קיורטוש

קיורטוש
תולשים וזה נמס בפה צילום: עפרה קיוי

אין בכלל ספק שזה טעים מאוד!
אוכלים כמו פופקורן, ככה תולשים עיגול עיגול וזה נמס בפה כמו שערות סבתא.

כרגיל הרבה מילים, מעט עבודה, טעמים לפי בחירתכם: מתוק, מלוח, ממולא, ריק

הכנות מוקדמות: גליל עגול ומוארך של קרטון קשיח ריק, של גלילי נייר או צי'פס.

לעטוף אותו בנייר כסף, ולהדק היטב.

ספריי של שמן לבישול או חמאה... או מברשת עם מעט שמן בישול

המצרכים: (6 קיורטוש גדולים- מתוק)

  • 2 חלמונים
  • 1 ביצה שלמה
  • רבע כוס סוכר
  • מעט מלח
  • 5 כוסות קמח (כוסות רגילות)
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1.5 כוסות רגילות של חלב פושר
  • 120 גרם חמאה רכה מאוד

אופן ההכנה:

  1. לקערת המיקסר להכניס את כל החומרים – חוץ מהחמאה
  2. לערבל כ-7-8 דקות, מהירות איטית-בינונית
  3. להוסיף את החמאה ולערבל במשך 2 דקות נוספות כדי שהחמאה תספג היטב בתערובת
  4. הבצק יוצא מאוד רך (לא לפחד הכל בסדר)
  5. לכסות במגבת ולהתפיח שעה וחצי לפחות
  6. על משטח מקומח לחלק את הבצק ל–6 כדורים (או יותר, תלוי בגודל הקיורטוש)
  7. כל כדור לרדד למלבן דק (עוד יתפח מעט באפיה)
  8. לחתוך לאורך כל מלבן 6 פסי אורך בגודל אחיד או יותר (דק או עבה לפי רצונכם)
  9. לשמן את גליל הקרטון שהכנתם לכרוך סביבו כל פס, אחד צמוד לשני כמו רעפים
  10. אם תרצו קיורטוש ארוך – אז כירכו לכל האורך, אם תרצו קצר........
  11. לשים על נייר אפיה בתבנית ולהכניס לתנור 190 מעלות עד הזהבה

הצעות:

  • שוקולד השחר/נוטלה – על כל מלבן למרוח שכבה של שוקולד ואז לחתוך לפסים ולכרוך
  • רוצים אחרת? מירחו חלמון ביצה מעל לבצק כשהוא כרוך על הקרטון ופזרו סוכר חום (שידבק)
  • שילוב של סוכר עם אגוזים-קצוצים, רק סוכר, קינמון, פיסטוקים-קצוצים, סוכריות יום הולדת, מה שתרצו.
  • מילוי החלל: גלידה, מוס , פירות....

זהו! תהנו

0
×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

עוגת שטרוייזל תפוחים וחמוציות
עוגת פבלובה

פוסטים קשורים

 

תגובות

עוד אין תגובות לפוסט זה. זה הזמן לתגובה ראשונה שלך
כבר רשום/ה באתר? לוגאין כאן
אורח
ראשון, 14 אוגוסט 2022

Captcha Image

אודות המחבר/ת

טייס ברוב שנות חייו ובשלן אפילו הרבה יותר מזה. שותף ב - TOP TWO, מומחה לבניית קונספט מולטימידה. אב ...
בחזרה לראש העמוד