הכל בגלל כבד קצוץ

הכל בגלל כבד קצוץ
שמח בניו יורק איור: ארנון קרמר

למי שמחפש את הצד השמח של התרבות היהודית מומלץ מאד להשקיע ולהגיע לדרום מנהטן על הגבול שבין הוילג' לצ'ייינה טאון . ברחוב Christie 157 ממוקמת מתחת למפלס הכביש, מסעדה של פעם המגישה אוכל יהודי של פעם. המקום פועל כל השבוע אולם בשישי בערב השמחה מובטחת ומומלץ להזמין מקומות מראש

כבר בירידה במדרגות האפלות מתגנבת תחושה של חזרה לאחור בזמן. המקום כאילו קפא בשנות השבעים. שכבות של שלל תמונות וכרטיסי ביקור המודבקים מסביב לכאורה מסייעים לקירות להישאר זקופים. החיוכים והברק בעיניים הניבטים מהתמונות רומזים על הצפוי לבוא.התקרה הנמוכה משפרת את תחושת הצפיפות שחשובה להמשך הערב. הריהוט פשוט ובלוי משימוש וגם המלצרים נראים כמי שהתחילו לעבוד שם כשהמקום נפתח ואולי זה מה שמושך למקום חובבי אוכל יהודי שמח מכל רחבי העולם, כולל גם כאלו שאינם יהודים. כשהזמר-אורגניסט, דני לב, מגיע עם רעמת התלתלים המזדקרת, חלק מהסועדים מקבלים אותו בברכה מה שמסביר שכנראה רובם סועדים קבועים .לא מדובר כאן בגורמה דייקני ומוגדר וייתכנו קצת אלתורים שמתקבלים בנחת כשמתחילה להגיע לשולחן הוודקה המוטבעת בגוש קרח.

המנות הראשונות המומלצות הן נקניקיות בקר שהן קצת ספוגיות, אבל עם הרבה שום, וכמובן הכבד הקצוץ הידוע. מדובר בכבד תרנגולת קצוץ המוכן לעיני הסועד על השולחן עם בצל מטוגן, רצועות צימס, שומן אווז, 'שמאלץ' וקצת חזרת. מסתבר שאפילו למנה כה בסיסית יש יכולת להיות מעדן עם השפעות מיסטיות. כל אלו מלווים בחמוצים תוצרת בית, בטעם של הסבתות הרומניות והפולניות, עם עגבניות כבושות, פילפל צרוב, מלפפונים פריכים ועוד.

דני התמקם בקצה הרחוק של האולם מאחורי האורגן הדו קומתי שמלווה אותו מהבר מצווה שלו ובמיומנות של מפיק על, מזהה שמפלס הוודקה מתקרב לנקודת השמחה הנכונה ואז מתחילה החוויה של סמיז .מי היה מאמין ש"הבאנו שלום עליכם" יכול להקפיץ ממקומה חבורה של סטודנטים גרמנים צעירים הנשאבים לתוך רוקדי שורה סינים וכושים ויד ביד מנסים לפלס דרך בין השולחנות. ואז גם מתגלה יכולת שיתוף הפעולה של המלצרים הוותיקים והם מלבים את השמחה. לעיתים ניתן לראות את אחת המלצריות, 'שיקסע' אירית אדומת שיער כשהיא שרה ביידיש את 'ביי מיר ביסט דו שיין' לקול צהלות החוגגים. די מהר מתעלמים מהצפיפות וכשנגמר האוויר חוזרים לכסא לכבוש צלע נוספת.

המנות העיקריות המומלצות כוללות סטייק טנדרלוין שבניגוד לדעה הקדומה על הרומנים הוא ענק ועסיסי וממש גולש מהצלחת, צלעות מצוינות שמזכירות בגודלן וצורתן 'מטקות' מחוף הים של תל אביב, גריל מעורב וקבב בארומה ביתית. הפילה סלמון מעולה ולביבות תפוחי האדמה משלימות את תחושת הבית. מי שמצפה שיניחו לו להתענג בנחת על גושי הבשר צפוי להתאכזב משום שיכולת היניקה של רוקדי השורה הולכת ומתעצמת בניצוחו של דני הערמומי. ללא בושה אוחזים לך בכתף וממש נעלבים אם אינך קם לרקוד.

לקראת הקינוחים מתוודעים לעוד ספציאליטה של המקום: מזיגת הסודה המפורסמת. רק זקני המלצרים הבכירים כשירים לביצוע המורכב המחייב קור רוח ודיוק הקשים להסבר. מדובר בשפריץ סודה המותז מגובה רב מאותו סיפולוקס של פעם היישר לתוך כוס שוקו זעירה הממתינה בסבלנות על השולחן. להפתעת כולם, אף טיפה לא אובדת בתהליך !!

לקראת סוף הערב באו לידי ביטוי מימדי החזון של ראשונות המתיישבות. דני הרב-תזמן קורא היטב את השטח ומבחין שמפלס הכבד הקצוץ חצה את סף השליטה והוא שולף את חולצות הטי שירט הכחולות עם הלוגו המוזהב של סמיז. כבמאי מנוסה, הוא מוציא קודם את האקסטרא סמול ומתחיל להעביר לשולחנות ואורחותינו השיקסאס,שאינן מורגלות בלבישת האביזר המיותר שנקרא חזיה ושלא מוכנות למדוד על, מיד מנסות להדחס לחולצות שהוגשו להן אלא שאלו כאמור צרות מדי....והן מחליפות....ומחליפות.....וזה הזמן לצאת לשאוף אויר.

כרטיס ביקור

Sammy's Roumanian Steakhouse

157 Chrystie St.
(Between Delancey St. & Rivington st.)
Lower East Side
New York, NY 10002

(212)673-0330

www.theupperwest.com

Map: Click here

ניסיתי לתהות היכן הסתתרה הנשמה הגדולה שפרצה בסערה לתוך כל לבבות הסועדים, השחזור הזריז של האירועים מיד הפיל את החשד על הכבד הקצוץ. כנראה ששימש כפותחן קטליטי לאושר האצור בנו. וכשהלב נפתח, ההצפה היתה בלתי נמנעת.

המחיר, לא זול – במיוחד אם בחרתם ללגום מהוודקה הקפואה. אולם בהתחשב בכך שמדובר בבילוי של ערב שמח וארוחה טובה, סכום של 100 עד 130 דולר לסועד, כולל טיפ יכולים להיות קלים לעיכול.

מומלץ בחום לכל חובבי שמחת החיים....

sammy roumanian steakhouse sammy roumanian steakhouse

דרג את הרשום בבלוג זה:
מרק קרם זוקיני קר
ריזוטו קוקוס ואדמאמה

פוסטים קשורים

 

תגובות

עוד אין תגובות לפוסט זה. זה הזמן לתגובה ראשונה שלך
כבר רשום/ה באתר? לוגאין כאן
אורח
ראשון, 21 ינואר 2018

Captcha Image

אודות המחבר/ת

 טייס באל על לאחר 30 שנה כטייס קרב בחיל האויר. ארנון מעיד על עצמו: "יוצר בתשוקה לשמחת חיים. מא ...
בחזרה לראש העמוד