המטבח מהווה עבורינו את אחד ממרכזי ההוויה והבילוי המשפחתיים וחברתיים ובעיקר עבור עמנואל.
מקום ליצירה, לייצריות, למשחק ולהרפתקאות.
תחת Kitchef, אנחנו חולקים עם הגולשים את היצירה, שלנו ושל חברים, עם הסברים מפורטים וצילומים תומכים.
חלק מהמתכונים נראים ארוכים ומסובכים, אולם לרוב לא כך הוא (אלא אם אנו מציינים זאת במפורש במידע הכללי ה...מפורסם עם כל מתכון). ההסברים נראים ארוכים כי בחרנו לפרק את השלבים גם כאשר חלקם מובנים מאליהם. מתגובות רבות של גולשים למדנו שבסופו של דבר כך קל וברור יותר ויש פחות פספוסים.
אנחנו, באופן אישי, עברנו לתזונה על פי כללי הפליאו. יחד עם זאת, אנו לא כופים על אף אחד ולא מטיפים. מתכונים רבים שפרסמנו בעבר לא מתאימים לנו היום ועדיין הם מפורסמים. מידי פעם אנו מבשלים לחברים או לקוחות שלא מוטרדים מהשפעת התזונה ולכן אנו ממשיכים לפרסם גם מתכונים חדשים שלא מתאימים לפליאו. במקביל, תחת תפריט פליאו > בישול קדמוני מודרני אנו מרכזים את המתכונים שמתאימים, על פי תפישתנו, לתזונה הקדמונית.
More

תבשיל אסייתי עם עדשים שחורות ואספרגוס

תבשיל אסייתי עם עדשים שחורות ואספרגוס

מבין כל העדשים, את השחורות אני הכי אוהב.

קריספיות, טעם אדמה עדין מאד יחסית לשאר זני העדשים ולכן משתלב נפלא עם תיבולים שונים ותוספות בעלות מרקם משלים או מנוגד שיחד יוצרים אין סוף שילובים נפלאים.

כאן אני משלב את העדשים עם אספרגוס ומתבל בסגנון תאילנדי.

כיף של מנת תוספת ואם מוסיפים חתיכות עוף צלוי או שרימפס כפי שמוסבר בסוף המתכון, מקבלים ארוחת ערב קלה ונהדרת.

המשך קריאה
  3793 צפיות
  0 תגובות

חגיגה של פיצה דקה

חגיגה של פיצה דקה

בפאתי רומא, בשכונת מגורים משעממת ואפרורית (אבל מה לעשות, צמודה לאחד המלונות בהם אני שוהה לפעמים), בתוך צריפון שמזכיר את הפחונים של פעם, מפוזרים כמה שולחנות וכסאות פלסטיק לא הכי נקיים. פיצרייה שכונתית לגמרי.
על הדלפק מונחים מגשים עם פיצות ענקיות טריות, מהן חותכת במהירות איטלקייה עצבנית מלבנים ארוכים, לא נותנת צ'אנס בכלל להגיד שזה יותר מידי. שמה על המשקל, מעבירה לצלחת פלסטיק חד פעמית – ומגישה.

מהרגע הזה, אפשר להתעלם לחלוטין מהפשטות, מהפלסטיק ומהאווירה הלא כל כך מזמינה.
בצק דק ומתפצפץ, עליו כמו בציור סוראליסטי מתערבבים בשרים, ירקות, מוצרלה טרייה ושבבי צ'ילי עוקצניים. לפעמים עם רוטב עגבניות ולפעמים בלי.

שום דבר לא יותר מידי. בכל ביס מרגישים גם את הבצק, גם את הגבינה וגם את המרכיבים האחרים. עונג צרוף.
עוד שני יורו ומקבלים בקבוק קטן של יין אדום פשוט, מהמקרר – בדיוק מה שמתאים בסיטואציה הלא מהודרת הזו.

אחרי הפיצה הנפלאה הזו, איך בכלל אפשר להתקרב לפיצות העבות, הטובעות בשכבה עבה של גבינה צהובה צמיגית שהמרחק בינה ובין גבינה אמיתית רחוק יותר מאשר איטליה מישראל.

לא מזמן למדתי מגיסי, אורי, להכין בדיוק את אותו בצק דק ומאז – אנו מתענגים על שבתות עם פיצה מופלאה, מורכבת עבור כל סועד בהתאם להעדפותיו – ובצד הרבה בירה קרה.

המשך קריאה
  25790 צפיות
  0 תגובות

מלאי כופתא

מלאי כופתא

מן כופתאות תפוחי אדמה וגבינת ריקוטה, משובצות בקשיו וצימוקים.

מאכל הודי צמחוני נפלא, מוגש ברוטב עגבניות וחלב עשיר ומתובל מאד.

המתכון על בסיס מתכון באדיבות שף שלומי פלח והצילומים מסדנת בישול הודי ב"בישולון - המרכז לקולינריה חוויתית".

המשך קריאה
  4268 צפיות
  0 תגובות

קאפקייק ברוקולי ועדשים

קאפקייק ברוקולי ועדשים
צמחוני, מקורי, כיף צילום: עמנואל רוזנצוייג

דרך מפתיעה לניצול עדשים ושאר ירקות, שמובילה בסוף למאפים קטנים שנחטפים מהמגש.
בביסים הראשונים אפשר להשבע שיש בשר במאפים, אבל מדובר במנה צמחונית עשירה אשר בהחלט יכולה לשמש כארוחה מזינה, יחד עם סלט ירוק קטן בצד.

תודה לאורי שי על המתכון היצירתי. אנחנו מצילים כאן אחד מיני רבים שבדרך כלל נשארים אצלו בראש...

המשך קריאה
  3493 צפיות
  0 תגובות

קייל בתיבול אסייתי

קייל בתיבול אסייתי
ירוק, עמוק, פריך צילום: עמנואל רוזנצוייג

לאחרונה הצטרף למדפי הירקות כרוב העל קייל.

הוא טעים גם טרי בסלט, גם מוקפץ ובדרכי הכנה שונות

כאן נקפיץ אותו עם תיבול אסייתי שיהפוך אותו למצע נפלא לדג בתנור או לפרגיות צלויות.

 

המשך קריאה
  12131 צפיות
  0 תגובות

כבד עוף בציפוי שומשום ברוטב טחינה אסייתי

כבד עוף בציפוי שומשום ברוטב טחינה אסייתי
קריספי בחוץ, נמוח בפנים, רוטב מסתורי
צילום: עמנואל רוזנצוייג

קריספי בחוץ, נמוח בפנים, עם רוטב טחינה אסייתי מסתורי.

דרך נפלאה ושונה להגשה של כבד עוף.

המשך קריאה
  3814 צפיות
  0 תגובות

קיורטוש

קיורטוש
תולשים וזה נמס בפה צילום: עפרה קיוי

אין בכלל ספק שזה טעים מאוד!
אוכלים כמו פופקורן, ככה תולשים עיגול עיגול וזה נמס בפה כמו שערות סבתא.

כרגיל הרבה מילים, מעט עבודה, טעמים לפי בחירתכם: מתוק, מלוח, ממולא, ריק

המשך קריאה
  3169 צפיות
  0 תגובות

מקרון תפוחי אדמה או בטטה

מקרון תפוחי אדמה או בטטה
מגרה, טעים צילום: עפרה קיוי

כמעט כולם אוהבים תפ"א בכל צורת הגשה, פירה, צ'יפס, אפוי, בטעם של מדורה, סלט תפ"א וכו' וכו'.
תפ"א גם פותר בהרבה פעמים בעייה מה להגיש בצד המנה העיקרית.

אז הנה צורת הגשה נוספת לדבר המופלא הנקרא תפ"א

המשך קריאה
  2936 צפיות
  0 תגובות

מרק אפונה וכרישה עם נגיעות מחית כמהין

מרק אפונה וכרישה עם נגיעות מחית כמהין
פינוק עם נגיעות צילום: עפרה קיוי

איפה השמיר?

אין כמרק טוב בכל עונה, חם או קר, מכל מרכיב: ירקות, פירות, עופות, בשר, שוקולד....

אז למה נרבה במילים - רבע שעה עבודה, מספר מרכיבים פשוטים ויש מסיבה

המשך קריאה
  3386 צפיות
  0 תגובות

עוגת פבלובה

עוגת פבלובה
מילה אחת: שחיתות צילום: עמנואל רוזנצוייג

פבלובה. הרקדנית והעוגה. ללא ספק אנו עוסקים כאן בחושים...

את הקינוח המפורסם הזה מרכיבים מבסיס מרנג קריספי מבחוץ ורך מבפנים, מצפים בקרם קצפת ומעטרים בפירות, לרוב פירות יער אם כי אפשר לשחק עם כל פרי אהוב.

הפעם נצפה את העוגה בקרם מורכב ועשיר עוד יותר על בסיס גבינת מסקרפונה ושוקולד לבן, שיהווה ניגוד מתוק וקונטרסטי מאד לרוטב פירות היער החמצמץ.

אושר של שחיתות

המשך קריאה
  7915 צפיות
  0 תגובות
בחזרה לראש העמוד
any_module

אין כמו לגעת, להפעיל, לראות ולטעום!

אני אבוא אלייך הביתה עם התרמומיקס
להדגמה טעימה ומפתיעה.

חינם, ללא כל התחייבות.

בקישור הזה יש טופס קצרצר למילוי פרטים.
אנו נחזור לתיאום ההדגמה.