עפרה קיוי היא אושייה קולינרית נחשבת במחוזותינו. חיה ונושמת מטבח 24/7.

 לפרנסתה ולגם לשמחתה, היא עובדת כמאמנת בכירה, מתמחה בהתעמלות ותנועה לגיל השלישי. אל תצפו ממנה לקטעי הגות גסטרונומיים, היא בעד מספר שורות מחץ, אבל מובטח לכם שתלקקו אצלה את האצבעות.

סלט קריספי בניחוח אסייתי

סלט קריספי בניחוח אסייתי

כל כך פשוט, כל כך זמין, כל כך... שבא לבכות לראות אנשים מזמינים במסעדות את הסלט הכי פשוט ומשלמים... ואני קצת כועסת, מה העצלות לאכול גם בבית לא פחות טוב, עם מוצרים זמינים ולא יקרים?

אז אחרי שכעסתי קצת, תראו כמה זה פשוט

המשך קריאה

מידע נוסף

  • קל
  • 20 דקות
  • 20 דקות
  • כן
  • כן
  • מנדולינה או סכין ג'וליאנים מומלצים אך אפשר גם עם סכין חד
2906 צפיות
0 תגובות

קציצות טונה

קציצות טונה

זה זול, זה טעים, זה זמין, זה קל, רק מה?
צריך הרבה לחם טרי כדי לנגב את הרוטב המהמם

המשך קריאה

מידע נוסף

  • קל
  • שעתיים
  • שעה
  • כן
  • כן
3115 צפיות
0 תגובות

טיפטופי טחינה

טיפטופי טחינה
חומר גלם מופלא - אין סוף שילובים

מי לא שמע, מי לא ראה, מי לא טעם, מי לא הכין?

ולמרות הכל ישנם המפחדים לקחת את הנוזל המופלא והטעים הזה צעד אחד קדימה ולהתפרע עליו, לשנות את מרקמו, אבל כשהם הולכים לאיזו מסעדונות ומגישים להם רוטב טחינה שונה, הם מלאי התפעלות ושבחים, ואפשר לחשוב שמשיח הגיע.
אז תנסו, תהנו, השתמשו בתבונה.
נסו להתאים את הרוטב לכל מתכון שאתם מכירים, ומצידי
שימו רוטב טחינה גם על תפוז למשל, למה לא? מה יקרה?

המשך קריאה

מידע נוסף

  • קל
  • 10 דקות
  • 10 דקות
  • כן
  • לא
2031 צפיות
0 תגובות

רביולי גזר

רביולי גזר
צבעוני, קליל, מגרה צילום: עפרה קיוי

הרביולי יכול להיות קינוח, מנה ראשונה, כתוספת בתוך צלחת מרק (למשל), ובכלל למה גזר ?
אפשר גם מכרישה (החלק הלבן).

המשך קריאה

מידע נוסף

  • קל
  • 20 דקות
  • 20 דקות
  • כן
  • כן
1862 צפיות
0 תגובות

מסעדת סהרה

מסעדת סהרה
מסע אל מסורת של טעמים צילום: עפרה קיוי

כמו מגדלור המורה את הדרך, מבצבץ המבנה המפואר של מסעדת סהרה וקורא אל השולחן.....
המבנה ששוחזר ביד אוהבת אבן על אבן כפי שהיה לפני כ-150 שנה ע"י מר זועבי, הבעלים, נותן מייד עם הכניסה תחושת פאר צנועה, מרחב, חום, בית.

המשך קריאה
1670 צפיות
0 תגובות

חזה עוף ממולא על העצם, ברוטב שוקולד ומולה

חזה עוף ממולא על העצם, ברוטב שוקולד ומולה
קרמבו לחגים צילום: עפרה קיוי

מה לחגים ולקרמבו?

חגים עליכם, שוב ההתלבטות ההיסטרית מה לבשל? לאיזה בלוג להכנס? אמא, הצילו........
ומרוב היסטריה, מבשלים את אותו הדבר.

אז מה לחגים ולקרמבו ? הו, טוב ששאלתם
את אותו דבר אבל אחרת

המשך קריאה

מידע נוסף

  • קל
  • חצי שעה
  • שעה
  • לא
  • לא
2168 צפיות
0 תגובות

קציצות אינדונזיות ברוטב קוקוס וסמבל

קציצות אינדונזיות ברוטב קוקוס וסמבל
קציצות ברוטב קוקוס עמוק ועשיר טעמים צילום: עפרה קיוי

סמבל הוא אחד מהמטבלים האדומים,הסקסיים,שמפוצץ את המוח בחריפות נעימה, ובסיס למטבח האינדונזי מחליף בקלות רבה את המטבוחה והאריסה הטבועים בד.נ.א הישראלי.

השפית אתי אלימלך המתמחה במטבח האינדונזי משתפת ב-2 מתכונים, שלא יכולתי להפסיק לגנוב וליישר פינות כל זמן הסדנה איתה.

מה שחשוב לומר הוא, שאין קיצורי דרך להשגת הטעמים האותנטיים, אלא להשתמש בחומרי הגלם הרשומים במתכונים

המשך קריאה

מידע נוסף

  • קל
  • שעה
  • שעה
  • כן
3736 צפיות
0 תגובות

דג מאורס

דג מאורס
בטבעת זו צילום: עפרה קיוי

להציע " נישואין " לדג? למה לא?
הכינו טבעות פילו, הכינו את הדג, כירכו את הטבעות סביב גופו המטוגן והרי לכם דג מאורס לחיככם.

מתרגשים?
חצי שעה ויש לכם את אותו דג שגרתי עם תוספת טבעתית שחומה, הזועקת "ואווו".

המשך קריאה

מידע נוסף

  • קל
  • חצי שעה
  • חצי שעה
  • כן
  • לא
1885 צפיות
0 תגובות

נתחוני עוף ברוטב קוקוס וכוסברה

נתחוני עוף ברוטב קוקוס וכוסברה
עוף בקרם קוקוס וכוסברה. תאילנדי עדין צילום: עפרה קיוי

החום מעייף מאוד ואין כל חישקוק לזוז, ובכל זאת ברבע שעה יש לכם ארוחה טעימה, זולה, משביעה, ניתנת לשינוי ממה שיש בבית

המשך קריאה

מידע נוסף

  • קל
  • חצי שעה
  • חצי שעה
  • כן
  • לא
1805 צפיות
0 תגובות

גלגלת עופית

גלגלת עופית
שכבות של נוסטלגיה צילום: עפרה קיוי

מיליון ושתיים וריאציות על המתכון הזה, ונוסטלגיה באוכל זה לא דבר רע

המשך קריאה

מידע נוסף

  • בינוני
  • 50 דקות
  • 50 דקות
  • כן
  • לא
1906 צפיות
0 תגובות
בחזרה לראש העמוד