חצילו! זה טעים...

חצילו! זה טעים...
פשוט וטעים צילום: עפרה קיוי

חציל בנוסח אסייתי

את האהבה למטבח האסייתי בישראל שטופת המטבוחה, הסביח ומרק עוף אני משייכת לשני אנשים חשובים בקולינריה המקומית.
הראשון: ישראל אהרוני והשניה: רות סירקיס.
כל מילה מיותרת על תרומתם החשובה להתפתחות החיך הישראלי, היציאה מהפלאפל אל המטבח האסייתי לאחר 40 שנה הליכה במדבר שמרני ועדתי.

אז הפעם חציל מאודה ברוטב אסייאתי:

מצרכים למנה אחת:

  • חציל צעיר (בחרו חציל בעל משקל קל, עור מתוח וצבע מבריק, ללא פגמים ופצעי בגרות)
  • סויה כהה מתוקה (1/3 כוס)
  • ס"מ ג'ינגר כתוש
  • 1/3 כוס מירין
  • 1/3 כוס חומץ אורז
  • חופן סוכר חום
  • מעט מלח
  • הירוק של בצל ירוק
  • מעט שמן שומשום

אופן ההכנה:

  1. מקלפים את החציל ופורסים לאצבעות
  2. מרינדה: את כל המרכיבים מרתיחים בקלחת ושמים בצד, חוץ משמן השומשום (וחוץ מהחציל)
  3. את אצבעות החצילים מאדים בסיר מים רותחים ומעל מתקן במבוק / שושנת אידוי / כוס הפוכה ועליה צלחת עם החציל – לסגור עם מכסה עד שהחציל רך
  4. מעבירים את אצבעות החציל למרינדה ומשהים לכמה שעות
  5. לאחר מספר שעות בודקים תיבול. מוציאים מהמרינדה, מנערים מעודפי רוטב
  6. ומסדרים על צלחת הגשה, ומפזרים מעל מעט טיפות משמן השומשום, ורצועות מהירוק של הבצל הירוק
0
×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

סגול עמוק - רביולי סלק
רביולי גזר

פוסטים קשורים

 

תגובות

עוד אין תגובות לפוסט זה. זה הזמן לתגובה ראשונה שלך
כבר רשום/ה באתר? לוגאין כאן
אורח
ראשון, 07 אוגוסט 2022

Captcha Image

אודות המחבר/ת

טייס ברוב שנות חייו ובשלן אפילו הרבה יותר מזה. שותף ב - TOP TWO, מומחה לבניית קונספט מולטימידה. אב ...
בחזרה לראש העמוד