במקום רוטב הברביקיו המסורתי, הנה זיגוג תפוחים ותפוזים נפלא שיהפוך חזה עוף פשוט למעדן.
הרוטב מעולה גם לזיגוג צלעות, בעיקר ספייריבס.

 בישול בתרמומיקס מפשט ומזרז מאד את ההכנה וניתן להכין את כל המנה ברצף אחד באותה קערת עיבוד.

אם אין תרמומיקס, ניתן להשתמש במעבד מזון או בבלנדר, אולם אז לרוב כדאי לסנן את הרוטב לאחר העיבוד.

קישורים למתכונים בשימוש הזיגוג:

חומרים:

אופן ההכנה (עם בלנדר או מעבד מזון)

  1. קוצצים דק את הבצל ומאדים בסיר בינוני 5 דקות עד לשקיפות
  2. קוצצים לקוביות קטנות את התפוח ואת הג'ינג'ר ומוסיפים לבצל המאודה ומאדים 5 דקות נוספות
  3. מוסיפים את כל שאר החומרים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את החום, מכסים ומבשלים 15 דקות עד להתרככות מלאה של התפוחים
  4. מערבבים כל כמה דקות. אם התערובת מתייבשת, מוסיפים עוד מעט מים
  5. שולפים וזורקים את עלה הדפנה ואת מקל הקינמון (אם משתמשים בו)
  6. מעבדים היטב את התערובת המבושלת בבלדר איכותי או במעבד מזון (הוראות להכנה בתרמומיקס בהמשך המתכון) ומסננים את התערובת המשחתית דרך מסננת. תדרש עזרה של מעיכה עם כף.

שומרים בצנצנת עד השימוש, עד שלושה ימים במקרר

לשימוש, מורחים את התערובת על בשר מבושל (עוף או ספייריבס) ומעבירים לגריל. הופכים מספר פעמים ומברישים בעוד זיגוג במהלך הצריבה החיצונית.

אופן ההכנה (עם תרמומיקס)

  1. מכניסים בצל חתוך לשניים ואת שמן הקוקוס לקערת התרמומיקס ומעבדים 6 שניות / מהירות 4.5
  2. מחזירים את תוכן הקערה למרכז ומבשלים 2.5 דקות / וורומה / מהירות 1
  3. מוסיפים את התפוח, הג'ינג'ר והשום וקוצצים 6 שניות / מהירות 4.5 
  4. מאדים את רסק התפוחים 3 דקות / וורומה / מהירות 1
  5. מוסיפים את כל שאר החומרים ומבשלים 17 דקות / 100 מעלות / מהירות 1
  6. מוציאים את עלה הדפנה (לא נורא אם לא מוצאים אותו או את חלקו) ומקל הקינמון ומרסקים את התערובת 40 שניות / מהירות 10. באמצע העיבוד עוצרים ומחזירים את התערובת למרכז הקערה

התרמומיקס מעבד באופן מושלם את הרוטב ואין צורך בסינון. אם הרוטב סמיך מידי, מוסיפים מעט מים. מאחסנים בצנצנת נקייה עד שלושה ימים במקרר. שימוש כמו בהוראות המתכון שלמעלה.