עוף מאודה על מצע שומר ורוטב תפוזים

עוף מאודה על מצע שומר ורוטב תפוזים

מיץ תפוזים שמצתמצם עד לכדי סירופ מהווה רוטב נפלא לדג ובשר. שילוב של מתיקות ומרירות.

עכשיו משרים חזה עוף בקליפת תפוז מגוררת ועוד כמה חומרי טעם, מאדים ובסוף מגישים עם המיץ המצומצם. פשוט, בריא וטעים כל כך.
אם כבר מאדים, אז מנצלים בכלי אידוי כפול את האנרגייה וקומה השנייה מפזרים טבעות שומר שמתרכך לו יחד עם העוף ומהווה תוספת מושלמת!

המשך קריאה
  1612 צפיות
  0 תגובות

כבד עוף בחבושים ותמרים על מצע פירה תפוחי אדמה וחבוש

כבד עוף בחבושים ותמרים על מצע פירה תפוחי אדמה וחבוש

כבר תחילת החורף. עדיין מצאתי בשוק רמלה חבושים נפלאים.
פרי קשה, קליפה לא נעימה, לב גרגירי ומחוספס. אבל כמו גם עם חלק מחברי הגברים, כאשר מוצאים את הדרך - מגלים נשמה מופלאה.

נצרף לפרי המיוחד הזה תמרים למתיקות וכבד עוף למרקם הרך וכמו במתכונים רבים אחרים שלי בהם אני משתדל לשלב חומר גלם אחד בצורות הכנה שונות - נערום את כל הטוב הזה על פירה תפוחי אדמה (או בטטה) וחבושים.
מובטחת לכם ארוחה עשירה במרקמים ומפגש בשכבות טעם שונות ומרתקות.

המשך קריאה
  2659 צפיות
  0 תגובות

קולרבי במילוי צלי לחי בקר

קולרבי במילוי צלי לחי בקר

מתקרב לו החורף ואיתו השמחה לקראת ירקות העונה, בינהם הקולרבי הנפלא.

נמלא אותו בצלי בשר לחי בקר וביחד נאפה בתוך ציר שלקראת הגשה נעשיר עם מעט חלב קוקוס.

תודה לידידי ושותפי לבישול במסגרת "TOP TWO", צביקה ובר, על הרעיון והביצוע המשותף.

המשך קריאה
  2339 צפיות
  0 תגובות

פילה בקר, תפוחי אדמה או בטטה וערמונים - שיא הפשטות, פסגת הטעמים

פילה בקר, תפוחי אדמה או בטטה וערמונים - שיא הפשטות, פסגת הטעמים
קל להכנהת טעם עילאי צילום: עפרה קיוי

אישית אני אוהבת מנות טובות שאין בהן הרבה מצרכים, או הרבה מידי התעסקות.
המוטו הוא: חומרים משובחים, להכניס להוציא ולאכול.

אז הנה מנה שכזו, ותודו שאתם "מתים" כבר לנגוס.....

המשך קריאה
  3047 צפיות
  0 תגובות

סינייה מעודנת ועסיסית עם דלורית

סינייה מעודנת ועסיסית עם דלורית
בשר ודלעת עסיסיים, טחינה משובחת מעל וצנוברים מפנקים צילום: עמנואל רוזנצוייג

אחד מזכרונות הילדות שלי - סינייה עם בשר כבש וטחינה משובחת מעל, משובצת בצנוברים. ככה הכרתי, למשל, את יונס שבצומת גולני.
מאז, כל המסעדות המזרחיות שאני מכיר, כולל יונס, עברו להגיש קציצת המבורגר יבשה עם טחינה זולה מעל. שום דבר לא דומה לטעם הנפלא ההוא.

החלטתי לקחת את הסינייה למקום טוב יותר, מיוחד ומעודן יותר.

המשך קריאה
  3114 צפיות
  0 תגובות

ראגו תאילנדי בבטטה וקוקוס

ראגו תאילנדי בבטטה וקוקוס
בשר טחון עסיסי וקרמי על בטטות מתובלות צילום: עמנואל רוזנצוייג

בשר בקר טחון, מבושל בתערובת תבלינים ארומטית ועשירה וקרם קוקוס מלטף, מוגש על מצע צבעוני של קוביות בטטה צלויות ומזוגגות במעט קוקוס וליים.
יש שיקראו למנה "בשר טחון בקארי", אבל לי היא מזכירה יותר הכנת בולונז, רק בלי העגבניות.
חגיגה תאילנדית.

המשך קריאה
  4908 צפיות
  0 תגובות

כבד עוף צלוי במרינדת קפירינייה

כבד עוף צלוי במרינדת קפירינייה
כבדים צלויים, נימוחים בניחוח ברזילאי צילום: עמנואל רוזנצוייג

כבדים צלויים שהושרו בקשאסה, תפוזים ונענע.

מנה מאד קלה להכנה, אבל מיוחדת בניחוח והטעם. האלכוהול, התפוזים והנענע עושים כאן כבוד לכבדים, שומרים אותם עסיסיים ורכים. רק צריך לשים לב לא "להרוג" אותם בצליית יתר.

יש המון מתכוני כבד עוף שכוללים אלכוהול. לרוב ברנדי. הפעם אנו משרים את הכבדים במרינדה שמבוססת דווקא על קשאסה - משקה ברזילאי שמבוסס על התססה וזיקוק של קני סוכר. על בסיס המשקה הזה מכינים את הקפירינייה המפורסמת הכוללת נענע וליים. אני מחליף כאן את הליים במיץ תפוזים ומוסיף עוד כמה רכיבים שמעשירים את המרינדה ושומרים על עסיסיות הכבדים בזמן הצלייה.

לא כדאי להפוך יותר מפעם אחת את הכבדים בזמן הצלייה. כך הכבדים לא ידבקו לרשת הצלייה.

חומרים:

המשך קריאה
  2671 צפיות
  0 תגובות

שיפודי פרגית בקוקוס וג'ינג'ר

שיפודי פרגית בקוקוס וג'ינג'ר
בשר עדין ועסיסי, עם קוקוס מלטף וג'ינג'ר עוקצני צילום: עמנואל רוזנצוייג

חלק העוף המכונה "פרגית", מאיזור היריכיים, עדין מאד וזקוק לצלייה קצרצרה.

כאן אנו משרים את נתחי העוף במרינדת קוקוס וג'ינג'ר תאילנדית, מאד עדינה, המשתלבת נפלא עם הנתחים המפנקים האלו.

כדאי להשרות את נתחי העוף במשך לילה שלם, אולם גם 4-5 שעות יעשו טוב.

אפשר לשחק עם החריפות ומתיקות על פי הטעם. צ'ילי קטן מתאזן כמעט לגמרי עם חלב הקוקוס המתקתק ולא צריך לפחד ממנו. אם באמת רוצים חריף, כדאי להוסיף 3-4 פלפלים.

אני אוהב לחתוך את נתחי הפרגית לאורך, לשלושה - ארבעה פסים ואז להשחיל אותם על שיפודים, בסגנון סטאי.

המשך קריאה
  2877 צפיות
  0 תגובות

נתחי אנטריקוט מוקפצים עם ירקות שורש

נתחי אנטריקוט מוקפצים עם ירקות שורש
נתחי אנטריקוט רכים עם ירקות שורש מתקתקים צילום: עמנואל רוזנצוייג

החורף אהוב עליי במיוחד. ריח האדמה הרטובה, הירוק המיוחד שלנו, השונה מכל הירוקים המפורסמים בעולם, פרי ההדר שכולו עסיס וריח עז וירקות השורש שנערמים סוף סוף על הדוכנים.

הלפת, הקולרבי, הסלרי. כל כך הרבה מאכלים מפנקים אפשר ליצור מהם - ממרקים, דרך ממרחים ומחיות ועד נזידים עשירים. מכולם יוצאת איזו מתיקות עדינה, שמשתלבת עם רטבים חמצמצים וגם עם רוטבי בשר עשירים. אפשר לבשל אותם כמנות בפני עצמן או כתוספת מעשירה.

הפעם בחרתי לשלב את ירקות השורש עם נתחי אנטרקוט שהוקפצו כמה שניות במחבת חמה ונעטפו יחד ברוטב מתקתק וקליל. מנה יחסית מהירה, המשלבת גם בשר איכותי בטיגון קל, גם ירקות שורש וגם ניחוח הדרים חורפי.

פורסם לראשונה באתר "אוכל טוב"

ירקות השורש דורשים בישול של 15-20 דקות. במתכון הזה אני מאדה אותם, כדי לשמור את מרב הטעם שאפשר, ורק בסוף מקפיץ את השורשים המאודים עם הבשר ועם הרוטב. המנה נפלאה עם פירה תפוחי אדמה ובטטה.

המשך קריאה
  3746 צפיות
  0 תגובות
בחזרה לראש העמוד
any_module

אין כמו לגעת, להפעיל, לראות ולטעום!

אני אבוא אלייך הביתה עם התרמומיקס
להדגמה טעימה ומפתיעה.

חינם, ללא כל התחייבות.

בקישור הזה יש טופס קצרצר למילוי פרטים.
אנו נחזור לתיאום ההדגמה.