אלוטה תירס

corn-aluta-main

מי שלא אוהב/ת תירס שתקום/יקום !

ידעתי שאתם אוהבים אז הנה סלט/קלח תירס בנוסח מקסיקני

 

ניתן להכין ולהגיש את המנה כקלחים שלמים (או חצויים לרוחב לשניים) או לגרד את גרעיני התירס עם סכין, לערבב עם המיונז ולהמשיך עם שאר שלבי המתכון.

ברור שאם מעדיפים את המנה כגרגירי תירס נפרדים, אם רוצים להשתמש בגריל אז יש צורך בקערת מתכת מחוררת המיועדת לירקות בגריל או שמשתמשים בפלאנצ'ה או מחבת ברזל כבדה

חומרים

  • 2-4 קלחי תירס שלמים או חצויים (או רק הגרגירים אותם מפרידים מהקלח עם סכין)
  • מיונז איכותי (הלמנס) או הכי טוב - להכין לבד
  • מלח, פלפל
  • שביבי צ'יילי
  • פרמזן מגורד
  • גבינה לבנה קשה מלוחה עדינה מגורדת (צפתית למשל)
  • ליים / לימון

אופן ההכנה

  1. חליטה קצרה לריכוך גרעיני התירס, לייבש היטב ולשים על מנגל / פלנצ'ה ולחרוך מעט.
  2. למרוח מיונז (לא להגזים) על הקלחים
  3. לתבל במלח ופלפל
  4. לפזר בנדיבות צפתית או גבינה אחרת על כל קלח ומעל לפזר את הפרמזן המגורד ומעל את שביבי הצי'לי
  5. לטפטף מעט מיץ מהליים או הלימון

בתיאבון

0
×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

תוספת בטטה-דלורית-כרוב ניצנים צלויים
גלילי צ'יפס בחלמון מושלם

פוסטים קשורים

 

תגובות

עוד אין תגובות לפוסט זה. זה הזמן לתגובה ראשונה שלך
כבר רשום/ה באתר? לוגאין כאן
אורח
ראשון, 07 אוגוסט 2022

Captcha Image

אודות המחבר/ת

טייס ברוב שנות חייו ובשלן אפילו הרבה יותר מזה. שותף ב - TOP TWO, מומחה לבניית קונספט מולטימידה. אב ...
בחזרה לראש העמוד