נתח העצם והבשר העדין הזה יחסית נדיר ויקר בארץ עקב תנאי השוק ומדיניות משק הבשר.
קל "לקלקל" את הנתח הזה בבישול סטנדרטי ולאבד את האיזון הנפלא בין הבשר, מח העצם וכמובן הטעם שהעצם עצמה מעניקה בזמן הבישול.

בשיטת הבישול בוואקום הסיפור נעשה מאד פשוט והתוצאות מובטחות!

 

 

הבישול נעשה עם כל חומרי הרוטב, מה שמקשה על אטימת שקית הבישול בעזרת המשאבה הביתית הסטנדרטית.
במקרה זה שקית
ZipLock היא הפיתרון הנח והפשוט.

חומרים לארבע מנות:

אופן ההכנה

  1. מחממים את אמבט המים לטמפרטורה של 610 צלזיוס
  2. מכניסים את כל החומרים לשקית ZipLock, משקיעים בכלי עם מים עד לשפת השקית כך שכל האוויר יצא ומהדקים את פתח השקית.
  3. משקיעים את השקית באמבט המים ומצמידים את הקצה שלה עם מהדק לשפת המיכל.
  4. מבשלים במשך 48 שעות.
  5. מחממים גריל בתנור אפייה לטמפרטורה מקסימלית.
  6. מוציאים את נתחי העצם והבשר בזהירות מהשקית, מנגבים עם מגבת נייר ומעבירים לתבנית עטופה נייר אלומיניום, רצוי על רשת.
  7. צורבים את הנתחים מתחת לגריל במרחק שליש גובה התנור, משני הצדדים, להשחמה. זה לוקח בערך 8 דקות סך הכל.
  8. באותו זמן מעבירים את כל שאר תוכן השקית לסיר ומרתיחים לצימצום והסמכה. טועמים ומשפרים תיבול.
  9. מגישים עם פירה תפוחי אדמה או בטטה או עם אורז לבן או פולנטה מתירס טרי.

בישול בשקית זיפלוקצמצום נוזלי הבישול לרוטבנתחי אוסובוקו מבושלים מונחים על רשת צלייהבשר האוסובוקו נופל מהעצם