עפרה קיוי היא אושייה קולינרית נחשבת במחוזותינו. חיה ונושמת מטבח 24/7.

 לפרנסתה ולגם לשמחתה, היא עובדת כמאמנת בכירה, מתמחה בהתעמלות ותנועה לגיל השלישי. אל תצפו ממנה לקטעי הגות גסטרונומיים, היא בעד מספר שורות מחץ, אבל מובטח לכם שתלקקו אצלה את האצבעות.

הטעמים של גאורגיה

הטעמים של גאורגיה
אפייה מסורתית בגאורגיה צילום: Elena Ryabova

השתתפתי בסדנה חלבית בניצוח השפית-קונדיטורית אירמה קזר, היחידה בארץ המעבירה סדנאות מקצועיות על המטבח הגאורגי, מה אומר?

חוויה מופלאה של טעמים ושל מסורת.

המשך קריאה
10768 צפיות
0 תגובות

פורל אציל

פורל אציל
האצילות מחייבת - וקלה להכנה צילום: עפרה קיוי

דג פורל שלם, עם סלט ענבים קטן ורוטב לימון נפלא בהגשה לא שגרתית.

הרבה מילים יש כאן, תאמינו לי הכל שטויות, בחצי שעה מקס, יש לכם מעדן מפתיע בטעמיו ובצורתו.

המשך קריאה

מידע נוסף

  • קל
  • חצי שעה
  • חצי שעה
  • כן
  • לא
1785 צפיות
0 תגובות

מחווה לג'לי ילדותי

מחווה לג'לי ילדותי
פשוט, קליל, כיף של ילדות צילום: עפרה קיוי

הג'ילי הרוטט הוותיק שהיה פעם גולת הכותרת הקולינרית בשולחן הקינוחים בטעמים שונים, אני אוהבת אותו עד היום, אז הכנתי מחווה קייצית לג'ילי, פשוט וקל

המשך קריאה

מידע נוסף

  • קל
  • 10 דקות
  • 10 דקות
  • כן
  • לא
1560 צפיות
0 תגובות

התאנה הסקסית והלבנה זעופת הפנים

התאנה הסקסית והלבנה זעופת הפנים
מתקתק, חמצמץ ובעיקר כיף של קיץ צילום: עפרה קיוי

מפגש בין תאנים עסיסיות וצלויות למיצוי המתיקות, לבין לבנה חמצמצה, קרמית ואיכותית. עקצוץ פלפל ומלח, ליטוף זרזיף שמן זית - והנה לנו פינוק קייצי נפלא.

המשך קריאה

מידע נוסף

  • קל
  • 5 דקות
  • 5 דקות
  • כן
  • כן
1474 צפיות
0 תגובות

שוק נתניה - או לה לה...

שוק נתניה - או לה לה...
צבעוני, עשיר - שוק נתניה צילום: עפרה קיוי

"עוד שוק.." אתם אומרים, "תרדי מאיתנו...חם, לח, צפיפות."
חבר'ה, לא יעזור לכם, שוק נתניה, פנינה אמיתית שלסייר בה פעם אחת לא מספיק, ורצוי להגיע דווקא ביום שישי

המשך קריאה
תגיות:
11222 צפיות
0 תגובות

ריקוד קייצי - מרק עגבניות ונקטרינות קר

ריקוד קייצי - מרק עגבניות ונקטרינות קר
קר, מפתיע, קיצי צילום: עפרה קיוי

מרק קר מפתיע, שונה, אבל בראש פתוח תוכלו גם אתם להפתיע אחרים

המשך קריאה

מידע נוסף

  • קל
  • 10 דקות
  • 10 דקות
  • כן
  • כן
1826 צפיות
0 תגובות

סיפור אהבה בין קציצית ודובדבנית ( הוכן לפי מתכון של נעמה פלד )

סיפור אהבה בין קציצית ודובדבנית  ( הוכן לפי מתכון של נעמה פלד )
דובדבניות רגועות שלוטפו בעדינות צילום: עפרה קיוי

אפשר לחשוב מה יש לקציצית לומר לכם שעוד לא שמעתם, והדובדבנית היא זו שתמיד משגעת לכם את המוח, כי היא מופיעה רק כשמתחשק לה, והיא מופיעה לה פתאום לתקופה קצרה חוששת מכל המאפים והטרטים והגלידות שבטירופכם אתם מכניסים אותה לכל אלה.

אז היה לי דיבור איתה, הרגעתי, ליטפתי פליתי לה את הגרעין שבמרכז, שיחררתי לה את הצוואר התפוס, והיא שלי לתמיד.

המשך קריאה

מידע נוסף

  • קל
  • חצי שעה
  • חצי שעה
  • כן
  • לא
1717 צפיות
0 תגובות

ארוחה בחביתה

ארוחה בחביתה
כמה פשוט, ככה עשיר וטעים צילום: עפרה קיוי

אחת מהאפשרויות החביבות עלי לארוחת ערב או צהריים

המשך קריאה

מידע נוסף

  • קל
  • חצי שעה
  • חצי שעה
  • כן
  • לא
1784 צפיות
0 תגובות

חביתה בטורטייה

חביתה בטורטייה
לאכול בידיים צילום: עפרה קיוי

נשנוש זריז של חביתה משודרגת ופיקנטית בתוך טורטייה, מוכנה לאכילה ביד.

המתכון הוגש במקור על ידי עופרה קיוי תחת המדור עופצ'וק

המשך קריאה

מידע נוסף

  • קל
  • 10 דקות
  • 10 דקות
  • כן
  • לא
2667 צפיות
0 תגובות

אריסה

אריסה

חריף אש, או לא. תלוי בך צילום: עפרה קיוי

אריסה מרוקאית אסלי. תוספת נפלאה לאין סוף תבשילים, בזמן הבישול או בעת ההגשה.

המתכון הוגש במקור על ידי עופרה קיוי תחת המדור עופצ'וק

אריסה, אחד מהתבלינים/ממרחים המרוקאיים (סחקא) המחיים מאכלים רבים. אפשר להכין אותו מתוק יותר ואפשר גם חריף אש או לערבב בין שני הסוגים.

בחנות תבלינים מובחרת לקנות פלפלים מיובשים (לפחות 1 ק"ג) ולזכור כי ישנם 2 סוגים (מתוק או חריף)או לעצלנים לקנות אריסה מוכנה.מצרכים:

1 ק"ג פלפלראש שום כתוש2.5-3 כפות שטוחות מלח350-400 סמ"ק שמן זית הכי עדין שאתם יכולים להשיג (במקור המתכון נכתב עם שמן סויה. עקרונית לא מומלץ)

ההכנה:

המשך קריאה

מידע נוסף

  • קל
  • 20 דקות
  • 12 שעות כולל השרייה
  • כן
  • כן
2454 צפיות
0 תגובות
בחזרה לראש העמוד