מבין כל העדשים, את השחורות אני הכי אוהב.

קריספיות, טעם אדמה עדין מאד יחסית לשאר זני העדשים ולכן משתלב נפלא עם תיבולים שונים ותוספות בעלות מרקם משלים או מנוגד שיחד יוצרים אין סוף שילובים נפלאים.

כאן אני משלב את העדשים עם אספרגוס ומתבל בסגנון תאילנדי.

כיף של מנת תוספת ואם מוסיפים חתיכות עוף צלוי או שרימפס כפי שמוסבר בסוף המתכון, מקבלים ארוחת ערב קלה ונהדרת.

חומרים לארבע מנות תוספת או שלוש עיקריות:

אופן ההכנה:

  1. מטגנים את הבצל בארבע כפות שמן צמחי (לא שמן זית) במשך 3 דקות מבלי להשחים
  2. מוסיפים את קוביות הגזר ומקפיצים במשך דקה
  3. מוסיפים את השום, הפלפל החריף, הג'ינג'ר והלמון גראס ומטגנים במשך חצי דקה
  4. מוסיפים את העדשים המסוננות ומערבבים במשך דקה
  5. מוסיפים את ממרח התמרינדי ואת המים הרותחים ומערבבים
  6. מכסים ומבשלים על אש בינונית במשך 30 דקות. מערבבים מידי פעם.
  7. חותכים את החלק התחתון העצי של האספרגוס (אני גם קולף את החצי התחתון, אבל אם האספרגוס צעיר ויפה אין בכך הכרח). חותכים את צד הפרח באופן שווה ואת שאר הגבעול לחתיכות באורך 2 ס"מ
  8. כאשר העדשים מתקרבות למרקם הדרוש (עם נגיסות קלה או רכים, בהתאם לטעמכם), מוסיפים את רוטב הדגים או הסוייה ואת גבעולי האספרגוס ומבשלים במשך 5 דקות
  9. טועמים ומשפרים תיבול (אם חסר מלח, כדאי להשלים עם רוטב סויה או רוטב דגים) ומוסיפים את פרחי האספרגוס.
  10. מבשלים במשך 5 דקות נוספות ומסירים מהאש.
  11. מוסיפים את קליפת הלימון והמיץ ומערבבים
  12. מערבבים עם כוסברה או פטרוזיליה קצוצה ועם הבזיליקום הקצוץ.
  13. מגישים ומסדרים יפה כמה פרחי אפסרגוס לכל סועד

לתוספת שרימפס או חזה עוף (אופצייה)

  1. מטגנים במחבת בשמן צמחי 3 שיני שום קצוצות וכף אחת ג'ינג'ר קצוץ דק במשך דקה
  2. מוסיפים 30 שרימפסים קלופים ומקפיצים במשך 2 דקות
  3. מוסיפים 2 כפות רוטב צ'ילי חריף-מתוק ומקפיצים במשך 2 דקות נוספות
  4. באותה שיטה אפשר גם לטגן פרוסות דקות מחזה עוף
  5. מסירים מהאש ומגישים על ערימת עדשים נאה

טיגון הירקותשטיפת העדשים השחורותהוספת עדשים שחורות שטופות לירקותחיתוך האספרגוסהוספת האספרגוס לתבשילהקפצת שרימפסהוספת שרימפס על מנת עדשים