שניים מהמרקים התאילנדים המפורסמים ביותר הם הטום יאם קונג (מרק פירות ים חמוץ חריף) והטום קא גאי - מרק המכיל הרבה חלב קוקוס, עוף ועיקר טעמו בא משורש גלנגל וגבעולי למון גראס.
מרק מופלא וממכר שקל מאד להכין.
כמו בכל מאכל תאילנדי, מתחילים קודם כל מהתיבול שקובע מה תהיה המנה. החלבונים והירקות ניתנים למשחק על פי הטעם.
חשוב להשיג שורש גלנגל (דומה לג'ינג'ר בצורתו). בחנויות רשת "מזרח מערב" ניתן להשיג את השורש מיובש חתוך לפרוסות. זה מספיק טוב.
לליים יש תפקיד חשוב ואם אפשר להשיג אז זה עדיף. בלית ברירה, אפשר להשתמש בלימון רגיל.
בתאילנד, המרק מוגש עם כל מרכיבי התיבול ובזמן האכילה צריך לעבוד ולהוציא אותם. אני מעדיף לסנן ולאפשר אכילה נוחה יותר.
ניתן להחליף את העוף בשרימפס. אז שם המרק יהיה "טום קא קונג". משך בישול השרימפס לא יותר מארבע דקות, בהתאם לגודלם כמובן ולטמפרטורה ההתחלתית שלהם (ישר מהמקרר או בטמפרטורת החדר).
חומרים לארבע מנות:
אופן ההכנה
When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.
תגובות