חורפי וטעים צילום: עמנואל רוזנצוייג

מרק עשיר בזכות אגוזי הקשיו ובעל טעם עמוק של הברוקולי אשר מגיע בשתי צורות - מבושל טחון ועם פרחים בבישול מינימלי, שלמים.

כיף כל השנה ובמיוחד בחורף.

את הברוקולי מפרקים. הפרחים העדינים זוכים לבישול קצר, קירור מיידי במי קרח ואז לקראת סוף הבישול מצטרפים חזרה למרק.
גזעי הפרחים נקצצים ומבושלים בתוך המרק שבסופו של דבר נטחן.

חשוב לסנן היטב את המרק כדי לקבל מרקם עדין, אחרת הקשיו עלולים לצאת גרגיריים ולא נעימים (אלא אם יש בלנדר ממש אימתני).

אנו מתבלים רק עם מלח ופלפל ונותנים מקום של כבוד לטעם הברוקולי

חומרים לשש מנות:

אופן ההכנה

  1. מטגנים בסיר את הבצל עד שנעשה שקוף
  2. מוסיפים את גזעי הברוקולי הקצוצים ואגוזי הקשיו ומטגנים במשך 10 דקות על להבה נמוכה
  3. מוסיפים את ציר העוף, המלח והפלפל השחור, מרתיחים ומבשלים במשך חצי שעה (בעיקר לטובת ריכוך אגוזי הקשיו)
  4. מוסיפים את פרחי הברוקולי ששמרנו בצד ומבשלים במשך 5 דקות
  5. מסננים רק את פרחי הברוקולי ומעבירים מיד לקערת מים עם קוביות קרח. לא נורא אם נשארים בסיר כמה פרחים.
  6. טוחנים את המרק במעבד מזון או בבלנד חזק במשך כמה דקות
  7. מעבירים את המרק דרך מסננת דקה תוך כדי לחיצה חזקה על תערובת המרק
  8. טועמים את המרק המסונן ומשפרים תיבול.
  9. כמה דקות לפני ההגשה, מוסיפים חזרה את פרחי הברוקולי
  10. מגישים מרק עם כמה פרחי ברוקולי יפים ומעל הכל מטפטפים מעט שמן זית

טיגון גזעי ברוקולי עם בצל וקשיופרחי ברוקולי מחכים בצדפרחי ברוקולי מצוננים במי קרח