עפרה קיוי היא אושייה קולינרית נחשבת במחוזותינו. חיה ונושמת מטבח 24/7.  לפרנסתה ולגם לשמחתה, היא עובדת כמאמנת בכירה, מתמחה בהתעמלות ותנועה לגיל השלישי. אל תצפו ממנה לקטעי הגות גסטרונומיים, היא בעד מספר שורות מחץ, אבל מובטח לכם שתלקקו אצלה את האצבעות.

הטעמים של גאורגיה

הטעמים של גאורגיה
אפייה מסורתית בגאורגיה צילום: Elena Ryabova

השתתפתי בסדנה חלבית בניצוח השפית-קונדיטורית אירמה קזר, היחידה בארץ המעבירה סדנאות מקצועיות על המטבח הגאורגי, מה אומר?

חוויה מופלאה של טעמים ושל מסורת.

המשך קריאה
  12189 צפיות

פורל אציל

פורל אציל
האצילות מחייבת - וקלה להכנה צילום: עפרה קיוי

דג פורל שלם, עם סלט ענבים קטן ורוטב לימון נפלא בהגשה לא שגרתית.

הרבה מילים יש כאן, תאמינו לי הכל שטויות, בחצי שעה מקס, יש לכם מעדן מפתיע בטעמיו ובצורתו.

המשך קריאה
  2705 צפיות

מחווה לג'לי ילדותי

מחווה לג'לי ילדותי
פשוט, קליל, כיף של ילדות צילום: עפרה קיוי

הג'ילי הרוטט הוותיק שהיה פעם גולת הכותרת הקולינרית בשולחן הקינוחים בטעמים שונים, אני אוהבת אותו עד היום, אז הכנתי מחווה קייצית לג'ילי, פשוט וקל

המשך קריאה
  2555 צפיות

התאנה הסקסית והלבנה זעופת הפנים

התאנה הסקסית והלבנה זעופת הפנים
מתקתק, חמצמץ ובעיקר כיף של קיץ צילום: עפרה קיוי

מפגש בין תאנים עסיסיות וצלויות למיצוי המתיקות, לבין לבנה חמצמצה, קרמית ואיכותית. עקצוץ פלפל ומלח, ליטוף זרזיף שמן זית - והנה לנו פינוק קייצי נפלא.

המשך קריאה
  2459 צפיות

שוק נתניה - או לה לה...

שוק נתניה - או לה לה...
צבעוני, עשיר - שוק נתניה צילום: עפרה קיוי

"עוד שוק.." אתם אומרים, "תרדי מאיתנו...חם, לח, צפיפות."
חבר'ה, לא יעזור לכם, שוק נתניה, פנינה אמיתית שלסייר בה פעם אחת לא מספיק, ורצוי להגיע דווקא ביום שישי

המשך קריאה
תגיות:
  12408 צפיות

ריקוד קייצי - מרק עגבניות ונקטרינות קר

ריקוד קייצי - מרק עגבניות ונקטרינות קר
קר, מפתיע, קיצי צילום: עפרה קיוי

מרק קר מפתיע, שונה, אבל בראש פתוח תוכלו גם אתם להפתיע אחרים

המשך קריאה
  2878 צפיות

סיפור אהבה בין קציצית ודובדבנית ( הוכן לפי מתכון של נעמה פלד )

סיפור אהבה בין קציצית ודובדבנית  ( הוכן לפי מתכון של נעמה פלד )
דובדבניות רגועות שלוטפו בעדינות צילום: עפרה קיוי

אפשר לחשוב מה יש לקציצית לומר לכם שעוד לא שמעתם, והדובדבנית היא זו שתמיד משגעת לכם את המוח, כי היא מופיעה רק כשמתחשק לה, והיא מופיעה לה פתאום לתקופה קצרה חוששת מכל המאפים והטרטים והגלידות שבטירופכם אתם מכניסים אותה לכל אלה.

אז היה לי דיבור איתה, הרגעתי, ליטפתי פליתי לה את הגרעין שבמרכז, שיחררתי לה את הצוואר התפוס, והיא שלי לתמיד.

המשך קריאה
  2708 צפיות

ארוחה בחביתה

ארוחה בחביתה
כמה פשוט, ככה עשיר וטעים צילום: עפרה קיוי

אחת מהאפשרויות החביבות עלי לארוחת ערב או צהריים

המשך קריאה
  2806 צפיות

חביתה בטורטייה

חביתה בטורטייה
לאכול בידיים צילום: עפרה קיוי

נשנוש זריז של חביתה משודרגת ופיקנטית בתוך טורטייה, מוכנה לאכילה ביד.

המתכון הוגש במקור על ידי עופרה קיוי תחת המדור עופצ'וק

המשך קריאה
  3709 צפיות

אריסה

אריסה

חריף אש, או לא. תלוי בך צילום: עפרה קיוי

אריסה מרוקאית אסלי. תוספת נפלאה לאין סוף תבשילים, בזמן הבישול או בעת ההגשה.

המתכון הוגש במקור על ידי עופרה קיוי תחת המדור עופצ'וק


אריסה, אחד מהתבלינים/ממרחים המרוקאיים (סחקא) המחיים מאכלים רבים. אפשר להכין אותו מתוק יותר ואפשר גם חריף אש או לערבב בין שני הסוגים.

בחנות תבלינים מובחרת לקנות פלפלים מיובשים (לפחות 1 ק"ג) ולזכור כי ישנם 2 סוגים (מתוק או חריף)
או לעצלנים לקנות אריסה מוכנה.

מצרכים:

  • 1 ק"ג פלפל
  • ראש שום כתוש
  • 2.5-3 כפות שטוחות מלח
  • 350-400 סמ"ק שמן זית הכי עדין שאתם יכולים להשיג (במקור המתכון נכתב עם שמן סויה. עקרונית לא מומלץ)

ההכנה:

המשך קריאה
  4190 צפיות
בחזרה לראש העמוד