בציור סוראליסטי מתערבבים בשרים, ירקות, מוצרלה טרייה ושבבי צ'ילי עוקצניים. לפעמים עם רוטב עגבניות ולפעמים בלי.

שום דבר לא יותר מידי. בכל ביס מרגישים גם את הבצק, גם את הגבינה וגם את המרכיבים האחרים. עונג צרוף.
עוד שני יורו ומקבלים בקבוק קטן של יין אדום פשוט, מהמקרר – בדיוק מה שמתאים בסיטואציה הלא מהודרת הזו.

אחרי הפיצה הנפלאה הזו, איך בכלל אפשר להתקרב לפיצות העבות, הטובעות בשכבה עבה של גבינה צהובה צמיגית שהמרחק בינה ובין גבינה אמיתית רחוק יותר מאשר איטליה מישראל.

לא מזמן למדתי מגיסי, אורי, להכין בדיוק את אותו בצק דק ומאז – אנו מתענגים על שבתות עם פיצה מופלאה, מורכבת עבור כל סועד בהתאם להעדפותיו – ובצד הרבה בירה קרה.

המשך קריאה

מידע נוסף

  • קל
  • 50 דקות
  • שעתיים
  • בהתאמה
  • לא
  • מומלץ משטח אפייה כגון אבן שמוט או Fast&Crust
21266 צפיות
0 תגובות

מלאי כופתא

מלאי כופתא

מן כופתאות תפוחי אדמה וגבינת ריקוטה, משובצות בקשיו וצימוקים.

מאכל הודי צמחוני נפלא, מוגש ברוטב עגבניות וחלב עשיר ומתובל מאד.

המתכון על בסיס מתכון באדיבות שף שלומי פלח והצילומים מסדנת בישול הודי ב"בישולון - המרכז לקולינריה חוויתית".

המשך קריאה

מידע נוסף

  • קל
  • שעה
  • שעה
  • כן
  • לא
  • סיר לטיגון עמוק
3650 צפיות
0 תגובות

קאפקייק ברוקולי ועדשים

קאפקייק ברוקולי ועדשים
צמחוני, מקורי, כיף צילום: עמנואל רוזנצוייג

דרך מפתיעה לניצול עדשים ושאר ירקות, שמובילה בסוף למאפים קטנים שנחטפים מהמגש.
בביסים הראשונים אפשר להשבע שיש בשר במאפים, אבל מדובר במנה צמחונית עשירה אשר בהחלט יכולה לשמש כארוחה מזינה, יחד עם סלט ירוק קטן בצד.

תודה לאורי שי על המתכון היצירתי. אנחנו מצילים כאן אחד מיני רבים שבדרך כלל נשארים אצלו בראש...

המשך קריאה

מידע נוסף

  • קל
  • 50 דקות
  • שעה וחצי
  • כן
  • לא
  • תבנית מאפינס או קאפקייקס
2892 צפיות
0 תגובות

קייל בתיבול אסייתי

קייל בתיבול אסייתי
ירוק, עמוק, פריך צילום: עמנואל רוזנצוייג

לאחרונה הצטרף למדפי הירקות כרוב העל קייל.

הוא טעים גם טרי בסלט, גם מוקפץ ובדרכי הכנה שונות

כאן נקפיץ אותו עם תיבול אסייתי שיהפוך אותו למצע נפלא לדג בתנור או לפרגיות צלויות.

 

המשך קריאה

מידע נוסף

  • קל
  • 20 דקות
  • 20 דקות
  • כן
  • כן
  • ווק
9304 צפיות
0 תגובות

כבד עוף בציפוי שומשום ברוטב טחינה אסייתי

כבד עוף בציפוי שומשום ברוטב טחינה אסייתי
קריספי בחוץ, נמוח בפנים, רוטב מסתורי
צילום: עמנואל רוזנצוייג

קריספי בחוץ, נמוח בפנים, עם רוטב טחינה אסייתי מסתורי.

דרך נפלאה ושונה להגשה של כבד עוף.

המשך קריאה

מידע נוסף

  • בינוני
  • 40 דקות
  • 40 דקות
  • כן
  • לא
3199 צפיות
0 תגובות

קיורטוש

קיורטוש
תולשים וזה נמס בפה צילום: עפרה קיוי

אין בכלל ספק שזה טעים מאוד!
אוכלים כמו פופקורן, ככה תולשים עיגול עיגול וזה נמס בפה כמו שערות סבתא.

כרגיל הרבה מילים, מעט עבודה, טעמים לפי בחירתכם: מתוק, מלוח, ממולא, ריק

המשך קריאה

מידע נוסף

  • קל
  • 35 דקות
  • שעתיים וחצי
  • כן
  • לא
  • גליל קרטון קשיח מאורך
    נייר כסף
2591 צפיות
0 תגובות
בחזרה לראש העמוד

אין כמו לגעת, להפעיל, לראות ולטעום!

אני אבוא אלייך הביתה עם התרמומיקס
להדגמה טעימה ומפתיעה.

חינם, ללא כל התחייבות.

בקישור הזה יש טופס קצרצר למילוי פרטים.
אנו נחזור לתיאום ההדגמה.