עפרה קיוי היא אושייה קולינרית נחשבת במחוזותינו. חיה ונושמת מטבח 24/7.  לפרנסתה ולגם לשמחתה, היא עובדת כמאמנת בכירה, מתמחה בהתעמלות ותנועה לגיל השלישי. אל תצפו ממנה לקטעי הגות גסטרונומיים, היא בעד מספר שורות מחץ, אבל מובטח לכם שתלקקו אצלה את האצבעות.

טמפרור? לא אצלי. גנאש שוקולד

טמפרור? לא אצלי. גנאש שוקולד
מתוק לו מתוק לו צילום: עפרה קיוי

יש דרך להכין לפי החוקים והכתובים, ויש אותי וחוקיי שלי.

תאמינו לי, זה טעים ואולי אפילו יותר טעים.

המשך קריאה
  3147 צפיות
  0 תגובות

פילה בקר, תפוחי אדמה או בטטה וערמונים - שיא הפשטות, פסגת הטעמים

פילה בקר, תפוחי אדמה או בטטה וערמונים - שיא הפשטות, פסגת הטעמים
קל להכנהת טעם עילאי צילום: עפרה קיוי

אישית אני אוהבת מנות טובות שאין בהן הרבה מצרכים, או הרבה מידי התעסקות.
המוטו הוא: חומרים משובחים, להכניס להוציא ולאכול.

אז הנה מנה שכזו, ותודו שאתם "מתים" כבר לנגוס.....

המשך קריאה
  3049 צפיות
  0 תגובות

התוספת שתופסת - עגבנייה ומוצרלה מעושנת

התוספת שתופסת - עגבנייה ומוצרלה מעושנת
צבעוני קליל ומפנק צילום: עפרה קיוי

תוספת קלילה, פשוטה להפליא עם זאת טעימה ומשביעה , וכהרגלי ניתנת לשינויים בקלי קלות.

המשך קריאה
  2620 צפיות
  0 תגובות

סגול עמוק - רביולי סלק

סגול עמוק - רביולי סלק
Deep Purple צילום: עפרה קיוי

מנת פתיחה טעימה, קלילה, גם לצמחוניים וגם ללא.

רביולי סלק חי במילוי ...... מה בא לכם? מה יש במקרר?

המשך קריאה
  2941 צפיות
  0 תגובות

סברינה מרנן

סברינה מרנן
אך, איזו נוסטלגיה צילום: עפרה קיוי

שנות ה-70, שנות ה-80 נתנו במתוקים של הבוואריה האגדית, וגם בסברינה המתוקה.
זוכרת שכבר אז הערצתי את מי שהכין אותן, את הסברינות, איך מערבוב של זה עם זה יוצא משהו כזה מתוק עם המון קצפת? פלא פלאים.

השנים חלפו והסברינה נשכחה מעט..... עד שנתקלתי במתכון של דנית סלומון לסוורינות,
כן כן, עם הרבה: וו....... "תמות נפשי עם סברינה" קראתי באושר, נכנסתי לקונדיטוריה מסוימת וקראתי בקול "איך מכינים סברינה של פעם ?" וכרגיל אמרו לי תערבבי את זה עם זה ואת זה עם זה

המשך קריאה
  2742 צפיות
  0 תגובות

למי קראתם "יא תות"?

למי קראתם "יא תות"?
תנו לי מהאדום האדום הזה צילום: עפרה קיוי

כולם אוהבים אותם, רובנו קונים אותם, שמים אותם בכל מקום אפשרי, בעוגות, במוסים, בסלטים קרים, ריבות וכו'......

אני הכנתי מחית תותים, אבל רעיון ההגשה הינו שונה, כי אתם כבר יודעים שאני לא אוהבת "שיגרה", אוהבת לפנק את עצמי

המשך קריאה
  2325 צפיות
  0 תגובות

חטיף קוקוס בפנקו

חטיף קוקוס בפנקו
איך לא חשבו על זה קודם צילום: עפרה קיוי

השתגעתי? אז מה?

אנשים "נורמליים" אוכלים בד"כ ממתק לאחר הוצאתו מהעטיפה, אני לא.
למה? ככה!

המשך קריאה
  2125 צפיות
  0 תגובות

חצילו! זה טעים...

חצילו! זה טעים...
פשוט וטעים צילום: עפרה קיוי

חציל בנוסח אסייתי

את האהבה למטבח האסייתי בישראל שטופת המטבוחה, הסביח ומרק עוף אני משייכת לשני אנשים חשובים בקולינריה המקומית.
הראשון: ישראל אהרוני והשניה: רות סירקיס.
כל מילה מיותרת על תרומתם החשובה להתפתחות החיך הישראלי, היציאה מהפלאפל אל המטבח האסייתי לאחר 40 שנה הליכה במדבר שמרני ועדתי.

אז הפעם חציל מאודה ברוטב אסייאתי:

המשך קריאה
  2818 צפיות
  0 תגובות

משחקים בקוביות

משחקים בקוביות
צבעוני, שונה - וממש טעים צילום: עפרה קיוי

נמאס לי.
בכל מקום מגישים לי את אותו הסלט ואפילו את אותו רוטב. נמאס לי.
מה קרה לדימיון? בואו נחשוב לרגע על אותו סלט, אבל, כקוביות?

רוצים לשחק?

המשך קריאה
  2377 צפיות
  0 תגובות

פילה בקר ופירה בטארטלט

פילה בקר ופירה בטארטלט
מנת גורמה זריזה צילום: עפרה קיוי

זו בעיקר הצעה להגשת המנה בצורה אחרת, שונה, אולי מפתיעה, אולי לא.

במסעדות בדרך כלל מגישים מנות מפונפנות וכולם עטורי חיוכים, אפשר לחשוב מי יודע מה קיבלו.

אז הנה, בשביל הפוזה ועיטור החיוך מבני המשפחה, חברים, שכנים... החתול וכו'

המשך קריאה
  2271 צפיות
  0 תגובות
בחזרה לראש העמוד