אני רואה עצמי מוותר על מאכלים רבים בלית-ברירה, אבל לא יכול לדמיין עולם בלי ירקות.
טריים, מבושלים, צבעוניים, בעלי מרקמים אין סופיים.
טכניקות בישול מגוונות ומקום ליצירתייות אין קץ.

אני משתדל לבחור ירקות אורגניים, מתאימים לעונה ואם אפשר - אפילו מגדל חלק באדניות על המרפסת (ובקטע הזה קצת מקנא בעלי החצר הפרטית). יש קסם רב והגיון בבחירת חומרי גלם עונתיים ועליהם לבסס מנות. ירקות שורש בחורף, עגבניות שגדלו תחת שמש הקיץ (לא נדבר כאן על חממות...). איזה כיף!

קייל בתיבול אסייתי

קייל בתיבול אסייתי
ירוק, עמוק, פריך צילום: עמנואל רוזנצוייג

לאחרונה הצטרף למדפי הירקות כרוב העל קייל.

הוא טעים גם טרי בסלט, גם מוקפץ ובדרכי הכנה שונות

כאן נקפיץ אותו עם תיבול אסייתי שיהפוך אותו למצע נפלא לדג בתנור או לפרגיות צלויות.

 

המשך קריאה
18700 צפיות
0 תגובות

מקרון תפוחי אדמה או בטטה

מקרון תפוחי אדמה או בטטה
מגרה, טעים צילום: עפרה קיוי

כמעט כולם אוהבים תפ"א בכל צורת הגשה, פירה, צ'יפס, אפוי, בטעם של מדורה, סלט תפ"א וכו' וכו'.
תפ"א גם פותר בהרבה פעמים בעייה מה להגיש בצד המנה העיקרית.

אז הנה צורת הגשה נוספת לדבר המופלא הנקרא תפ"א

המשך קריאה
4582 צפיות
0 תגובות

תפוחי אדמה או בטטות בסילאן ורוזמרין

תפוחי אדמה או בטטות בסילאן ורוזמרין
קטנים, שחומים ומתקתקים צילום: עמנואל רוזנצוייג

לאחרונה מאד נפוצים מארזים של תפוחי אדמה קטנטנים, מתאימים לאפייה ובישול כפי שהם ישר מהשק.

אני מאד אוהב לבשל אותם ואז להכניס אותם עם קצת גבינת רובישון מתחת לגריל, כתוספת חמה על סלט ירוק של ארוחת ערב קלה.

אבל הפעם, נכין אותם כתוספת למנה עיקרית, בגרסה קצת מתקתקה אשר מקבלת ניחוח מסתורי עדין של רוזמרין. טכניקת הבישול המוקדם והאפייה הקצרה מבטיחים שהסילאן לא ישרף ושמרקם תפוחי האדמה יהיה אחיד ומפנק.

המשך קריאה
14937 צפיות
0 תגובות

התוספת שתופסת - עגבנייה ומוצרלה מעושנת

התוספת שתופסת - עגבנייה ומוצרלה מעושנת
צבעוני קליל ומפנק צילום: עפרה קיוי

תוספת קלילה, פשוטה להפליא עם זאת טעימה ומשביעה , וכהרגלי ניתנת לשינויים בקלי קלות.

המשך קריאה
3838 צפיות
0 תגובות

סגול עמוק - רביולי סלק

סגול עמוק - רביולי סלק
Deep Purple צילום: עפרה קיוי

מנת פתיחה טעימה, קלילה, גם לצמחוניים וגם ללא.

רביולי סלק חי במילוי ...... מה בא לכם? מה יש במקרר?

המשך קריאה
5673 צפיות
0 תגובות

חצילו! זה טעים...

חצילו! זה טעים...
פשוט וטעים צילום: עפרה קיוי

חציל בנוסח אסייתי

את האהבה למטבח האסייתי בישראל שטופת המטבוחה, הסביח ומרק עוף אני משייכת לשני אנשים חשובים בקולינריה המקומית.
הראשון: ישראל אהרוני והשניה: רות סירקיס.
כל מילה מיותרת על תרומתם החשובה להתפתחות החיך הישראלי, היציאה מהפלאפל אל המטבח האסייתי לאחר 40 שנה הליכה במדבר שמרני ועדתי.

אז הפעם חציל מאודה ברוטב אסייאתי:

המשך קריאה
4577 צפיות
0 תגובות

רביולי גזר

רביולי גזר
צבעוני, קליל, מגרה צילום: עפרה קיוי

הרביולי יכול להיות קינוח, מנה ראשונה, כתוספת בתוך צלחת מרק (למשל), ובכלל למה גזר ?
אפשר גם מכרישה (החלק הלבן).

המשך קריאה
4042 צפיות
0 תגובות

קוביות בטטה מזוגגות בחלב קוקוס

קוביות בטטה מזוגגות בחלב קוקוס
קוביות בטטה רכות ומתובלות צילום: עמנואל רוזנצוייג

קוביות בטטה צלויות ומזוגגות במעט קוקוס וליים.
ארוחה קלה בליווי סלט חסה, או תוספת לדג, חזה עוף וגם מאכלי קארי כמו במתכון הזה.

המשך קריאה
13938 צפיות
0 תגובות

סלט בורגול ומנגולד חם עם חומוס עגבניות ונענע

סלט בורגול ומנגולד חם עם חומוס עגבניות ונענע
תוספת עשירה, רעננה, מאוזנת ומפנקת צילום: עמנואל רוזנצוייג

סלט חם, נפלא גם קר, עם טחינה מלטפת בטעם נענע.

תוספת עשירה או אפילו מנה עיקרית לארוחה קלה עם הרכב פחמימות מהירות ואיטיות מאוזן.

את המתכון המקורי קראתי ב"על השולחן", אולם לקחתי אותו קצת יותר רחוק מבחינת הטעמים המודגשים, הוספתי חמיצות וחיזקתי מאד את טעם הנענע שעושה נפלאות במנה הזו.

הצלחה מובטחת במעט מאד עבודה!

המשך קריאה
6605 צפיות
0 תגובות

כרובית שחומה בטחינת שקדים

כרובית שחומה בטחינת שקדים
כרובית פריכה, רכה מבפנים, על מימרח טחינה ושקדים מופלא צילום: עמנואל רוזנצוייג

כרובית שבושלה קלות, נצלתה תחת גריל עם קצת חמאה ואז מוגשת עם טחינת שקדים נפלאה ומאד קלה להכנה.

המשך קריאה
4750 צפיות
0 תגובות
בחזרה לראש העמוד