המערב הגבוה

המערב הגבוה
אווירה תוססת, אוכל מצויין, אירוח חם צילום: עמנואל רוזנצוייג

אמריקאי, פרסי ושני ישראלים נפגשים במסעדה... נשמע כמו התחלה של בדיחה, לא?

 

אז זהו, שלא. יש כאן סיפור יפה ומוצלח על ארבעה גברים שמצאו את עצמם בלוס אנג'לס, רחוק מאד מכור מחצבתם ומשפחתם. הארבעה גילו אחד את השני בהדרגה, עד שלפני שנתיים פתחו מסעדה מופלאה בסנטה מוניקה, אחת השכונות המפורסמות ותוססות ביותר של לוס אנג'לס.

מדברים על זה...

אני רואה מה שהקוראים לא יכולים לראות – את עיניך הנוצצות כשאתה מספר לי על איל ואלעד.

נכון. משהו בצניעות שלהם שעומדת בקונטרסט כל כך בולט לאיכות ופופולריות המסעדה, שובה לב ומרגש.

נו, לא מדגדג לך לפתוח מקום דומה? לא מקנא?

אם לקנא במשהו, זה בחברות והשותפות המוצלחת ביניהם. מאד נדיר. המסעדה עצמה, תובענית כמו כל מסעדה ואולי אפילו יותר עקב הציפיות הגבוהות שהם יצרו בקרב קהל האוהדים הגדול סביבם. לשמחתי אני יכול ליהנות מבישול במסגרת קטנה ושפויה יותר.

אני מקנאה. בעיקר בהזדמנויות שלך להגיע למקומות כאלו. ולאכול אוכל כל כך משובח...

אל תעשי את עצמך מסכנה, אבל כדי שתהיי חלק מהחוויה, אני מבטיח להכין לך את המנה המשובחת שכתבתי עליה...

פרד (סוף שנות הארבעים), יליד אירן אשר גדל עם משפחתו בישראל, עבר לפני שנים רבות ללוס אנג'לס ועם הזמן התמקצע בניהול כספים בתחום המסעדנות.

עמנואל וניק במטבח אפר-ווסטשף ניקולאס שיפ (31), ניק, גדל בטקסס, והחל לבשל כבר בגיל 15. אחרי נסיון שצבר במסעדות ברמה גבוהה בדאלאס, התגלגל לחוף המערבי ונחשף למטבח עילי אצל וולפגאן פוק פרנסיס הידוע. ככל שעברו השנים, חיפשה נפשו דרור ליצירתיות המתפרצת והוא רק חיכה להזדמנות לבנות מקום משלו.

אלעד בנישתי (35) ואיל רזיאל (32) גדלו ביבנה. שכנים, ילדים טובים. מייד אחרי הצבא, ניתקו מגע מכל מה שהכירו ויצאו לעולם הרחב. די מהר שניהם התגלגלו לעיסוק סביב בר המשקאות במקומות שונים (איל אף זכה בתחרות נחשבת בתחום), עד שהתכנסו כולם סביב פרד. כל אחד בתפקיד אחר.

יום אחד בשלו התנאים והארבעה החליטו לקפוץ למים העמוקים וסוערים של סצינת המסעדות באיזור היאפי של לוס אנג'לס ולפתוח מסעדה משלהם.
במשך שנתיים וחצי(!) הם חיפשו את המקום האידאלי ובסופו של דבר בחרו במסעדה כושלת, אולם זו ממוקמת בליבו של אזור חברות תוססות כמו גוגל, יאהו ואחרות.

כשאלעד מוביל את העיצוב, אייל בונה בר מפואר, ניק מתפרע עם מתכונים יצירתיים ופרד משמש כמבוגר האחראי, הם הקימו את מסעדת Upper West.

upper west teamביקרתי במסעדה כמה פעמים וכבר מהרגע הראשון נישבתי בקסם החבורה הזו. כל אחד בנפרד וכולם יחד. מצד אחד, חבורה משוחררת ולא מעונבת ומצד שני, פדנטים בטירוף. איל ואלעד מצליחים להעניק יחס אישי לכל שולחן ואורח על הבר (אני חייב לציין שבכל הפעמים בהם סעדתי שם, המסעדה והבר היו מפוצצים ואנרגטיים) ויחד עם זאת לפקח על התנועה הסואנת של המלצרים וצוות המטבח.

יש בהם ניצוץ שלא כבה. כמו הורים לילד שגדל. הם גם יודעים להביע גאווה, אך עם צניעות כנה ושובה. מסעדנים אחרים ברמתם כבר מזמן יצרו לעצמם שם של משוגעים.

במהלך הראיון, אנחנו מנסים לקטלג את המטבח ומגיעים למסקנה שההגדרה הכי קרובה היא "פיוז'ן גלובאלי". ניק מחבר עולמות שונים, אסייתים, ים-תיכוניים, צפון אמריקאים, דרום אמריקאים – כולם בצלחת אחת. למשל: קוסקוס ישראלי (תאמינו או לא, מדובר ב"פתיתים"), עם סלמון צפון אמריקאי ורוטב מקסיקני חריף.
המנות נבנות ומעוצבות על קו עדין בין מנת גורמה למנה במסעדה אמריקאית ממוצעת. כך אפשר לבוא "קז'ואל" (כללי הטקס מאד משמעותיים באמריקה, כפי שאתם יודעים) וליהנות ממנות מפתיעות, לא שגרתיות, מעודנות ועשירות בטעמן.

המחירים מאד הוגנים, בוודאי למסעדה ברמה הגבוהה הזו. רוב המנות העיקריות סובבות בין 20-30 דולר והשאר בהתאם.

קצת קשה לנהל שיחה כאשר מסביב זורם שפע של אלכוהול וכל כך הרבה סועדים מתלהבים מהתפריט הנפלא, אבל אם גורדון רמזי מרשה לעצמו להגיע ל-Upper West והשף סטפן (זוכה איירון שף, מנהל מסעדה מצליחה משל עצמו לא רחוק) מגיע מידי פעם כדי להתפנק, כנראה שגם לנו כדאי.

חפשו את איל או אלעד המוכשרים ופרגנו לישראלים המקסימים האלו, בקשו מהמלצרים למסור לניק ד"ש ממני ותהנו מערב נפלא.

כרטיס ביקור

Upper West

3321 Pico Blvd
Santa Monica, CA 90404

(310)586-1111

www.theupperwest.com
www.facebook.com/theupperwest

Map:Click here

קישור למתכוןעד שיצא לכם להגיע לחוף המערבי, אתם מוזמנים לנסות ולבשל לבד את אחת המנות המשובחות שמוגשות שם: כדורי בשר ברווז ותפוחים, מזוגגים ברוטב מיסו ורוטב חרדל סיני, על אטריות ראמן בציר אצת קומבו, מעוטרות בעשבי תיבול וייטנאמים, בוטני קארי, אדמאמה וצ'ילי. מנה יפנית בבסיסה, מאד מעודנת, עם השפעות אסייתיות אחרות וגם מערביות. הרבה שלבים וכנראה גם מעבר באחת מחנויות הרשת "מזרח מערב", אבל לא מסובך להכנה וממש שווה.

 

upperwest front

המדרום
איך הפכתי לחתולת רחוב?

פוסטים קשורים

 

תגובות

עוד אין תגובות לפוסט זה. זה הזמן לתגובה ראשונה שלך
כבר רשום/ה באתר? לוגאין כאן
אורח
חמישי, 21 יוני 2018

Captcha Image

אודות המחבר/ת

טייס ברוב שנות חייו ובשלן אפילו הרבה יותר מזה. שותף ב - TOP TWO, מומחה לבניית קונספט מולטימידה. אב ...
בחזרה לראש העמוד