לחם טחינה ללא גלוטן

tahini-bread

לחם קל ללא קמח, ללא גלוטן

הקסם נוצר בחיבור בין הטחינה והביצים

המשך קריאה
235 צפיות
0 תגובות

לחם פשתן מהיר ללא גלוטן {פליאו}

לחם פשתן מהיר וטעים

לחם הפליאו שפרסמנו בעבר זוכה להצלחה גדולה ואני מקבל אין סוף תמונות והודעות שמחה. גם אצלינו בבית הוא הפך לחלק קבוע בתפריט.

יחד עם זאת, לפעמים מתחשק לחם מהיר יותר, קליל יותר.
זה הזמן לאפות את לחם הפשתן.

אם מוסיפים לתערובת כף קימל (מי שאוהב), מקבלים לחם ארומטי שמזכיר את לחם הקימל שלפחות עבורי מהווה נוסטלגיה לימים בהם היה או לחם אחיד או לחם לבן או - למתוחכמים - לחם קימל.

המשך קריאה
1239 צפיות
0 תגובות

לחם נאן {פליאו}

לחם נאן {פליאו}

כבר תקופה ארוכה אני מנסה כל מיני גרסאות של נאן / טורטייה / איזה שהוא לחם שניתן לגלגל בו דברים טובים.
יש גרסאות שונות, על בסיס עמילן או תערובת קמחים. חלק מהנסיונות שלי נעשים פריכים, חלק גמישים.

את הגרסה שאני מביא כאן, אני הכי אוהב.
הנאן טוב כשהוא חם וגם אחרי יומיים במקרר כאשר הוא קר, מה גם שתמיד ניתן לזרוק על מחבת יבשה חמה נאן שנשאר ולחמם אותו דקה מכל צד.

המשך קריאה
3665 צפיות
0 תגובות

לחמניות המבורגר {פליאו}

מממ... הכי טוב בבית
נוטף כל טוב צילום: עמנואל רוזנצוייג

רבים מאנשי הפליאו למדו לאכול המבורגר עסיסי ונוטף כל טוב עם ירקות בצד.
ובכל זאת, בשר וירק לא מסכמים את מהות ההמבורגר.

לפעמים עולה געגוע לאחיזה הרעבתנית בלחמנייה רכה, אשר שומן הקציצה המשובחת נספג בה וכל ביס עם הירקות והרוטב מורכב מחוויה של מרקמים שונים, טעמים עמוקים של צלייה יחד עם רעננות ופריכות עלי חסה, נשכנות הבצל והחמוצים עם ליטוף איולי מפנק.

המתכון הפשוט והמהיר הבא מאפשר שוב את כל הטוב הזה למי שעד היום נמנע מלחמניות הדגנים למיניהם. אנשי פליאו וכל שאר הנמנעים מגלוטן.

על הדרך, אני משתף אתכם גם בהמבורגר המושלם שלי (:

המשך קריאה
1491 צפיות
0 תגובות

קרקר עשבי תיבול

קרקר עשבי תיבול
מושלם עם ממרח קשיו ובצל מקורמל צילום: עמנואל רוזנצוייג
 
קרקר מנוקד בעשבי תיבול טריים וארומטיים, עשוי שקדים טחונים.
מושלם לאירוח קליל ממנו יהנו גם מקפידי תזונת פליאו וגם שאר האורחים.
 
 
המשך קריאה
1832 צפיות
0 תגובות

לחם פליאו מלא

לחם פליאו מלא

אחת ההתמודדויות המשמעותיות במעבר מתזונה רגילה לפליאו היא הפרידה מלחם השמרים או השאור.

יש אין סוף מתכונים ללחם על בסיס שקדים וקוקוס טחונים לקמח, אולם לרוב מרקמם מזכיר יותר עוגה מאשר לחם ששמרים או חיידקי מחמצת בתוך רשת הגלוטן את המרקם שאנו כל כך אוהבים.

אחרי הרבה חיפושים הגעתי למתכון שפותח סוף סוף אפשרויות של אפיית לחמים שמזכירים את הלחם הגלוטני במקרמם, מאפשרים פריסה ובניית כריכים, נשמרים היטב - וכמובן מזינים ובריאים.

המשך קריאה
14836 צפיות
0 תגובות
בחזרה לראש העמוד

אין כמו לגעת, להפעיל, לראות ולטעום!

אני אבוא אלייך הביתה עם התרמומיקס
להדגמה טעימה ומפתיעה.

חינם, ללא כל התחייבות.

בקישור הזה יש טופס קצרצר למילוי פרטים.
אנו נחזור לתיאום ההדגמה.