אני רואה עצמי מוותר על מאכלים רבים בלית-ברירה, אבל לא יכול לדמיין עולם בלי ירקות.
טריים, מבושלים, צבעוניים, בעלי מרקמים אין סופיים.
טכניקות בישול מגוונות ומקום ליצירתייות אין קץ.

אני משתדל לבחור ירקות אורגניים, מתאימים לעונה ואם אפשר - אפילו מגדל חלק באדניות על המרפסת (ובקטע הזה קצת מקנא בעלי החצר הפרטית). יש קסם רב והגיון בבחירת חומרי גלם...

אני רואה עצמי מוותר על מאכלים רבים בלית-ברירה, אבל לא יכול לדמיין עולם בלי ירקות.
טריים, מבושלים, צבעוניים, בעלי מרקמים אין סופיים.
טכניקות בישול מגוונות ומקום ליצירתייות אין קץ.

אני משתדל לבחור ירקות אורגניים, מתאימים לעונה ואם אפשר - אפילו מגדל חלק באדניות על המרפסת (ובקטע הזה קצת מקנא בעלי החצר הפרטית). יש קסם רב והגיון בבחירת חומרי גלם עונתיים ועליהם לבסס מנות. ירקות שורש בחורף, עגבניות שגדלו תחת שמש הקיץ (לא נדבר כאן על חממות...). איזה כיף!

More

סלט בורגול ומנגולד חם עם חומוס עגבניות ונענע

סלט בורגול ומנגולד חם עם חומוס עגבניות ונענע
תוספת עשירה, רעננה, מאוזנת ומפנקת צילום: עמנואל רוזנצוייג

סלט חם, נפלא גם קר, עם טחינה מלטפת בטעם נענע.

תוספת עשירה או אפילו מנה עיקרית לארוחה קלה עם הרכב פחמימות מהירות ואיטיות מאוזן.

את המתכון המקורי קראתי ב"על השולחן", אולם לקחתי אותו קצת יותר רחוק מבחינת הטעמים המודגשים, הוספתי חמיצות וחיזקתי מאד את טעם הנענע שעושה נפלאות במנה הזו.

הצלחה מובטחת במעט מאד עבודה!

המשך קריאה
  7033 צפיות

קוביות בטטה מזוגגות בחלב קוקוס

קוביות בטטה מזוגגות בחלב קוקוס
קוביות בטטה רכות ומתובלות צילום: עמנואל רוזנצוייג

קוביות בטטה צלויות ומזוגגות במעט קוקוס וליים.
ארוחה קלה בליווי סלט חסה, או תוספת לדג, חזה עוף וגם מאכלי קארי כמו במתכון הזה.

המשך קריאה
  15228 צפיות

רביולי גזר

רביולי גזר
צבעוני, קליל, מגרה צילום: עפרה קיוי

הרביולי יכול להיות קינוח, מנה ראשונה, כתוספת בתוך צלחת מרק (למשל), ובכלל למה גזר ?
אפשר גם מכרישה (החלק הלבן).

המשך קריאה
  4489 צפיות

חצילו! זה טעים...

חצילו! זה טעים...
פשוט וטעים צילום: עפרה קיוי

חציל בנוסח אסייתי

את האהבה למטבח האסייתי בישראל שטופת המטבוחה, הסביח ומרק עוף אני משייכת לשני אנשים חשובים בקולינריה המקומית.
הראשון: ישראל אהרוני והשניה: רות סירקיס.
כל מילה מיותרת על תרומתם החשובה להתפתחות החיך הישראלי, היציאה מהפלאפל אל המטבח האסייתי לאחר 40 שנה הליכה במדבר שמרני ועדתי.

אז הפעם חציל מאודה ברוטב אסייאתי:

המשך קריאה
  5059 צפיות

סגול עמוק - רביולי סלק

סגול עמוק - רביולי סלק
Deep Purple צילום: עפרה קיוי

מנת פתיחה טעימה, קלילה, גם לצמחוניים וגם ללא.

רביולי סלק חי במילוי ...... מה בא לכם? מה יש במקרר?

המשך קריאה
  6597 צפיות

התוספת שתופסת - עגבנייה ומוצרלה מעושנת

התוספת שתופסת - עגבנייה ומוצרלה מעושנת
צבעוני קליל ומפנק צילום: עפרה קיוי

תוספת קלילה, פשוטה להפליא עם זאת טעימה ומשביעה , וכהרגלי ניתנת לשינויים בקלי קלות.

המשך קריאה
  4192 צפיות

תפוחי אדמה או בטטות בסילאן ורוזמרין

תפוחי אדמה או בטטות בסילאן ורוזמרין
קטנים, שחומים ומתקתקים צילום: עמנואל רוזנצוייג

לאחרונה מאד נפוצים מארזים של תפוחי אדמה קטנטנים, מתאימים לאפייה ובישול כפי שהם ישר מהשק.

אני מאד אוהב לבשל אותם ואז להכניס אותם עם קצת גבינת רובישון מתחת לגריל, כתוספת חמה על סלט ירוק של ארוחת ערב קלה.

אבל הפעם, נכין אותם כתוספת למנה עיקרית, בגרסה קצת מתקתקה אשר מקבלת ניחוח מסתורי עדין של רוזמרין. טכניקת הבישול המוקדם והאפייה הקצרה מבטיחים שהסילאן לא ישרף ושמרקם תפוחי האדמה יהיה אחיד ומפנק.

המשך קריאה
  16883 צפיות

מקרון תפוחי אדמה או בטטה

מקרון תפוחי אדמה או בטטה
מגרה, טעים צילום: עפרה קיוי

כמעט כולם אוהבים תפ"א בכל צורת הגשה, פירה, צ'יפס, אפוי, בטעם של מדורה, סלט תפ"א וכו' וכו'.
תפ"א גם פותר בהרבה פעמים בעייה מה להגיש בצד המנה העיקרית.

אז הנה צורת הגשה נוספת לדבר המופלא הנקרא תפ"א

המשך קריאה
  5082 צפיות

קאפקייק ברוקולי ועדשים

קאפקייק ברוקולי ועדשים
צמחוני, מקורי, כיף צילום: עמנואל רוזנצוייג

דרך מפתיעה לניצול עדשים ושאר ירקות, שמובילה בסוף למאפים קטנים שנחטפים מהמגש.
בביסים הראשונים אפשר להשבע שיש בשר במאפים, אבל מדובר במנה צמחונית עשירה אשר בהחלט יכולה לשמש כארוחה מזינה, יחד עם סלט ירוק קטן בצד.

תודה לאורי שי על המתכון היצירתי. אנחנו מצילים כאן אחד מיני רבים שבדרך כלל נשארים אצלו בראש...

המשך קריאה
  5273 צפיות

מלאי כופתא

מלאי כופתא

מן כופתאות תפוחי אדמה וגבינת ריקוטה, משובצות בקשיו וצימוקים.

מאכל הודי צמחוני נפלא, מוגש ברוטב עגבניות וחלב עשיר ומתובל מאד.

המתכון על בסיס מתכון באדיבות שף שלומי פלח והצילומים מסדנת בישול הודי ב"בישולון - המרכז לקולינריה חוויתית".

המשך קריאה
  7985 צפיות

אודות המחבר/ת

טייס ברוב שנות חייו ובשלן אפילו הרבה יותר מזה. שותף ב - TOP TWO, מומחה לבניית קונספט מולטימידה. אב ...
בחזרה לראש העמוד