דג מאורס

דג מאורס
בטבעת זו צילום: עפרה קיוי

להציע " נישואין " לדג? למה לא?
הכינו טבעות פילו, הכינו את הדג, כירכו את הטבעות סביב גופו המטוגן והרי לכם דג מאורס לחיככם.

מתרגשים?
חצי שעה ויש לכם את אותו דג שגרתי עם תוספת טבעתית שחומה, הזועקת "ואווו".

מצרכים למנה אחת:

  • דג פורל (בס, דניס או מה שבא) שלם, מנוקה מעצמות
  • פירה תפ"א
  • מחית כמהין
  • גבינת פארמג'נו מגורדת
  • מלח, פלפל
  • 4 כפות גדושות מחית אפונה (או כל דבר אחר שתרצו)
  • 3-4 רצועות פילו בעובי רינג שיש על המדף (רבע דף פילו)
  • מעט שמן קנולה / חמאה מומסת וקרה

אופן ההכנה:

  1. פירה תפ"א – לא צריך הרי לומר איך מכינים, אבל, לערבב לפירה מעט ממחית הכמהין וגבינת הפארמג'נו המגורדת, לערבב ולהכין כדורי פירה בגודל פינג פונג, ולהניח על נייר אפייה באותה תבנית בה תשימו את הדג (או תבנית נוספת)
  2. מחית אפונה –יותר משאוכלים אותה היא מיועדת להחזיק את טבעות הפילו ישרות, ולתת צבע
  3. מה שאני הכנתי – אפונה מקופסא, מסוננת, למעבד מזון + מעט שמנת מתוקה + מלח ופלפל, לרסק למחית ולשים בצד
  4. טבעות אירוסין – לשמן את הרינג (2 רינגים) וללפף סביב את הרצועה הראשונה, להבריש את הרצועה במעט שמן/חמאה וללפף את הרצועה השניה וכו'
  5. לשמן גם את הרצועה האחרונה לטבול אותה בשומשום + מלח גס, להכניס לתנור למספר דקות עד קבלת צבע שחום יפה, להוציא ולקרר היטב (לא לנסות להוציא את הפילו אחרת ישבר) להוציא בזהירות רק לאחר הקירור

הכנת הדג (אפשר "לסגור" אותו במחבת, על פי הוראות מדוייקות במתכון שבקישור הזה, או ישר לתנור)

  1. לייבש את עורו על נייר סופג
  2. לבזוק בחוץ ופנים מלח ופלפל, מעט שמן / חמאה
  3. להכניס לתנור, יחד עם כדורי הפירה לאחר שהזלפתם טיפונת שמן / חמאה על ראשיהם (או ב-2 תבניות). אם הדג טוגן קודם, יספיקו לדג 5 דקות בתנור (ואז כדאי לחמם את הפירה בנפרד, כמה דקות יותר). אם מסתפקים באפייה בלבד, 10 דקות יעשו טוב.

צילחות:

  1. בסיס הצלחת – 4 כפות גדושות ממחית האפונה, ולהעמיד את הטבעת הראשונה אליה יכנס הדג עם זנבו
  2. להרים מעט את הדג בחלקו הקידמי ולהכניס את הטבעת השניה ולהניח
  3. להוסיף את כדורי הפירה החמות ומעט שחומות
  4. להניח פלחי לימון בצד

מסיבת האירוסין מתחילה. בתיאבון

0
×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

דג ברמונדי מזוגג בלי'צי, עם סלסת ליצ'י ליים ונענע
פורל אציל

פוסטים קשורים

 

תגובות

עוד אין תגובות לפוסט זה. זה הזמן לתגובה ראשונה שלך
כבר רשום/ה באתר? לוגאין כאן
אורח
ראשון, 14 אוגוסט 2022

Captcha Image

אודות המחבר/ת

טייס ברוב שנות חייו ובשלן אפילו הרבה יותר מזה. שותף ב - TOP TWO, מומחה לבניית קונספט מולטימידה. אב ...
בחזרה לראש העמוד