הטיסות היום יומיות של עמנואל לחו"ל במסגרת עבודתו כטייס והמפגשים הקולינריים הרבים שנוצרו לאחר השתתפותו בתוכנית הטלוויזיה "מאסטר שף", העשירו מאד את עולמנו. מסעדות מעניינות, כלים מיוחדים, טיולים שכיף לחוות ולספר עליהם.

במדור זה תמצאו המלצות - כולן על בסיס התנסות אישית, בין אם במקרה ובין אם לבקשת גוף זה או אחר. מאחורי כל ההמלצות אנו עומדים כמו היינו ממליצים לחברים קרובים, כאשר רוב ההמלצות הן מטעמנו ללא כל תמורה.

קטגוריות משנה לקטגוריה זו:

בא לי לוקאלי, בא לי גלובאלי

הדיג שלנו באמסטרדם

our-fisherman-at-amsterdam-cover

בין אם רוצים לנשנש "קיבלינג" עם איולי טרי או הרינג מהטובים שבאמסטרדם ובין אם רוצים ליבא הביתה סלמון נפלא, מרכז הדגים באמסטרדם הוא המקום.

המשך קריאה
48 צפיות
0 תגובות

Fast & Crust

Fast & Crust

אבן השמוט שירתה אותי בנאמנות שנים רבות.
טוב, אולי לא בדיוק אותה אבן, שכן היא נסדקת די מהר.
חוץ מזה, היות ואני לא מוציא את האבן מהתנור, היא הראשונה לספוג את טפטופי השומן ושאר חומרי האפייה והצלייה שמבעבעים בתנור ובסופו של דבר, האבן כבר לא תמיד מתאימה לאפייה ישירה.

המשך קריאה
2363 צפיות
0 תגובות

מסעדת סהרה

מסעדת סהרה
מסע אל מסורת של טעמים צילום: עפרה קיוי

כמו מגדלור המורה את הדרך, מבצבץ המבנה המפואר של מסעדת סהרה וקורא אל השולחן.....
המבנה ששוחזר ביד אוהבת אבן על אבן כפי שהיה לפני כ-150 שנה ע"י מר זועבי, הבעלים, נותן מייד עם הכניסה תחושת פאר צנועה, מרחב, חום, בית.

המשך קריאה
1619 צפיות
0 תגובות

טחינת אל-ארז

טחינת אל-ארז
חומר גלם משובח, אין סוף שימושים צילום: עמנואל רוזנצוייג

באחת הטיסות לניו יורק, נכנסה פתאום דיילת מקסימה לקוקפיט, עם חיוך ממיס.
בידה האחת הציעה סלט ירקות סטנדרטי של מטוסים, ובידה השנייה קופסת טחינה.

זהו היה תחילתו של סיפור אהבה.

המשך קריאה
תגיות:
5619 צפיות
0 תגובות

סימפוניה לכבשה טמפלרית - נווה הגר

סימפוניה לכבשה טמפלרית - נווה הגר
מעניין מה הטמפלרים היו אומרים היום איור: ארנון קרמר

"נווה הגר" בבית לחם הגלילית, הוא מקום קסום, בו ההיסטוריה הלאומית שזורה בזו המשפחתית. מסעדת שף, סוויטות מפנקות וכבשים ששומעות מוסיקה קלאסית.. מקום להתרגש בו

המשך קריאה
1959 צפיות
0 תגובות

על גב הדרקון

על גב הדרקון
חפשו את גב הדרקון צילום: עמנואל רוזנצוייג

אמרתם הונג קונג - אמרתם בניינים עצומים וצפופים, שווקים תוססים, שלטים מנצנצים וכמובן אמרתם מרכז סחר מרכזי עולמי.

אבל תופתעו, מסביב להונג קונג ניתן לצעוד על שבילים מסודרים ומסומנים, בטבע טרופי הררי נפלא.

עמנואל לוקח אתכם למסלול של כמה שעות, המתאים לכל המשפחה ובסופו פינוק של ים.

המשך קריאה
1863 צפיות
0 תגובות

אבותינו? הגאלים?

אבותינו? הגאלים?
כפריות קסומה צילום ועיבוד: עמנואל רוזנצוייג

תקרות אבן קמורות, את האפלולית מפלחים לפידים (חשמליים) היוצאים מהקירות והפינות הנסתרות ובחללים השונים פרוסים שולחנות ארוכים, עמוסי אוכל כפרי. שירה נשמעת מכל עבר והיין נשפך כמים.

נראה שחזרנו במנהרת הזמן לימי הביניים.

המשך קריאה
2453 צפיות
0 תגובות

ים, שמש וספורט. אנרגיות טובות בסנטה מוניקה

ים, שמש וספורט. אנרגיות טובות בסנטה מוניקה
אנרגיות טובות. סנטה מוניקה 

אנחנו כבר 15 או אפילו 16 שעות באוויר.
חצינו זריחה מעל אירופה, שקיעה מעל קנדה ושוב זריחה עם ההגעה לחוף המערבי.

לפנינו נגלה כרך רחב ועצום – לוס אנג'לס, וממערב תוחם אותו מפרץ סנטה מוניקה והאוקיינוס הפסיפי בכחול עמוק.
אני כמעט מריח את ריח הים ושומע את קולות השחפים.

לקחתי את צופי תוכנית הבוקר "יום חדש" של ערוץ 2 לרכיבה בטיילת.

המשך קריאה
2307 צפיות
0 תגובות

רחוב 42 - מיקרו קוסומוס של ניו יורק

רחוב 42 - מיקרו קוסומוס של ניו יורק
חתך היסטורי של ניו יורק עיבוד: עמנואל רוזנצוייג

לאורך רחוב 42, אפשר לפגוש את רצף ההסטוריה של ניו יורק ואמריקה בכלל, על פניה השונות ועם קצת תשומת לב והשתהות בנקודות השונות, מקבלים פרספקטיבה מעניינת על החיים ובעיקר על מקומנו ביום. פיזית, פוליטית, תרבותית, דתית.

עמנואל יוצא לסיור מרתק של יום בניו יורק, עבור תוכנית הבוקר של קשת בערוץ שתיים.

המשך קריאה
1951 צפיות
0 תגובות

הסומבון - תאילנדי אסלי

הסומבון - תאילנדי אסלי
פירות ים במיטבם צילום: עמנואל רוזנצוייג

האוכל התאילנדי כבש אותי כבר ביום הראשון של חיי בבנגקוק.

המסעדה שפתחה את הצוהר הגורלי לעולם האסייתי בכלל והתאלינדי בפרט, היא מסעדת הסומבון שברחוב סוראוונג.

מסעדת דגים ופירות ים המגישה מנות עשירות בטעם ומרקם, במגוון עצום ומבלבל - בלי יומרה מסביב. שולחנות פשוטים, כלים בסיסיים. נותנים את הכבוד המלא לאוכל.

ב-1 ביולי 2012 לקחתי איתי את צופי תוכנית הבוקר בערוץ 2 "יום חדש" לסיור קצר.

המשך קריאה
2233 צפיות
0 תגובות
בחזרה לראש העמוד