טברנה אורגינל

origen-taberna-cover

כשאומרים ״טאפסים״ חושבים מיד מנות קטנות, לרוב על פרוסות לחם קלוי, חומרי גלם פשוטים וטובים, פעמים רבות כבושים או מעושנים.
פירות ים, בשרים שמנים.
אבל ב-Taberna Origen שבמדריד הפרשנות הרבה יתר מורכבת, יצירתית, מתוחכמת ובעיקר – טעימה מאד.

 

בלי המלצה של שף חבר ממדריד, לא הייתי מגיע לרחוב הצדדי הזה וגם אם הייתי עובר בו, הייתי מתעלם מהמסעדה המופלאה הזו.
מסעדה קטנה, בכניסה בר שוקק וכמה שולחנות המיועדים לסועדים מזדמנים ובהמשך עוד חדרון עם שולחנות הנשמרים להזמנות. מאד כדאי להזמין מראש, אבל לא להתייאש אם לא מצליחים ופשוט לחכות על הבר עם בירה וצלוחית זיתים עד שיתפנה שולחן בכניסה.
מעולם לא הצלחתי להזמין שולחן ותמיד בסוף סעדתי כשרציתי.

origen tabernaraul eva

לאחר כמה שנות בישול במסעדות יוקרה, פגש ראול את אווה הקונדיטורית.
המפגש הוביל לזוגיות, הזוגיות הובילה לשותפות ויחד הקימו את Taberna Origen – בתרגום חופשי ״טברנה אורגינל״.
פשוט, אבל מחייב.
בין סרוויס צהריים לערב אני יושב עם הזוג המקסים הזה, הם מתאמצים מאד למלמל קצת באנגלית ולמזלי מתוגברים במורה לאנגלית שהזמינו לצורך המפגש שלנו.
בולטת מאד הצניעות. ביחס הפוך למנות הנפלאות שאת חלקן אני כבר מכיר מביקורים קודמים.
הם מגוללים את סיפור היכרותם, התמקצעותם כל אחד בתחומו. מספרים על העבודה התובענית כזוג הורים סביב השעון.

אהבתם לאוכל בכלל, למטבח הספרדי וחומרי הגלם הנפלאים בפרט, הרצון לחדש וליצור ויחד עם זאת להיות נגישים, הביאו את הזוג לבנות תפריט עם בסיס קבוע ועליו מנות עונתיות - הכל במחירים לגמרי שפויים.
כדי להשאר כלכליים לשרוד, במיוחד על רקע הביורוקרטיה הספרדית המפורסמת, עובד עם ראול צוות מאד מצומצם, מהיום הראשון להקמת המסעדה.
כל העובדים איתם שוחחתי ציינו את תחושת המשפחה שבמקום.
בילוי של שעה במטבח בזמן שראול הכין עבורי מנות לדוגמא מוכיח את תחושתם.
גם המטבח הקטן שבמרתף וגם הדינמיקה והזרימה בין הטבחיות והשף הזכירו לי בישול במטבח הביתי עם רעיתי ובתי…

origen taberna tomato

מנת הדגל היא ״עגבניה בסגנון Origen״.
18 שעות הכנה הכוללות קילוף, בישול איטי, מילוי בגבינה מיוחדת, אפייה, עיצוב, חימום.
התוצאה היא עגבנייה בעלת צבע אדום עמוק, נוצצת, מתקתקה חמצמצה ונוטפת גבינה צמיגית נפלאה, מעוטרת בעלי בזיליקום מטוגנים. חובה!

origen taberna salmorejo

סלמורחו (Salmorejo) הוא מרק עגבניות וחמוציות(!) קר, מזכיר גספצ׳ו, מוגש סביב תלולית של סלט קוסקוס נפלא ועליו גלידת ג׳ינג׳ר, מעוטר בשלושה נבטים שונים עשירים בטעמים שונים ודומיננטים.
פרשנות מסקרנת ומרעננת מאד לגספאצ'ו, יחד עם משחק המירקמים המושלם.

  origen taberna burger

מיני בורגרים עשויים דיונון בלחמניות שנצבעו שחור מדיו הקלמארי. איולי יוזו שמעניק רכות וחמיצות-מתיקות קלה, עלי רוקט שמעבר לצבע מוסיפים קצת טעם אגוזי, יחד עם צ׳יפס מושלם (והרי אין על תפוח האדמה במטבח הספרדי) – כל אלו מרכיבים מנה שקשה להפסיק לאכול. היות ולרוב הסועדים מתיישבים לארוחת שיתוף, הבורגרים הנפלאים האלו נגמרים בביס אחד… נשארים עם עם של עוד, אבל האיפוק שווה לטובת מנות נפלאות נוספות…

origen taberna mushroom

ביצים עלומות בסגנון פריגו (Eggs a la Perigueux) מקבלות השפעה צרפתית בהגשה עם כבד אווז ופטריות כמהין.

origen taberna eel

צלופח מעושן מוגש על פראנץ׳ טוסט על רוטב עגבניות מתוק משלב טעם מעושן ומתקתק ומשחק של מרקמים עדינים ושונים בין הלחם המטוגן והצלופח הנגיס.

אנו מסיימים בקינוחים מעשה ידיה של אווה.

origen taberna chocolate
״תשוקה לשוקולד״ מגיעה על צלחת עם ווריאציות של שוקולד במרקמים וטעמים שונים.
כשמה כן היא ואין צורך להוסיף מילים.

origen taberna capuccino

מנה מיוחדת ולא מובנת רק מקריאת תיאורה בתפריט היא ״קפוצ׳ינו עם תה מטצ׳ה ירוק ויוגורט״… בעצם מדובר בעוגה מסורתית עשוייה ומוגשת באינטרפטציה מאד שונה ומודרנית.

כרטיס ביקור

Origen Taberna

  • Calle Juan Álvarez Mendizábal 44
    28008 Madrid
  • +34-912-240559
  • Web site
  • מפה

ללא ספק טברנה אורגינל, (או כפי ששמה נשמע בספרדית ״טברנה אוריחן״), היא אחד ממקומות האוכל שכדאי להגיע אליו גם מחלקים אחרים של העיר. תוסיפו בקבוק יין ספרדי או כמה כוסות בירה, תשתדלו להגיע לפחות כזוג או יותר כדי שתוכלו לחלוק יותר מנות וטעמים ותתענגו על ערב ספרדי נפלא ומיוחד.

פוסטים קשורים

 

תגובות

עוד אין תגובות לפוסט זה. זה הזמן לתגובה ראשונה שלך
כבר רשום/ה באתר? לוגאין כאן
אורח
שבת, 23 יוני 2018

Captcha Image

בחזרה לראש העמוד