הסומבון - תאילנדי אסלי

הסומבון - תאילנדי אסלי
פירות ים במיטבם צילום: עמנואל רוזנצוייג

האוכל התאילנדי כבש אותי כבר ביום הראשון של חיי בבנגקוק.

המסעדה שפתחה את הצוהר הגורלי לעולם האסייתי בכלל והתאלינדי בפרט, היא מסעדת הסומבון שברחוב סוראוונג.

מסעדת דגים ופירות ים המגישה מנות עשירות בטעם ומרקם, במגוון עצום ומבלבל - בלי יומרה מסביב. שולחנות פשוטים, כלים בסיסיים. נותנים את הכבוד המלא לאוכל.

ב-1 ביולי 2012 לקחתי איתי את צופי תוכנית הבוקר בערוץ 2 "יום חדש" לסיור קצר.

בפעם הראשונה שהגעתי לבנגקוק, כחניך טייס על מטוס ג'מבו, לקח אותי המדריך, בנגקוקיסט מושבע, למסעדת הסומבון.

somboon logoבמבט ראשון, המסעדה נראתה לי כמו מסעדת פועלים מיוזעת. לא הבנתי את המנות בהתחלה, על אף שפירות ים אהבתי עוד מימים ימימה.
אבל כחניך במפגש ראשון עם מדריך ששמו המאיים הולך לפניו, זרמתי (תרתי-משמע, כשחושבים על הלחות הכמעט מוחלטת בבנגקוק).

התחלנו, כמובן, עם מרק הטום יאם (Tom Yam Koong) המפורסם שהוגש בכלי שהזכיר לי את סיר הפלא המיתולוגי (לצעירים שבינינו - מדובר בתבנית עם ארובה באמצע שאיפשרה אפייה על גז למי שלא היה לו תנור אפייה), עם להבה לוחשת במרכז, מרק אדמדם מבעבע ושפע עצום של למון גראס, פטריות שלא טעמתי עד אז, עלי קפיר ליים ושרימפס ענקיים על שריונים, חצויים לאורך.
כף אחת (חריפה) הספיקה. התאהבתי עד כלות. עם כל הכבוד לצרפתים והאיטלקים שאני מעריץ, כאן הגעתי לדבר האמיתי.

לימים טעמתי את הטום יאם קונג במסעדות רבות ואפילו הכנתי בעצמי, אבל כמו זה שמוגש במסעדת הסומבון עוד לא אכלתי. עד היום.

בבנגקוק ובאסיה בכלל, צריך לדעת להזמין אם רוצים לשמור על הגיון מערבי (שאלה פילוסופית שלא נתעמק בה היום). אם תזמינו מרק, מנות עיקריות, אורז ותוספות ותתעקשו להגיד Soup First (קודם המרק), תהיו בטוחים שלא יהיה קשר גם אם המלצר יגיד לכם Yes Yes. יגיעו המנות העיקריות, איפה שהוא יפתיע המרק או שיתחילו עם המרק, אבל לא יתנו לכם לסיים אותו ומהר מאד יעמיסו את השולחן במנות האחרות ויכניסו אתכם לדילמה קשה של מה לאכול עכשיו. והאורז שכל כך תזדקקו לו כדי לאזן את החריף וליהנות מהרטבים המופלאים - בכלל יגיע בסוף כאילו לקינוח.
לכן - קודם כל תזמינו מרק ואורז. כאשר תרגישו שאתם לקראת סיום המרק, רק אז קראו למלצר והצביעו על תמונות שאר המנות.

אני ממליץ בחום על מנות השרימפס בצ'ילי, שרימפס בזיתים שחורים, דג מטוגן בתיבול תאילנדי (חמצמץ, עם בוטנים. משגע), דג בס מאודה בתיבול תאילנדי, סרטנים בקארי (מנה שמזכירה שקשוקה עם בשר סרטנים. אפשר לבקש ללא השריון - Shell Less). בחרו אחת ממנות ה-Morning Glory כמנת ירקות וגם את הירקות המעורבים.
יש אורז מטוגן בווריאציות רבות, אולם אני מסתפק באורז מאודה שלא מתחרה בטעם הרטבים וחומרי התיבול (השום, הצ'ילי המטוגן, קליפות הליים).

הבירה המקומית Singa מוגשת צוננת מאד ומלווה באופן מושלם את המנות. אפשר להתעקש על Lime Soda שזה בסך הכל סודה עם מיץ ליים, אבל אם מבקשים את זה בלי סוכר, מקבלים משקה סופר מרענן.

על הקינוחים אפשר לוותר, אלא אם משתגעים על האורז הדביק. אני לא...

כרטיס ביקור

Somboon Seafood

אפשר להשתולל שם כזוג, אבל ללא ספק עדיף להגיע לפחות בהרכב של רביעייה ואפילו יותר. אז אפשר להינות ממבחר טעמים רחב. בסוף מקבלים חשבון שמורכב מהמון פתקים. בלתי אפשרי לעקוב אחרי זה, אבל מה שלא מזמינים, החשבון הסופי יוצא בסביבות ה-700 בהאט, שזה בערך מאה שקל. בלי שום פרופורציות לכמות ואיכות המזון.

במרחק הליכה נמצא שוק הפאטפונג המפורסם שבתחילתו בצד של רחוב סורוונג פתחו עכשיו בית קפה שפתוח 24 שעות ביממה.

הסומבון היא חלק מרשת. לא ביקרתי אישית בשאר הסניפים, אבל שמעתי מאחרים ביקורת פחות טובה. לכן, תתעקשו עם נהג המונית להגיע ל- Somboon Surawong ולא לאף סניף אחר. אם בכל זאת התנסיתם במקום אחר, ספרו לנו כאן!

Sawadee-Cap. 

סיבאס מאודה בתיבול תאילנדי
קארי סרטנים סיבאס מאודה בתיבול תאילנדי שרימפס מטוגן בצילי ושום

 

tv link_bangkok

מוס תמרים עם ריבת דובדבנים וקציפת טחינה
אז מה אתם, ערים או עיוורים?

פוסטים קשורים

 

תגובות

עוד אין תגובות לפוסט זה. זה הזמן לתגובה ראשונה שלך
כבר רשום/ה באתר? לוגאין כאן
אורח
ראשון, 19 אוגוסט 2018

Captcha Image

אודות המחבר/ת

טייס ברוב שנות חייו ובשלן אפילו הרבה יותר מזה. שותף ב - TOP TWO, מומחה לבניית קונספט מולטימידה. אב ...
בחזרה לראש העמוד